Celeb

Apa-fia duett: Miller Zoltán saját gyermekével lép színpadra a Houdini musicalben

Nagy Daniella

2016. november 3. csütörtök 15:00

Kitartás, csodák, karrierizmus és akaraterő – ezekkel a címszavakkal lehet jellemezni a magyar származású, világhírű illuzionista, szabaduló­művész Harry Houdini életét. Bár nem sok közöset lát kettejük életében, mégis remek tapasztalatokkal gazdagodott a próbák során Miller Zoltán, aki úgy gondolja, Houdini halálát személyisége kettőssége okozta. A darab szövegírója és zeneszerzője is magyar, így a produkció lassan Hungarikum számba megy.

– Houdinihez fogható mentális energia és erő évszázadonként egyszer születik – mondta az énekes a Borsnak. – A lelki érettség magaslatán, ám az emberi fejlődés alján állt, márpedig ha ez a két dolog nincs összhangban, az előbb-utóbb az ember halálához vezet, és eb­be törik bele.

Miller Zoltán 2009 és 2011 között elvonult a művészvilágtól, úgy gondolta, vissza kell találnia önmagához. Amikor azt érezte, hogy meglelte azt a friss hitet, amiből meríthet, visszatért. A darab külön érdekessége, hogy a színész a fiával, Dáviddal lép színpadra, és bár nem szól bele gyermeke munkájába, ha a fiú igényli, készséggel segít.

– Nagyszerű érzés vele egy színpadon állni, és meglepő módon szinte természetes. Ugyanakkor megdöbbentő, hogy így eltelt az idő. Jól játszik, én pedig hagyom kibontakozni. Annak ellenére, hogy a németországi utazásom, majd a válás miatt gyermekkorában kevés időt töltöttünk együtt, nagyszerű apa–fia kapcsolat alakult ki közöttünk.

Houdini szerepében Miller néha hajmeresztő mutatványokat produkál a színpadon, például egy négyméteres medencébe ugrik bele összeláncolt kézzel. – Elképesztő élmény volt ki­próbálni, hogy megközelítőleg milyen érzés lehetett Houdininak tudatosan megtennie egy ilyen lépést. A mentális és pszichés koncentráció új szintjét ismertem meg – osztotta meg velünk érzéseit Zoltán.

További cikkek

Szexi

Öt éven keresztül a hazát védte, most pornófilmekben fegyverezi le a férfiakat

Veszteség

Koltai Lajos: Őrzöm a feleségem fotóját

Ez is érdekelhet

life.hu

Váratlan fordulat! Mégsem Szilágyi Gerda írta a megdöbbentő sorokat?

mindmegette.hu

Élelmiszerár-stop: ez minden boltban kötelező lesz, senki nem ússza meg

origo.hu

Elszaladt egy raklap térkőért a tüzépre, az autójától mindenkinek elakadt a lélegzete

mandiner.hu

Az auschwitzi emlékhely igazgatója a közömbösség feletti lelkiismeret-vizsgálatra szólított fel

boon.hu

Hajléktalanná vált a két miskolci mentős (videóval)

origo.hu

Gombócérés a torokban: az izmok ellazítása is segíthet

vg.hu

Megvan, hová temetik Csollány Szilvesztert

mandiner.hu

E-mailben kérnek adományt Márki-Zay Péterék

nemzetisport.hu

Férfi kézi: hat játékost igazolhat a Tatabánya, Székely hazatérhet – sajtóhír

haon.hu

Rablást kísérelhettek meg egy Hatvan utcai ékszerüzletben

origo.hu

Leszámolt a vásárlók vágyaival a Tesla, nem kapják meg, amit akarnak