Celeb

Egyetlen rokona életéért aggódik Fodor Zsóka

Fái

2016. július 11. hétfő 05:10

<p>A frászt hozta a színésznőre a testvére, akinél súlyos betegséget állapítottak meg az orvosok. A helyzetét nehezíti, hogy tizenhá­romezer kilométerre élnek egymástól.</p>

Forrás: MTI

Tizennégy éves volt Fodor Zsóka, amikor egyetlen testvére, a bátyja, 1956-ban Venezuelába disszidált. Fodor Béla Tamás azóta él a dél-amerikai országban, és közel negyven éve működtet egy krómozó üzemet.

– Ez idő alatt a króm beleette magát a tüdejébe – magyarázza Zsóka. – A tüdeje hetven százaléka leállt, nem működik. Emiatt nem jutott elég vér a szívébe, aminek viszont szívmegnagyobbodás lett a következménye. És hát már nem fiatal, elmúlt nyolcvanéves. Az orvosok azonnal eltiltották szinte mindentől, elsőnek a munkától. De még attól is, hogy a műhely közelébe menjen.

A színésznőt és Tamást 13 000 kilométer választja el egymástól, ezt a távolságot nem lehet áthidalni egyik napról a másikra. Zsókát csak az nyugtatta meg valamennyire, hogy tudja, bátyját imádja a családja, mindent megtesznek az egészségéért. Felesége, Marilu, akivel több mint ötven éve házasok, két fia, István és Gábor, és három lány unokája: Kati, Stefi és Erzsike mellette vannak a bajban.

– A családja vigyáz rá, de olyan szigorúan, mintha „testőrök” lennének. Mindig mellette állnak, és erre szükség is van – folytatja Zsóka, aki tudja, hogy nem olyan könnyű Tamást otthon tartani. – Például vett egy új gépsort az üzemébe. Szeretett volna ott lenni, hogy megnézze, ahogy beszerelik. Egy pillanatra nem figyeltek rá, mire a bátyám kocsit bérelt, és sofőrrel bevitette magát. Mikor kiderült, alaposan leszidták érte. Pihennie kell, nem erőltetheti meg magát. A bátyám nagyon vallásos, nem fél, hisz abban, hogy meggyógyul. Bevallom, én nagyon is féltem, amikor megtudtam, hogy ennyire beteg. Nincs a világon más rokonom, csak ő. Ha vele történik valami, ki mondja nekem még egyszer, hogy kishúgom? – majd kicsit vidámabban mesélte bátyjáról a legfrissebb híreket: – Amikor legutóbb beszéltünk skype-on, nagyon boldog voltam, mert azt mesélte, hogy spenótot főzött a családjának. Azt válaszoltam, hogy nagyon utálom a spenótot, de boldogan megenném, ha ez azt jelenti, hogy te jobban vagy!

További cikkek

SZERELEM

Csuti: Együtt gyakoroltuk ezt a dalt, csak nem tudtam, hogy rólam szól

Bizarr

Eddig használt bugyikat árult, de most még meredekebb területre merészkedett Rebekka

Ez is érdekelhet

szon.hu

Az újságból tudta meg a nagypapa, mit csinált Pap Dorci és Patrik!

borsonline.hu

Törölj mindent! – utasította diákját a vele szexelő tanárnő

origo.hu

Újra látták a rejtélyes kiskunsági fekete párducot

vg.hu

Három oltás után kapta el a koronavírust Újlaki Dénes

boon.hu

Bankot akartak rabolni az Avason

origo.hu

Elpusztult a világ legidősebb hím gorillája

nemzetisport.hu

NB I: az MTK nem járult hozzá a Kövesd halasztási kérelméhez

vg.hu

Lefújja az utazási korlátozásokat az Európai Unió

mandiner.hu

Oroszország harckészültségi ellenőrzésekbe kezdett

mandiner.hu

Márki-Zay kocsmában járt, számon kérték rajta az indiai szemműtéteket

life.hu

Megdöbbentő dolog derült ki a Covid-oltásokról: sok esetben ez okozza a mellékhatásokat

origo.hu

Az ország, ahol annyira drága a sertéshús, hogy inkább krokodilt esznek