Celeb

Szigeti veszedelem: bunyó és ócska koncert az első napon

F. Zs.

2016. augusztus 12. péntek 21:15

<p>Káosz, tülekedés, elfogyott jegyek, dühös rajongók. Erről szólt a csütörtöki Sziget-nap, amit a kezelhetetlen tömeg és egy­millió dolláros Rihanna-hakni tett felejthetetlenné. </p>

Talán vannak, akik péntek reggel még mindig ott állnak a Szigeten a nagyszínpad előtt, és meredten bámulnak maguk elé azon morfondírozva, hogy vajon tényleg megtörtént-e velük előző nap az a borzalom, amit Rihanna-koncertnek hívtak, vagy valaki belekevert valami hallucinogén mérget az italukba? 

Eltűnt karszalagok

Rihanna az idei Sziget Fesztivál legnagyobb sztárja – legalábbis a gázsija mértékét tekintve –, nem csoda, hogy már hetekkel a nagy nap előtt elfogyott az összes napijegy a bulira. Vagy talán több is, mint a hivatalosan kiadható? A kérdés bizony okkal merült fel azokban, akik csütörtök este az előre lefoglalt jegye­i­ket (karszalagjaikat) akarták érvényesíteni. Merthogy aki nem volt elég előrelátó, és csak a koncert előtt három, négy órával ment ki beváltani a karszalagját, nagyot koppant a bejáratnál: a jegykiadók közölték, hogy hiába regisztrált vendég vagy van VIP-jegye, nem kaphat karszalagot, mert elfogyott. 

Bunyó a kapunál

Volt, aki négy órán keresztül állt a jegyére várva embertelen tö­megben és körülmények között. Majka is köztük volt.

– Itt kell szobrozni a rohadt tömegben órákon át. Hívtam mindenkit, de senki nem tudja elintézni, hogy bemehessek! – dühöngött a tömeg közepén. 

– Semmi kedvem az egészhez, kötelességből vagyok itt, és annyit sem intéznek el, hogy ne kelljen több órán át sor­­ban állni, miközben összeta­­pos­nak – mondta még a helyszí­nen a Bors munkatársának a ze­nész. 

A szemtanúk beszámolója szerint egyébként elképesztő jelenetek zajlottak az irdatlan hosszú várakozás alatt, volt például egy nő, aki – mert egy lezárt területen kellett várakozni, ahol se ki, se be – egyszerűen leguggolt a tömeg közepén, és ott volt kénytelen könnyíteni magán. A patakban folydogáló vize­letben ácsorgóknak ezek után és a többórás várakozás miatt nem kellett sok ahhoz, hogy fellázadjanak, és egyszerűen ki­törjenek abból a zsilipből, aho­va terelték őket. A Bors információi szerint két nő kezdett verekedni a sorban, mire az emberek megindultak, és egész egyszerűen beözönlöttek a Szigetre a K kapun, vagyis a fő­bejáraton át. A helyszínen tartózkodó rendőrök semmit sem tettek, a Sziget biztonsági emberei egy pár másodperces közelharc után rájöttek, hogy esélyük sincs a betoluló tömeggel szemben, így mindenkit beengedtek. 

Terrorveszély elhárítva?

A „mindenkit” szó szerint értendő, a Sziget történetében először találkozott a Bors munkatársa olyanokkal, akik például a VIP-szektorban mindenféle karszalag nélkül szórakoztak. A „belógók” szerint a táskájukat sem nézte meg senki, akinek volt papír a kezében, hogy van jegye, annak azt mondták, hogy mindegy, hogy nincs szalagja, menjen, és később már azt is beterelték a Szigetre, akinek papírja sem volt. Információink szerint közel 1500 ilyen emberről lehet szó. 

Gagyi show 

A tömeg figyelmét valószínűleg lefoglalhatta volna, akiért egyébként taposták egymást, maga Rihanna. Neki viszont sem a színpadi jelenléte, sem a műsora nem volt méltó arra, hogy odafigyeljenek rá. A barbadosi énekesnő erőtlen volt, nem élvezte a koncertet – sokak szerint azért, mert playbackről énekelt. Az egymillió dollárért Magyarországra hozott gigasztárnak nem­csak steril öltözőt kellett biztosítani az estére, de a menedzsere azt sem engedte meg, hogy magyar újságíró egyáltalán hozzászóljon.

Csípős

Ha Rihanna szeretné a színpadot, felszántaná. Ha szeretné a dalait, teli torokból énekelne. Ha szeretné a rajongóit, közel engedné őket. De Rihanna unottan ugrál, tátog csak, és messze van tőlünk. Az igazi nagyoktól meg nagyon, de nagyon messze. Bajnok Dorottya

Minden sajtómunkást kiküldtek a backstage-ből, amikor megérkezett Rihanna, de még a fotósoknak sem engedték meg azt, amit a világ összes zenekara engedélyez, hogy az első három szám alatt a színpad előtt fotózza a fellépőt.

Rihannát kétszáz méterről lehetett csak megörökíteni, ami nagy kihívás volt a fotósoknak, hiszen a hatalmas színpadon pont akkora volt ilyen távolságból, mint egy hangya.

Mondjuk a műsora és a hangja sem volt nagyobb az említett ízeltlábúnál.

A Sziget válasza

„Annyinapi jegy lett értékesítve, amennyi embert egy napra – a hetijegyesek mellé – be lehet engedni, a hetijegyek már június végén elfogytak, és a Rihanna napijegyek is elővételben elkeltek, akkor leállítottuk az eladást. Jelen esetben az történt, hogy annak ellenére, hogy minden fórumon figyelmeztettük a látogatóinkat, hogy időben iduljanak el, azok, akik közreműködői, VIP vagy egyéb tiszteletjegyes belépési lehetőséggel rendelkeztek (pl. akár a sajtó jeles képviselői közül is sokan), úgy gondolták, hogy elegendő, ha figyelmen kívül hagyva figyelmeztetéseinket, 19 óra körül jelentek meg a bejáratnál, jellemzően taxival.

A felgyülemlett tömeg bejutását úgy igyekeztünk meggyorsítani, hogy azoknál a szakmai jegyeseknél, akik amúgy korábban név szerint lettek regisztrálva, csak elvettük a vouchert, és nem bajlódtunk a karszalaggal. Mivel a karszalag-ellenőrzés napközben folyamatosan történik, ezzel maximum azt kockáztattuk, hogy a közreműködő, VIP, újságíró jogosulatlanul tartózkodik a fesztiválon, amíg bele nem botlik egy ellenőrbe. Természetesen a csomagátvizsgálás továbbra is működött” – írták a Borsnak a szervezők.

További cikkek

Utolsó

Ez volt Csollány Szilveszter utolsó tévés szereplése - videó

Videoklip

Most jött ki Kulcsár Edina első saját dala: súlyos dolgokról énekel

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Győzike nem tud leállni: Most G.w.M-nek üzent egy cifrát

metropol.hu

Szörnyű hír érkezett! 43 éves korában meghalt a magyar színész

origo.hu

Hihetetlen fordítás az utolsó percben a horvát-izlandi kézi-Eb-meccsen

mandiner.hu

Szakcsi Lakatos Béla: Nemsokára meghalok, nem lehet az, hogy én jobban húzok a Fideszhez?

kemma.hu

Május 1. úti gyalogosgázolás: megszólalt az édesanyjáért aggódó férfi

nemzetisport.hu

Gyász: a gyűrűk ura – Csollány Szilveszter pályafutása képeken

vg.hu

WHO: az omikron vethet véget a járványnak

vg.hu

Jó ötletnek tűnt, de pénze 95 százalékát elbukta a fizetését bitcoinban kérő sztársportoló

mandiner.hu

Tekintélyes japán tudományos elismerést kapott Karikó Katalin

borsonline.hu

A féltestvérem volt – lesújtotta Csollány Szilveszter halálhíre az olimpiai bajnokot

origo.hu

Fontos figyelmeztetést adtak ki rengeteg magyar autótulajdonos számára