Celeb

Hajdú Péter: Nincs köze a politikának a plázaépítéshez

Bors

2016. április 30. szombat 05:20

Hajdú Péter úgy érzi, jogtalanul támadják őt, amiért beszállt Törökbálint fejlesztésébe, mert saját bevallása szerint szívét lelkét beleteszi abba, hogy lakhelye fejlődjön, és élhetőbbé váljon. Pénteken bombaként robbant a hír, hogy míg négy évvel ezelőtt feleségével beállt a törökbálinti tüntetők közé azért, hogy ne építsenek lakóparkot a városba, mert akkor elveszik otthonuk kertvárosi mivoltja, most mégis támogatja a beruházást, sőt  saját maga építtet egy plázát is. Hajdú a Borsnak elmondta, miért változott meg a véleménye. 

– Az előző képviselő-testület egy 1040 lakásos lakópark beruházása mellett döntött. Ez ellen tüntettünk a környékbeliekkel, mert ez hatalmas lett volna. Kaptunk volna egy lakótelepet. A mostani testület elérte, hogy a lakópark csupán 350 lakásból álljon, amely véleményem szerint egy teljesen egészséges szám. A tervben szerepelt egy pláza is, de a nemzetközi beruházó nem akart ezzel foglalkozni. Egy ismerősöm hívta fel a figyelmemet a lehetőségre, így kerültem a képbe – kezdte fejtegetni Hajdú a Borsnak.

A tévés hangsúlyozza, hiába keresnek rajta fogást, nem fognak találni, mert senki sem segíti a plázaépítésben. 

– Ha a gyerekkel akarsz sétálni egyet, akkor csak az éttermembe lehet menni, egy szépségszalonba, vagy a háziorvoshoz. Más nincs a közelben, csak több kilométerre. Teljesen jogos igény, hogy a hamarosan körülbelül négyezerre bővülő kertvárosban legyen posta, virágbolt, és egyéb üzletek. Én saját erőből építek most például egy orvosi szolgáltatóházat is, hogy ha valakinek mondjuk bőrgyógyászra van szüksége, ne kelljen messze mennie! – árulta el Hajdú.

A cégbíróságon vezetett adatok szerint Hajdúék üzlettársa egy olyan hölgy, aki két offshore cégen keresztül birtokolja a plázát építtető cég felét. A Figyelő című hetilap szerint ezeknek a külföldi társaságoknak voltak már korábbi magyarországi érdekeltségei. Ezek alapján pedig a cégek közvetve összeköthetők Dubi Zoltánnal, az Orbán-vej Tiborcz István egykori üzlettársával.

Megkérdezik a lakókat is

Elek Sándor, a település polgármestere szerint még semmi sem dőlt el. 

„A témát a Képviselő-testület a közeljövőben tárgyalni fogja, egyrészt azért, mert minden Képviselő-testületnek címzett kérelmet megtárgyal, másrészt meg azért, mert ezen a településrészen egyáltalán nincsenek üzletek, szolgáltatások, még élelmiszerbolt sincs. (...) A lakosság és az egyéb „partnerek" írásban és szóban is kifejthetik álláspontjukat. Még nem tárgyalta a Testület a témát, még el sem indult az egyeztetés folyamata, és fél információk birtokában már elindult a tiltakozás. A demokrácia szabályait mindenkinek be kell tartania” – írta többek között.

Hajdú a Borsnak határozottan állítja, semmiféle összefonódásról nincs szó.

Ez a projekt politikamentes! Pályázati pénz nélkül, saját tőkéből, és hitelből kívánjuk megfinanszírozni. Annyira az elején vannak a tervek, hogy még azt sem tudnám megmondani, hogy hány szintes lesz a mélygarázs. Dolgozunk rajta. A telek megvásárlása már folyamatban van, de építési engedélyünk még nincs.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Dömötör Csaba Gyurcsánynak: Hogy nem szakad le a plafon? Amikor a saját népére lövetett, az volt törvénytelen

szoljon.hu

Diana hercegnő tragikus sorsára juthat egy újabb uralkodó! (Videó)

life.hu

Kiadták a figyelmeztetést: ebben az öt megyében ma jégeső eshet

hirtv.hu

„Csak fel akartam ébreszteni” + videó

ripost.hu

Itt a vége, Kulcsár Edina és Csuti komoly döntést hoztak gyerekeikről

hirtv.hu

Háború Ukrajnában - Nem Ukrajna megmentése a cél, hanem Oroszország stratégiai gyengítése

szoljon.hu

Így búcsúztatták egykori szerelmei Berki Krisztiánt

mindmegette.hu

Ha így grillezed a marhahúst és a zöldségeket, te leszel a kerti sütögetés mestere!

life.hu

2022-ben is folytatódik a Procter and Gamble erdőtelepítési programja (x)

mindmegette.hu

HA ÍGY GRILLEZED A MARHAHÚST ÉS A ZÖLDSÉGEKET, TE LESZEL A KERTI SÜTÖGETÉS MESTERE! (x)

borsonline.hu

Megrázó helyszíni fotók a hevesi tragédiáról, többen meghaltak

borsonline.hu

Anyát és lányát gázolták el Baranyában: Annamária meghalt, a 12 éves Ramóna életéért harcolnak

További cikkek

Luxuscikkek

Hiába a méregdrága óra és autó, Rácz Jenő állítja: nem gazdag, csak igényes

Emlék

Hosszú idő után nyilvános eseményen jelent meg Benedek Tibor özvegye, Epres Panni - fotók