Celeb

Dübörögnek a gépek Vajnáné fánkozójában, csak épp enni nem adnak

Földvári Zsófi

Létrehozva: 2016.11.04.

Forrás: Foró: Végh István

Beindultak a sütőgépek tegnap, egymás után készültek el a színes fánkocskák, amiket kitettek a polcokra is. Sajnos azonban senki sem vehette meg őket, mert a Mr. Funk üzlet továbbra is zárva van. 

Már tegnapelőtt este kilenc körül újra mozgás volt Vajna Tímea fánkboltjában, lapunk munkatársa a saját szemével látta, ahogy egy takarítónő alaposan kisuvikszol minden sarkot, letöröl minden pultot. Már akkor egyértelműnek tűnt, hogy csütörtök reggel megnyílhat a Mr. Funk nevű fánkozó, amit bő két hete zártak be egyik percről a másikra.

Hogy a redőnylehúzásnak mi volt a konkrét oka, az a mai napig talány, senki nem adott hivatalos magyarázatot. Az újranyitásnak viszont konkrét jelei vannak: csütörtök reggel fél nyolckor már javában bent sürgött a boltban két fiatal lány, fánkokat sütöttek. Nemcsak egyet vagy kettőt képzeljenek el, hanem kész sorozatokat zöld tetejűből, sárgából, rózsaszínből… ha nem volt száz darab a polcokon, akkor egy sem!

A színes finomságokhoz mégsem férhetett hozzá az utca népe. Lapunk munkatársa ebédidőben tért be a fánkozóba, az ajtót nyitva találta, ezért be­nyitott. A bent szorgoskodók­tól megkérdezte, hogy vásárolhat-e fánkot, de elutasító választ kapott. „Még nincs értékesítés” – mondták. Amikor arról érdeklődött, hogy mikor nyit meg hivatalosan a bolt, akkor azt a választ kapta, hogy a napokban.

De vajon akkor kinek készültek csütörtökön a fánkok? Ez az édesség csak frissen finom, egy vagy kétnaposan ehetetlen, elképzelhetetlen, hogy addig várnának az értékesítésükkel. Megkerestük Vajna Tímea sajtósát, hátha tőle megtudunk valami konkrétumot, de sajnos ott sem jártunk sikerrel.

– A napokban megnyit, ennyit tudok mondani – válaszolta Ábrahám Gergely. Vajna Timi fánkozójával kapcsolatban tehát továbbra is több a kérdés, mint a válasz.

Miért zárt be egynapnyi nyitvatartás után? Miért nem nyitott ki két hétig? Miért sütnek fánkot, ha nem adják el senkinek? Finomabb lesz-e a fánk, mint az egynapos nyitvatartásuk alatt volt? A válaszokat napokon belül megkapjuk. A bezárással kapcsolatban egyébként kaptunk egy meglehetősen érde­kes levelet, lapunk egyik ol­vasója szerint rovarirtás miatt volt zárva az üzlet, de ezt az információt sem erősítette meg senki. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek