Celeb

Nyomorgó zenészekért kampányol Pataky Attila

ozs

2017. január 3. kedd 08:30

<p>Pataky Attila azon kevés szerencsés magyar előadók egyike, aki hosszú évtizedek óta tele van munkával, zenekara, az Edda is egész évben koncertezik, ami bőven hoz annyi bevételt a konyhára, hogy ne legyenek megélhetési gondjaik. Látszólag tehát nincs oka panaszra, de Patakynak már egy ideje nagyon nyomja a bögyét valami.</p>

Forrás: Fejér Bálint

– Miért nincs méltányosság? Mi, zenészek szórakoztatunk, a közhangulat fontos része va­gyunk, boldogságot adunk az embereknek, nem elveszünk tőlük. Nálunk miért nincs mondjuk életjáradék, mint a sportolóknál? – vetette fel nemrégiben megjelent Edda – Mi vagyunk a rock című életrajzi könyve hasábjain (szerző: Karizs Tamás). Lapunknak azt is elmondta, hogy valójában nem is saját érdekében fakadt ki, hanem megkeseredetten nyomorgó, nagy nevű művészkollégáiért. 

– Én aránylag megvagyok, és meg is leszek, mert a teremtő Isten és az őrzőim segítenek. Meggyőződésem, hogy nagyon fontos részei vagyunk a kultú­rának, hiszen a dalaink nem egy napra szólnak, hanem évekre, évtizedekre, és nem egy nemzedékre, hanem nemzedékeken átívelően hatnak. Talán megérdemelnénk mi is a gondoskodást, mint az olimpiai bajnokok vagy a színészek – érvelt szenvedélyesen Pataky, de megsúgta: nincsenek illúziói a zenészjáradék megvalósulását illetően.

– Fel sem merült bennem az az ab­szurd gondolat, hogy ez a mai, káoszba tartó világ pont ebben lesz majd igazságos. De nem vagyok az a feladós típus, hiszek és remélek. És így kívánok boldog új esztendőt mindenkinek és a Bors kedves olvasóinak is! – üzente az énekes.

Honatyáknál pattog a labda

A Bors tavaly év elején Pataky felvetéséhez hasonló kezdeményezéssel kampányolt a parlament kulturális bizottságánál. Azzal a javaslattal fordultunk a döntéshozókhoz, hogy azoknak a kiváló muzsikusoknak, akik a könnyű műfajban maradandót alkottak, hozzák létre a Nemzet Zenésze címet. Bár a politikusok pártolták a Bors ötletét, azóta sem született döntés az ügyben.

További cikkek

Karrier

Ennél még Varga Irén is jobb – Ezt gondolják az emberek Kulcsár Edina daláról

Vallomás

Michael Jackson kegyetlen volt: disznónak nevezte a húgát

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a svédek hőse nem emlékszik a győztes góljára

borsonline.hu

Láng Zsolt: Karácsony kérjen bocsánatot a Magyar Zene Házát érintő szavai miatt!

origo.hu

Indulhat a Petőfi-film és a vízilabda bajnokainkat bemutató film

hirtv.hu

Elutasították a Köpcös néven ismert, volt mexikói drogbáró fellebbezését

kemma.hu

Tatai gyalogosgázolás: a nap vakította el a sofőrt, az egyik sérült láb- és bordatörést szenvedett

origo.hu

Már az újszülöttek is érzékelik a társas viszonyokat

mindmegette.hu

Így lesznek diétásak a szaftos és finom magyaros fogások!

vg.hu

Óriási robbanás történt Athén belvárosában

ripost.hu

Hihetetlen, hogy meddig fertőz az emberi bőrön az omikron

szon.hu

Kvíz: Ezek a szabolcsi településnevek rajtad is kifognak?

origo.hu

30 éve halt meg az első Oscar-díjas spanyol, José Ferrer - képgaléria