Celeb

Nem nyugodhat aranykoporsóban Gábor Zsazsa

F. Zs.

Létrehozva: 2016.12.28.

Hollywoodi sztárok és rokonok búcsúznak péntek délelőtt Gábor Zsazsától, akinek pompá­zatos temetést szervezett férje Beverly Hillsben.

Most már biztos, hogy Los Angelesben helyezik örök nyugalomra Gábor Zsazsát. Mint arról a Bors egyedüliként beszámolt, a színésznő földi ma­radványait nem szállítják haza Budapestre, a lánya, Francesca Hilton és édesanyja, Jolie Gabor mellett nyugszik majd, nem messze Marilyn Monroe földi maradványaitól. A sírhelyet a család lefoglalta, a Westwood Village nevű temető hivatalos oldalán már látni, melyik lesz Zsazsa sírhelye. Az NBC időközben megerősítette, hogy a sztár hivatalos búcsúztatója a Good Shepherd-templomban lesz december 30-án, helyi idő szerint tíz órakor, majd délben a temetés. A meghívottak között olyan hírességek vannak, mint Kris Jenner, Larry King, Quincy Jones, Debbie Reynolds, George Hamilton and Kathy Hilton, Zsazsa második férje, Conrad Hilton unokájának felesége.

A radaronline értesülései szerint Gábor Zsazsa özvegyének, Frederic von Anhalt hercegnek egy temetkezési kellékekkel foglalkozó cég korábban felajánlotta, hogy színarannyal fut­tatott koporsót készít, hiszen ez illene legjobban a mindig elegáns, luxushoz szokott dívához. A cég felajánlását a TMZ hozta nyilvánosságra, a website megszerezte a mellékelt levelet is, amelyben ez állt: „hitünk szerint Zsazsának nagyon fontos, hogy halála után is örökké úgy emlékezzenek rá, amilyen életé­ben volt – gyönyörű, elegáns, megalkuvásra képtelen és végtelenül eredeti asszonyként”. 

RONALD REAGAN ELNÖKÖT 115 MILLIÁRDÉRT BÚCSÚZTATTÁK EL

Elvis Presley koporsóját tizennégy hófehér Cadillac kísérte utolsó útjára, a temetésen az elnök, Jimmy Carter is beszédet mondott. A szertartás akkori áron (1977) 2 millió dollárba (575 millió forint) került. Michael Jackson temetése 1 millió dollár (280 millió forint) volt, Diana hercegnőé 11,8 millió dollár (3,4 milliárd forint), Ronald Reagantől pedig 400 millió dollárért (115 milliárd forint) vettek végső búcsút.

Az aranykoporsó negyven­ezer amerikai dollárba, azaz 12,2 millió forintba kerülne, ha elkészülne, a jelek szerint azonban az aranyművesnek nem kell elkezdenie a munkát. A férj ugyanis visszautasította a felajánlást. A miértről nincs információnk, de könnyen elképzelhető, Anhalt tart attól, hogy egy ilyen drága koporsó felkeltheti a sírrablók érdeklődését. 

A férj egyébként azokat a híreket is cáfolta, melyek szerint Zsazsát a kedvenc ékszereivel feldíszítve temetnék el. A színésznő egyik utolsó kívánsága az volt, hogy a kedvenc ruhájába öltöztessék, ezt a kérést lapunk információi szerint teljesítik, de nagy értékű gyémántjait nem helyezik mellé a koporsóba.

Kapcsolódó jegyzetünket itt találja.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek