Celeb

Balázs Fecó: Nem kell még temetni!

Fái

2016. augusztus 25. csütörtök 05:10

Először a sitkei fesztivál történetében, idén nem lesz jelen a Korál zenekar. Az ok, hogy az esemény életrehívója, Balázs Fecó lebete­gedett. 

– Egy hónappal ezelőtt még úgy hirdették a 30. Sitkei Rockfesztivált, hogy ott lesz a Korál együttes. De időközben megint előjött a szívritmuszavarom, nem mehetek Sitkére – nyilatkozta lapunknak Fecó, akit tegnap éppen akkor sikerült elcsípnünk, amikor hazaért. – Most jöttem ki a kórházból. Havonta egyszer 24 órás infúziót kapok.

Mindezt vidáman, olyan lendületesen meséli, mint egy huszonéves. Nyomát sem lelni rajta a betegségnek.

– Nem kell még temetni! – neveti el magát. – Jól érzem magam, csak így is maradjon! Bízom benne, hogy nem jön vissza. Ebben a szívben benne van az ötvenéves pályám, és az, hogy a legsikeresebb idôszakunkban, a nyolcvanas években évi 460 koncertet adtunk.  Hétvégente matinén kezdtünk, délután előadás és este valamelyik nagyvárosban még két koncert. Megerőltető, kemény munka volt. És persze napi két csomag cigi.

Ennek lett az eredménye 22 éve egy infarktus, egy válás és egy bypassműtét. Három hónapja pedig az elmeszesedett erekbe helyeztek be három értágítót.

– Azt hittem, megúszom, de egy kontrollvizsgálat során kiderült, hogy szívritmuszavarom is van. Márciusban volt egy katéteres ablációm, amit bizonyos ritmuszavarok esetén alkalmaznak. Három hétre rá, áprilisban elutaztam egy tizenkét állomásos turnéra Kanadába, Kaliforniába és Floridába. Háromnaponta repülni egy egészséges szervezetnek is megterhelő. Nekem sem tett jót. Nagyon lefogytam, amitől mindenki megijedt – én is. Nem kell! Már híztam két és fél kilót. Az életem a színpad. Az még nem fordult elő, ami most, hogy három hónapig ne csináljak semmit. Fél gyógyulás lenne, ha színpadon állhatnék.

De nem mehet. Fecó addig is azzal vigasztalódik, hogy rengeteg jókívánságot kap a közönségtől és a szakmától, ami erôt ad neki.

– Jólesik a szeretet. Mennék Sitkére, de majd jövőre. Pedig az idei, jubileumi rendezvény lesz elôször kétnapos. Pénteken a Rudan Joe Band, Deák Bill Gyula, a Kárpátia és a Road, szombaton pedig a Mobil Mánia, a Depresszió, a Lord, az Edda és az Ossian lép fel. A Korál helyett pedig Kalapács Józsi zenekara játszik.

További cikkek

Tragédia

Gyász: váratlanul elhunyt a csodálatos színésznő

Fájdalom

Babicsek Bernát édesanyja: Naponta visszajárunk a házba, ahol a fiam meghalt

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

NB I: megszorongathatják az üldözők a címvédésre törő Ferencvárost

mindmegette.hu

11 kiadós ebéd hétvégére, amely elkészül 30 perc alatt

origo.hu

Az ország, ahol a világ összes híres épületét lemásolták - galéria

magyarnemzet.hu

Újabb bírálat a gyermekvédelmi törvényt elítélő szakmai társasággal szemben

delmagyar.hu

Évtizedes probléma oldódik meg Csongrádon az áruháznál

origo.hu

Javították az Oculus Quest 2 színhibáját

nemzetisport.hu

Liverpool: a Porto szélsője érkezhet, de két csatár távozhat – sajtóhír

vg.hu

Már egy ideje terjedt a koronavírus, mire észrevettük

nemzetisport.hu

Újpest: közeleg a váltás, magyar kézbe kerülhet a csapat

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Hihetetlen, hogy kapusként három gólt is lőttem – Palicka

origo.hu

Ritkán látható bálnaborjú vetődött parta az athéni strandon - képek