Celeb

Lagzi Lajcsi a sitten karácsonyozik

Bors

2015. október 22. csütörtök 05:00

Az ügyben érintett Galambos Lajos és a harmadik gyanúsított esetében helybenhagyták az elsőfokú bíróság végzését, így ők előzetesben maradtak, illetve a csütörtöki, nem jogerős határozat szerint maradnak is január 24-éig.

A Bors megtudta, a nyomozást felügyelő ügyészség a zenészt eredetileg 30 napra szóló, elvileg október 24-én lejáró – előzetes letartóztatásának meghosszabbítását indítványozta. Ráadásul – az ilyenkor szokásos hatvan helyett – kilencven nap pluszt kértek a bíróságtól. A bíróság helyt adott az ügyészség indítványának, vagyis Galambos Lajcsi a karácsonyt és a szilvesztert is előzetesben tölti majd.

A járásbíróság szeptember 24-én rendelte el egy hónapra a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész és két társa (közöttük a zenész felesége) előzetes letartóztatását, majd fellebbezésük nyomán október 2-án a Budapest Környéki Törvényszék megszüntette a feleség elleni kényszerintézkedést, és elrendelte szabadlábra helyezését, mert esetében hiányzik a szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény megalapozott gyanúja.

Az ügyben érintett Galambos Lajos és a harmadik gyanúsított esetében helybenhagyták az elsőfokú bíróság végzését, így ők előzetesben maradtak, illetve a csütörtöki, nem jogerős határozat szerint maradnak is január 24-éig.

A mulatós sztár védelme korábban már az előzetes letartóztatása miatt is panasszal élt. Akkor Lajcsi ügyvédje, dr. Berényi András elmondta: a nyomozás a letartóztatás előtt tíz hónappal indult, azt megelőzte egy titkos információgyűjtés, és számos tanút meg is hallgattak a hatóságok az ügyben. Ráadásul azóta Lajcsi is részletes vallomást tett.

Nyelvbotlás miatt szenvedhet Lajcsi?

Galambos Boglárka a Frizbi Hajdú Péterrel című műsorban tett egy félreérthető kijelentést, a jelek szerint az ügyészségnek ez elég volt.

– Ezt mondta Bogi a Frizbiben: „Természetesen telefonon beszélünk, helyesebben a gyerekek beszélnek vele”, az ügyészség pedig erre hivatkozva a kicsiket eltiltotta az apjuktól – mondta dr. Berényi. – Panasszal éltünk, hiszen a jogszabályok szerint a bv-nek kell felügyelnie a kapcsolattartásokat, a tiltott kapcsolattartásokat megvizsgálnia, bebizonyítania, majd jelezni az ügyészségnek, amely ez alapján dönthet. 

Megkeresésünkre dr. Berényi röviden reagált az értesülé­seinkre, válasza pedig megerősíti, Lajcsit rács mögött látnák az idei fűtésszezon nagyobbik része alatt.

– A védelem ezt az ügyészi indítványt majd a saját indítványában kívánja kommentálni – magyarázta az ügyvéd.

Hogy mire hivatkozva hosszabbították meg az előzetes fogva tartást? Lapunk úgy tudja, hogy az ügyészség további tanúkihallgatásokat és nyomozati cselekményeket szeretne még.

Más forrásból megtudtuk, a zenész most már nagyon nehezen viseli a közel egy hónapja tartó fogságot. Mindehhez nagyban hozzájárul, hogy ezentúl már a gyerekeivel sem tarthatja majd rendszeresen a kapcsolatot.

További cikkek

Kínos

Olyan intim videót tett közzé véletlenül Tóth Andi, hogy azonnal törölni kellett

Vallomás

Házasságáról vallott Tápai Szabina: Más lett a fontossági sorrend

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Női kézi BL: győzött a Rosztov, és átvette a vezetést A-csoportban

likebalaton.hu

Mese a titokzatos balatonfüredi csipkeernyős hölgyről

origo.hu

Súlyos autóbalesetet okozott Arnold Schwarzenegger - fotók

vg.hu

Új roncsprogrammal szabadulnak az autómatuzsálemektől

bama.hu

Megfenyegették a kozármislenyi háziorvost az oltások beadása miatt

origo.hu

Fizetős követésekkel újít az Instagram

vg.hu

Hiába kifogásolta Putyin a nyugat önti a fegyvereket Ukrajnára

mandiner.hu

Zsidók és keresztények, népiek és urbánusok elmúlt évszázadbeli küzdelméről beszélt Márki-Zay a magyar kultúra napján

mandiner.hu

„Feri, Szaszi és Peti előre megállapodnak az ülések előtt” – cikket közölt a 444.hu az ellenzék belső viszonyairól

nemzetisport.hu

Férfi kosár NB I: győzött a Körmend, a ZTE és a Sopron is

origo.hu

Meghökkentő, de igaz: a világon létezik még egy Hősök tere - galéria