Celeb

Budapesti ügyvéd volt Tom Hanks dublőre

Nyakó András

2015. november 6. péntek 08:45

Magyar ügyvéd volt Tom Hanks dublőre a jövőre mozikba kerülő Inferno című filmben. Dr. Nagy Rajmund mókából vágott bele a forgatásba, ügyvédi hivatását nem adná fel.

Valakinek csak álom, amit Nagy Rajmund átélt. Idén májusban Tom Hanks bőrébe bújva forgatta Törökországban az Inferno című film bizonyos jeleneteit, míg a valódi Tom Hanks Budapest utcáin játszotta el Robert Langdon szimbólumkutatót.

– Castingügynökségnél dolgozó ügyfelem ajánlotta, próbáljam ki magam dublőrként – mesélt filmes karrierje beindulásáról a biztosítási ügyvéd. Eredetileg Bruce Willis oldalán tűnt volna fel a Die Hard című filmben, végül abban mégsem kapott szerepet.

– Egy évvel később csörgött a telefon, hogy engem választottak Tom Hanks dublőrének – fűzte tovább Nagy, aki alig akart hinni a fülének. Két héttel később már Isztambulba utazott a stáb az egyhetes forgatásra, ahol az ügyvéd sztárnak kijáró figyelmet kapott.

– Leszólítottak a helyiek az utcán, azt hitték, híres vagyok – mesélte mosolyogva. Közös fényké­peket is készítettek az emberek Naggyal, még autogramot is kértek tőle.

– Odafirkáltam valamit, Tom Hanks nevében mégsem írhattam alá, én pedig nem vagyok híres – nevetett Nagy, aki körül egész nap sürögtek-forogtak a sminkesek és az öltöztetők. Fodrásza Matt Damon haját is vágta.

Dublőr, de nem kaszkadőr

A dublőr az a személy, aki bizonyos helyzetekben helyettesíti a színészt. Általában olyan felvételek esetén használnak dublőrt, amikor távolról mutatják a szereplőket vagy nem mutatják az arcukat. Tévhitek, hogy a dublőr minden esetben hasonlít a színészre, és hogy egyenlő lenne a kaszkadőrrel. Utóbbi veszélyes mutatványokban helyettesíti a színészt.

Nagynak nem volt sok ideje készülni a szerepre, itthoni munkahelyi elfoglaltságai miatt Dan Brown regényét sem tudta elolvasni, amiből a film készült.

– A barátaim mesélték el, miről szól a könyv – vallotta be Nagy, akinek sokan segítettek, hogy hasonlóan járjon és gesztikuláljon, mint Tom Hanks. Ritkán még szöveget is tanulnia kellett.

– Annyit mondtam: „Erre kell menni” – emlékezett vissza, aki az egész forgatást játéknak élte meg, szerepelni – saját bevallása szerint – mégsem szeret.

– Nem vagyok színész, mókából vágtam bele – mondta el. Ha választania kellene a filmes világ és az ügyvédkedés között, utóbbit választaná. Civil hivatását ráadásul olyan komolyan veszi, hogy legnagyobb sajnálatára rengeteg munkája miatt nem tudtak közös időpontot egyeztetni Tom Hanksszel, akit a legnagyobb színésznek tart.

További cikkek

Szakítás

Hat évvel korábban ugyanazért hagyta el vőlegényét Kulcsár Edina, mint most Csutit

Fotó

Vége a találgatásoknak: Tóth Andi szülinapján mutatta meg, ő a hercege

Ez is érdekelhet

vg.hu

Gattyán György az utcán toborozza a képviselőjelölteket

metropol.hu

Drámai képet posztolt a magyar énekes: tragédia történt hajnalban – Fotó!

life.hu

Mélyaltatásban szülte meg kislányát a covidos magyar kismama

magyarnemzet.hu

Közös nyilatkozatban határolódtak el Márki-Zay Pétertől

origo.hu

Rákaptak az invazív kagylókra a balatoni pontyok

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kell egy kis idő, hogy ezt feldolgozzuk – Bánhidi Bence

origo.hu

Soha nem látott híd épül Sátoraljaújhelyen

nemzetisport.hu

PL: Suárez ajánlatot kapott az Aston Villától – sajtóhír

life.hu

Az életükkel játszanak az idősek - Valós veszélyt jelentenek az illegális otthonok

heol.hu

Két ember halálához vezetett a kerecsendi férfi felelőtlen száguldozása

origo.hu

Tom Hanks svéd filmsiker amerikai remake-jében szerepel