Celeb

Autós miatt szenvedett balesetet Rékasi

kbv

2016. május 28. szombat 05:00

Tizenegy hónap kellett hozzá, hogy megtörténjen az első gyanúsítotti kihallgatás Rékasi Károly balesetének ügyében. Információink szerint nem a színészt faggatták.

Tavaly június 30., délután háromnegyed egy – az időpont, amikor Rékasi Károly élete egy csapásra megváltozott. Ekkor szenvedett motorbalesetet, esett kómába, majd kellett lélegeztetőgépre kapcsolni. S ennek a napnak a következményeit nyögi még most is: nagyjából egy hónapja ismét műteni kellett az akkor megsérült combját. Felépülése ismét hónapokat vehet igénybe. Színészi munkáit javarészt le kellett mondania, már a fő bevételi forrásának számí­tó Barátok köztben sem szerepelhet.

Tavaly június 30., délután háromnegyed egy – azóta várja a közvélemény, hogy megtudja, ki a felelős a balesetért. Bár a pusztító erejű ütközéskor csak a színész sérült meg, felmerült, hogy a Háros út és a Gyöngyszem utca kereszteződésénél ő is hibázott, ha fékezés nélkül hajtott bele az autóba. Rékasinak nemcsak az egészségi állapota, hanem a jogi felelősségre vonás miatt is aggódnia kellett. A Bors információi szerint azonban a tizenegy hónapja, közel tucatnyi szakértő bevonásával folyó vizsgálatban gyanúsítottként nem őt, hanem az autóst hallgatták ki. Rékasi színésztársainak, barátainak ugyanis azt mesélte, ő csak tanú az ügyben.

Bár a rendőrség ezt az információnkat nem erősítette meg, a Borshoz eljuttatott közleménye így is beszédes. 

– Az eljárás továbbra is folyamatban van, a rendőrség munkatársai egy főt hallgattak ki gyanúsítottként közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A folyamatban lévő nyomozás érdekeire tekintettel bővebb tájékoztatást nem kívánunk adni az ügyben – írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya. Ezek szerint a kétszereplős történetben, ha a színész azt mesélte, nem őt hallgatták meg gyanúsítottként, csak az autós lehet a vétkes.

A pályáját derékba törő, lidérces napon a színész nagy teljesítményű motorjával a Barátok közt stúdiójából tartott hazafelé, alig néhány utcányira a Háros útról az autó sofőrje a Gyöngyszem utcába próbált befordulni, nem vette észre, hogy közben Rékasi előzni kezdett. A csattanás után a színész a motorjával hatalmasat repült, végül a betonszegélynek csapódott.   

Ha bebizonyosodik, hogy valóban az autós volt a vétkes, egy jogerős bírósági végzéssel a kezében Rékasi sok millió forintos kártérítést igényelhet tőle. Balesete óta ugyanis jövedelme a töredékére esett vissza: elveszítette színpadi szerepeit, kényszerűen kiírták a biztos bevételt jelentő Barátok köztből, és számos szinkronszerepről is lecsúszott, például Tom Cruise-nak is új magyar hangot keresett a szinkronstúdió. 

A drasztikus jövedelemcsökkenéssel tavaly év végén szembesült először a színész, akkor a Borsnak így nyilatkozott. 

– A rommá tört lábammal ér­telemszerűen nem tudtam ellátni a színészi feladataimat, így aztán az év utolsó két hó­napjában huszadannyit kerestem, mint az előző évben ugyanakkor – mondta a Borsnak Rékasi, akit épp akkor értünk utol, amikor az Elő­adó­művészi Jogvédő Irodába tartott, hogy felvegye egy régi filmje ismétléséért járó jogdíjat.

Azt egyelőre megbecsülni sem lehet, hogy a színész mindezen túl mekkora kártérítést kaphat a baleset miatt elszenvedett fizikai és lelki gyötrelmekért. 

További cikkek

BOTRÁNY

Edina és új szerelme – Titokban randiztak egy wellness hotelben

Szexi

Milliókat keresek a meztelenkedéssel, és édesanyám a legnagyobb rajongóm!

Ez is érdekelhet

vg.hu

Koronavírusban elhunyt az énekesnő, aki szándékosan fertőzödött meg

likebalaton.hu

Lúd, s virágváza a kúton – balatoni különlegességek

origo.hu

A megengedett sebesség duplájával mértek be egy autóst a 4-esen, kártyával azonnal fizetett

nemzetisport.hu

Olasz Kupa: négyszer köszönt be, nyolc közé jutott a Juve

vg.hu

Magyarországnak még sohasem volt ekkora értékű aranytartaléka

borsonline.hu

Gyomorforgató, mi került elő a férfi fagyasztójából, még a rendőrök is rosszul lettek

ripost.hu

Meglepő elmélettel állt elő a gyerekek tömeges megbetegedéséről a magyar orvos

nemzetisport.hu

FIFA-gála: Nem csináltam semmit, ami miatt dühös lehet rám – Lewandowski Messiről

origo.hu

Meccs közben esett össze a labdaszedő kislány - videó