Celeb

Apa-fia duett: Miller Zoltán saját gyermekével lép színpadra a Houdini musicalben

Nagy Daniella

Létrehozva: 2016.11.03.

Kitartás, csodák, karrierizmus és akaraterő – ezekkel a címszavakkal lehet jellemezni a magyar származású, világhírű illuzionista, szabaduló­művész Harry Houdini életét. Bár nem sok közöset lát kettejük életében, mégis remek tapasztalatokkal gazdagodott a próbák során Miller Zoltán, aki úgy gondolja, Houdini halálát személyisége kettőssége okozta. A darab szövegírója és zeneszerzője is magyar, így a produkció lassan Hungarikum számba megy.

– Houdinihez fogható mentális energia és erő évszázadonként egyszer születik – mondta az énekes a Borsnak. – A lelki érettség magaslatán, ám az emberi fejlődés alján állt, márpedig ha ez a két dolog nincs összhangban, az előbb-utóbb az ember halálához vezet, és eb­be törik bele.

Miller Zoltán 2009 és 2011 között elvonult a művészvilágtól, úgy gondolta, vissza kell találnia önmagához. Amikor azt érezte, hogy meglelte azt a friss hitet, amiből meríthet, visszatért. A darab külön érdekessége, hogy a színész a fiával, Dáviddal lép színpadra, és bár nem szól bele gyermeke munkájába, ha a fiú igényli, készséggel segít.

– Nagyszerű érzés vele egy színpadon állni, és meglepő módon szinte természetes. Ugyanakkor megdöbbentő, hogy így eltelt az idő. Jól játszik, én pedig hagyom kibontakozni. Annak ellenére, hogy a németországi utazásom, majd a válás miatt gyermekkorában kevés időt töltöttünk együtt, nagyszerű apa–fia kapcsolat alakult ki közöttünk.

Houdini szerepében Miller néha hajmeresztő mutatványokat produkál a színpadon, például egy négyméteres medencébe ugrik bele összeláncolt kézzel. – Elképesztő élmény volt ki­próbálni, hogy megközelítőleg milyen érzés lehetett Houdininak tudatosan megtennie egy ilyen lépést. A mentális és pszichés koncentráció új szintjét ismertem meg – osztotta meg velünk érzéseit Zoltán.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek