Celeb

Ez már háború! Friderikusz visszaszólt Vitraynak

Brunner Mónika

2015. október 16. péntek 05:00

Kiújult a két médiasztár harca, Fridi nem hagyta szó nélkül a legendás tévés csípős megjegyzését.

Friderikusz Sándor nem hagyja szó nélkül Vitray Tamás szerdai, a Borsban megjelent, nagy port kavaró megjegyzését: „Friderikusszal nem vagyunk haragban, de ki ő? Nem ismerem.”

Fridi ritkán nyilatkozik népsze­rű sajtótermékeknek, de szakított szokásával, és reagált meg­ke­re­sé­sünkre: „Ha valaki, én pon­to­san tudom, ki Vitray Tamás. A ha­­­zai televíziózás egyik leg­­ki­­­­­­­e­mel­­­kedőbb, hanem a leg­ki­emel­­kedőbb alakja! Valóságos művésze volt a mi mesterségünknek. Örülök, és hálás vagyok a sorsnak azért, hogy a kortársa lehetek, és sok mindent tőle tanulhattam el.”

Idézet, szó szerint

Vitray Tamás pontosan így fogalmazott a Bors szerdai számában:

– Habár hívtak főzős műsorokba, de ezeket este veszik fel, és nekem semmi kedvem olyan sokáig fenn maradni, sem jó pofát vágni rossz kajákhoz, és együtt sem kívánok aludni celebekkel a tévében. Friderikusszal nem vagyunk haragban, de ki ő? Nem ismerem.

E sorokat olvashatjuk úgy: Friderikusz felnéz a legendás riporterre – de úgy is, hogy lám, a showman mennyivel elegánsabban, úriasabban párbajozik, mint a nagy előd...

Ami sajnos biztosnak látszik: a hazai televíziózás két nagy alakja között kiújult a háború. Pedig a konfliktusuk előtt jó néhány évvel még közös produkcióban is dolgoztak. A Hoztam egy milliót! című vetélkedőnek ugyanis Fridi volt a producere, Vitray Tamás pedig a műsorvezetője.

De Friderikusz Sándor hét évvel ezelőtt, könyve megjelenése kapcsán a Blikknek már azt panaszolta: Vitray kihagyta őt az MTV 50 éves születésnapi sorozatából.

– Vitray lebecsüli a közönségét is, amikor erre a kisszerű lépésre nem ad érdemi magyarázatot. És persze nem mond igazat, hiszen ő is tudja, én is tudom, azért hagyott ki a sorozatból, mert pár hónappal korábban a nálunk dolgozó fiával konfliktusunk támadt, és ő ezt a fiú apjaként – anélkül, hogy megkérdezett volna – így látta megbosszulhatónak. Hát ennyit Vitray objektivitásáról és megkérdőjelezhetetlenségéről – mondta akkor Friderikusz Sándor.

Aztán úgy tűnt, rendeződhet a viszonyuk: tavaly, a Best magazinnak adott interjúban, a Story-gálára utalva a televíziózás nagy öregje már így méltatta Friderikuszt:

– Szakmailag vitathatatlanul ő most a legjobb. Olyan odaadással sajátította el a mesterségünket, amihez csak a ma­gam egykori mániásságát tudom hasonlítani. Ismétlődő konfliktusaink rövid szüneteiben, szakmailag mindig egy húron pendültünk. Nagyon meglepett, hogy rólam nevezte el a csillagát, de szerintem ő meg arra volt kíváncsi, hogy én hogyan reagálok erre ott a gálaesten, amikor ezt meghallom. Csak hát én nem voltam jelen.

Sajnos, úgy tűnik, a tavalyi enyhülés csak átmenet volt, ismét kiújultak ellentéteik. Pedig bizonyára sokan drukkolnak, hogy a hazai televíziózás két nagy alakja békét kössön egymással...
 

További cikkek

Válás

Horváth Gréta kifakadt: Őszintén vallott a szakításról

Sebek

Csuti elárulta, ő is készen áll-e egy új kapcsolatra

Ez is érdekelhet

888.hu

Márki-Zay Péter Indiába küldene minket

life.hu

Színészlegenda távozott az élők sorából: elvesztette a rákkal folytatott küzdelmet

hirtv.hu

Kábítószer-birtoklás miatt körözik az ismert magyar influenszert

kemma.hu

Halálos baleset Tatabányán: vélhetően rosszul lett az ütközés előtt az áldozat

origo.hu

Meghökkentő, de igaz: a világon létezik még egy Hősök tere - galéria

ripost.hu

Megszólalt a orvos: ez az omikron 9 tünete, ami kifejezetten az oltottaknál jelentkezik

nemzetisport.hu

Videó: a furcsán futó matematikus bíró elvitte a show-t az Afrika-kupán

vg.hu

Európai Gyógyszerügynökség: emlékeztető oltásra van szükség az omikron ellen

origo.hu

Intenzív havazás volt az éjjel az ország egy részén - képek