Celeb

Már Lajcsi bűntársait keresi a rendőrség

GYLF, M. S.

2015. szeptember 30. szerda 05:00

Bővülhet a gyanúsítottak köre Lagzi Lajcsi büntetőügyében. A Bors információi szerint a rendőrség további bűntársakat keres, valószínűtlennek tűnik, hogy egy ekkora volumenű lopásban csak három ember legyen „sáros”.

Jogos kérdések sokasága fogalmazódott meg olvasóinkban az előzetes letartóztatásba helyezett Lagzi Lajcsi ügyével kapcsolatban.

Csak öten voltak?

Reális lehetőség, hogy egy harminc-, egyes hírek szerint százmilliós közműlopási ügyről, az azt lehetővé tevő technikai eszközök beszereléséről csak Lajcsi, a felesége, a zenész munkatársa és a két megvesztegetett ellenőr tudott? A kivitelezést végző szakembe­rek közül senkinek sem tűnt fel, hogy miképp, milyen céllal alakítják ki a közművételező berendezéseket?

Nos, a Bors információi szerint a rendőrséget is foglalkoztatják ezek a kérdések, és várható, hogy bővül a gyanúsítottak köre. Természetesen megkerestük a nyomozást felügyelő Pest Megyei Főügyészséget, és arról érdeklődtünk: várható-e az ügyben további személyek meggyanúsítása.

– Ez nem lezárt nyomozás, szá­mos nyomozati cselekményt kell még elvégeznünk, sok fejlemény előfordulhat – felelte dr. Gyugyi Csilla szóvivő. A Bors más forrásból úgy értesült: nemcsak az áramszolgáltató, hanem a víz- és gázművek el­lenőreinek esetleges érintettségét is vizsgálják.

Rács mögött betegen

Miközben gőzerővel folyik a nyomozás, a zenész rokonai és ismerősei egy emberként ag­gódnak Lajcsi feleségéért, aki súlyos betegséggel vonult be a börtönbe. Ám úgy tűnik, a bürokrácia malmai ezúttal is lassan őrölnek. Mint megtudtuk: az előzetes letartóztatásba helyezés elleni fellebbezés még meg sem érkezett a Budaörsi Járásbíróságról a fellebbezés ügyében döntő Budapest Környéki Törvényszékhez. Dr. Szabó Judit, a törvényszék büntetőkollégiumának vezetője a Borsnak elmondta: a beérkezéstől számított 30 napon belül döntenek a fellebbezésről, a gyakorlatban pedig ez azt jelenti, általában 15 napon belül megszületik a fellebbezést el­fogadó vagy elutasító határozat.

Vallomást akar tenni

Galambos Lajos egyik ügyvédje, dr. Berényi András a Borsot úgy tájékoztatta: ügyfele már készül a vallomásra, amellyel szerinte tisztázhatja magát ebben az ügyben.

– A hatóságok feltehetően a jövő héten megkezdik ügyfelem kihallgatását. Stratégiai döntés, hogy részletes vallomást szeretnénk tenni, amellyel a gyanúban szereplő vádak alól ki tudjuk magunkat mosni – mondta a Borsnak az ügyvéd. – Az előző hét feszült hangulata már a múlté, stabilizálódott ügy­felem nyugalma. Megszokta a körülményeket, nagyon jól bánnak vele, és tud már végre enni is. Ügyfelem és felesége természetesen nem találkozhat a fogva tartás alatt. A nyílt nyomozás tíz hónapja tart, előtte titkos adatgyűjtést végeztek a hatóságok, így az esetleges bizonyítékok és tanúvallomások már a kezükben lehetnek. Ezért ügyfelem a jövőben nem befolyásolhatná a tanúkat és bizonyítékokat sem tüntethetne el – magyarázta Berényi.

A tatai Boglárka lakóparkban egyébként kedd délután a szakemberek negyven lakásban kikapcsolták a gázszolgáltatást, így megszűnt a fűtés, és ennek következtében néhány lakó már meg is kezdte a kiköltözést.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megszólalt Szilágyi György az élettársát ért jobbikos zaklatási botrányról

vg.hu

Hamarosan jöhet a 800 forintos kenyér

life.hu

Kóbor János özvegye és lánya nem maradt magára a gyászban: ő segít nekik

vg.hu

Szándékosan vezethették földbe a márciusban lezuhant kínai utasszállítót

ripost.hu

Alaposan megdöbbent a pesterzsébeti Zoltán azon, amit a kádjában látott

mandiner.hu

A háború a legrosszabb, ami csak történhet, ám mégis van, aki jól jár vele

mandiner.hu

Így büntetné az USA Magyarországot az olajembargó blokkolásáért

travelo.hu

Videó: Szenzációs megoldással segítettek egy beteg zsiráfborjún

mindmegette.hu

HA ÍGY GRILLEZED A MARHAHÚST ÉS A ZÖLDSÉGEKET, TE LESZEL A KERTI SÜTÖGETÉS MESTERE! (x)

borsonline.hu

Elárulták a tudósok: létezik a miénk mellett a másik világ

További cikkek

Gyász

Drámai részletek: Mazsi így azonosította Berki Krisztián dílerét

Fogyás

Elképesztően sovány Gáspár Evelin, csak csont és bőr