Celeb

Bíróság helyett orvoshoz ment Nóci

M. S.

Létrehozva: 2016.03.22.

Ideiglenesen el lehetett odázni az ítéletet Czifra Noémi magánokirat-hamisítási ügyében, ugyanis Nóci nem jelent meg a keddi tárgyaláson. 

Ismeretes: első fokon öt hónap felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság Nócit közokirat-hamisításért, a vád szerint bevont vezetői engedélye helyett az okmányirodát megtévesztve új jogsit szerzett. A vád szerint Nóci azt állította, hogy az okmányt elhagyta.

Nócival szemben 2012. december 8-án ittas járművezetés vétségének gyanúja miatt rendőri intézkedés történt Budapesten, az M0-ás autópályán. A tévés az autójában aludt, amikor rátaláltak. A vezetői engedélyét ekkor vonták be, az intézkedő rendőr azonban Nóci öntudatlan állapota miatt az erről szóló bevonó szelvényt nem adta át. Nócit egyébként bizonyítottság hiányában 2014 júliusában jogerősen felmentette a Pesti Központi Kerületi Bíróság az ittas járművezetés vádja alól.

Kedden a közokirat-hamisítási ügyben kellett volna Debrecenben megjelennie, azonban ő távol maradt. Amikor a bíróság felhívta, a párja vette fel a telefont és közölte, hogy Nóci épp orvosnál van. Tatár Tímea, a Debreceni Törvényszék szóvivője lapunkkal közölte: az orvosi igazolást utólag is elfogadja a bíróság. A tárgyalást májusra napolták, akkor akár már jogerős ítélet is születhet az ügyben.

A Bors telefonon érte utol Nócit, aki állítja: nem az időt akarta húzni azzal, hogy nem jelent meg a tárgyaláson.

– Előjegyzett orvosi vizsgálaton voltam, ezt jeleztem az ügyvédemnek. Nincs probléma, nem súlyos betegség miatt kellett orvoshoz mennem. Nincs itt semmi szándékosság, az előjegyzésem sokkal hamarabb megvolt, mint- hogy a bírósági idézést kézhez kaptam – magyarázta lapunknak Nóci.

Vigyázat! Így követ el magánokirat-hamisítást!

A legtöbben nem is gondolják végig, mikor aláírnak valaki helyett egy papírt, akkor azzal mit kockáztatnak. A leghétköznapibb események, amelyek során bűnt követünk el, például ha egy ellenőrzőbe a szülő helyett aláírunk, a céges papírokon más beosztást hazudunk magunknak, vagy ha az átvételi elismervényre más nevét írjuk. Ezek mind magánokirat-hamisításnak minősülnek. Legtöbbször csak megállapítják a bűncselekményt és megrovásban részesül az elkövető, vagy próbára bocsátják. Ha büntetett előéletű, abban az esetben akár pénzbüntetést is kiszabhatnak az emberre.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek