Celeb

Zita erős paprikával teszi élvezhetőbbé Gianni főztjét

Bors

Létrehozva: 2016.01.22.

Debreczeni Zitának egyfelől szerencséje van Giannival, mert szerető társat talált benne, másfelől meg peches, mert nem szereti az extrém ízeket. Márpedig párja olasz étterme tele van ilyennel. 

Párolt borjúszeletek tonhal­krémmel és tengeri süllőfilé szalonnás feketekagyló-raguval töltve, kapribogyós paradicsommártásban – ezek azok az ételek, melyeket Debreczeni Zita biztosan nem kóstolna meg étteremtulajdonos szerelme étlapjáról. Az olasz gyökerekkel és kifinomult ízlésvilággal rendelkező Gianni Annoni és az egykori modellből lett fotós tavaly tavasszal hozták nyilvánosságra szerelmüket, és azóta is kiegyensúlyozott párkapcsolatban élnek. Egyetlen egy dologban azonban nem tudnak közös nevezőre jutni: a gasztronómia területén.

– Zita ízlése nagyon magyaros, nem szereti a gourmet konyhát és a különleges párosításokat. Maximum húsz olyan étel van, amit jóízűen megeszik, ezért ha étterembe megyünk, és nem ízlik neki az étel, az ő adagja is rám marad, a pluszkilók pedig csak szaladnak a testemre – mosolyodott el Gianni, aki ennek ellené­re hisz abban, hogy idő­-vel szerelme megkedveli a különleges párosításo­kat is.

Addig azonban tűri, hogy a hagyományos ízeket kedvelő kedvese korlátlanul sózza és borsozza az ételeket.

– Elképesztő mennyiségű chilit, egyéb erős paprikát, sót és szójaszószt használ az ételekhez, hogy elnyomja az új ízeket. Imádja a kagylót és a rákot, de ha már valami fűszerrel párosítom az alapízt, azonnal fanyalogni kezd. Én akár még a bogarakat is megeszem végszükség esetén, ő inkább marad a ra­kott krumplinál, a hagyományos tész­táknál és a szendvicseknél – magyarázta az olasz szakács, aki kizártnak tartja, hogy éttermének kínálatába valaha is beleszóljon jelenleg még szűk ízvilágú szerelme.

– Ahogy én sem szólok bele abba, hogyan dolgozik Zita a fotóstúdiójában, ő sem igényli, hogy az étlapot közösen szerkesszük. Utópisztikus álom lenne, ha együtt válogatnánk össze a menüt – nevetett Gianni. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek