Celeb

Görög Zita: Lenézik a gyerekeit egyedül nevelő nőket

Nagy Gréti

Létrehozva: 2016.08.06.

Elgondolkodtató levelet tett közzé Görög Zita a Facebook-oldalán. A 37 éves, kétgyermekes modell hangot adott azon félelmének, amellyel a házassági válsága miatt szembesülni kényszerült.

– … azt állítják, már most ostromolnak a férfiak. Hát igen, ez az az ország, ahol csakúgy kapkodnak a kétgyerekes anyukák után, a hely, ahol egy nő lehet független, erős, bátor, értelmes és szép egyszerre. A hely, ahol nem vagy lenézve, ha egyedül küzdesz a hétköznapok gond- jaival. A hely, ahol családnak tekintenek akkor, is ha férfi nélkül neveled a gyermekeid – írta Zita hivatalos Facebook-oldalán, miután a médiában több cikk is megjelent a válságba került házassága kapcsán.

Ezzel az élethelyzettel azonban nem csak Zitának kell megküzdenie, hiszen a statisztikai adatok szerint minden második-harmadik házasság válással végződik. Számos híres édesanya neveli egyedül a gyermekeit.A népszerű műsorvezetőnő, Ada 26 évesen maradt egyedül hároméves ikerfiaival, miután Bánszki Lászlóval, azaz Timóval három és fél év házasság után elváltak.

– Azt szögezzük le, hogy ezt nem feltétlenül országtól, nemzettől tenném függővé – kezdte Ada, aki szintén megtapasztalta, milyen egyedülálló édesanyaként ismerkedni.

– Alapvetően nehéz megtalálni azt a partnert, aki elfogadja ezt a helyzetet. Nyilván, nekem, mint édesanyának kell észrevennem, hogy ki az, aki csak engem akar, és ki az, aki az egész rendszerben részt akar venni, ez azonban úgy gondolom, hogy korántsem hely vagy társadalom kérdése. Ada számára az ismerkedés során az is nagyon fontos, hogy fiait, Bencét és Bálintot minél kevésbé viselje meg, ha egy-egy kapcsolat mégsem úgy alakul, ahogy azt eltervezi. Éppen ezért a fiúkat csak abban az esetben mutatja be új párjának, ha már komollyá válik a románc.

A Neoton Família énekesnője, Csepregi Éva szintén átélte azt, amikor egy nőnek egyedülálló édesanyaként kell helyt­állnia. A most 62 éves énekesnő fiának édesapja, az angol Bob Heatlie ugyanis nem sokkal David születése után visszaköltözött Angliába, ami a pár kapcsolatának végét jelentette.

– A mai kor sajátja ez a helyzet. Az ismerkedés, a párkeresés ma már sokkal nehezebb, hiszen mindenki fut a karrierje után, mindenki próbálja megvalósítani önmagát: több pénz, jobb állás, minél magasabb végzettség. Talán ez lehet az egyik oka, az pedig természetesen még inkább nehezíti a helyzetet, hogy ha mindezt egyedülálló édesanyaként kell valakinek megtapasztalnia. Amiért pedig talán mindez itthon még nagyobb kihívást jelent, szerintem nem más, mint a pénz. Hiszen egy magyar átlagkeresetből sokkal nehezebb egyedüli szülőként megteremteni a gyermekneveléshez szükséges alapvető feltételeket. Bár túl sok országot nem ismerek ilyen szempontból, Angliáról biztosan tudom, hogy ott sokkal könnyebb. A brit szociális hálózat ugyanis komoly támogatást, hátteret ad minden ember számára, így a gyermeküket egyedül nevelő anyák is biztosítva vannak anyagilag. Ez nálunk még nem működik – mondta el véleményét a Neoton sztárja.

A népszerű műsorvezetőnő, Erdélyi Mónika szintén megtapasztalta, hogy milyen kihívásokkal kell szembenéznie az egyedülálló szülőknek, miután mindkét lánya édesapjával szakított. Így évek óta rá hárul minden gyerekek körüli teendő.

– Nem könnyű egy édesanyának, és természetesen a hasonló helyzetű édesapának sem, hiszen ez nem korlátozható nemekre. Ezzel együtt természetesen az ismerkedés is nehezebbé válik, hiszen ezeknek a szülőknek össze kell fésülnie az életét a gyerekekkel, az új partnerrel. Azt azonban nem hiszem, hogy ez itthon bármivel is nehezebb feladat lenne, mint bárhol máshol, de az is igaz, hogy összehasonlítási alapom nincs. Ugyan éltem külföldön, de akkor még házas voltam. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy ez a probléma csak Magyarországra korlátozódik, hiszen akinek egy fizetésből kell eltartania a gyermekeit, annak ugyanazokkal a gondokkal és nehézségekkel kell szembenéznie, mint a többi egyedülálló szülőnek – mondta Mónika, aki azt is elárulta, hogy milyen szabályok érvényesek ebben a helyzetben az ismerkedés terén.

Egy normális szülő a gyerekeit helyezi előtérbe. Onnantól, hogy szülővé válunk, a gyerekeink lesznek a fontosabbak, saját magunkat pedig kicsit háttérbe szorítjuk. Ez így van rendjén. Aztán persze, ahogy a gyerkőcök nőnek, már mi is jobban számítunk, hiszen nekünk is jár, hogy legyen saját életünk, párkapcsolatunk. Ennek ellenére minden anya, aki szereti a gyerekét csakis olyan partnert választ, aki kompatibilis a csemetéivel, különben a partner megy, a gyerekek maradnak.     

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17183247_auto_resized.jpg
origo.hu

Imádja fotózni gigamelleit A Nagy Ő szőke bombázója - szexi képek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27728_resized.jpg?avcount=1714770308
origo.hu

A gigamellű modell kétszer is csődbe ment, mégis elképesztő luxusautói vannak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178675_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185288_auto_resized.jpg
vg.hu

Soron kívüli üzemanyagár-csökkenésről döntöttek Magyarországon – hétfőtől megint olcsóbb lesz a benzin és a dízel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164008_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186203_auto_resized.jpg
vg.hu

Meghalt a férfi, aki hajléktalanból lett lottónyertes

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27729_resized.jpg?avcount=1714770308
origo.hu

Folyamatosan meztelenkedik a kebelcsoda bolgár énekesnő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178554_auto_resized.jpg
astronet.hu

Május havi horoszkóp 2024: nagy fordulatok jönnek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17179726_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Bálint Antónia kihátrált az eljegyzéséből: "Letettem az asztalra a jegygyűrűmet, és eljöttem"

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17183174_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nincs megállás: sikert sikerre halmoz az ország kedvenc roma pékje

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173453_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nagyszüleink még használták, de te felismered a következő tárgyakat?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27681_resized.jpg?avcount=1714770308
travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/ZNzUsgzH7wNXGpECezrZvGhqRS9jTdNmpoSOOJTvMgI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0Y2ExZDdiMzcyZDRiNmY4ZTYyODMxMjcxOTBkNjli.jpg
Szerelem

A műsor után elengedte, most mégis rátalált a szerelem a Házasság első látásra szereplőjére?