Celeb

Törőcsik Mari: Nem tudtuk, hogy Sinkó ennyire beteg

Munkatársunktól

2015. augusztus 2. vasárnap 05:00

Még legközelebbi kollégáit, barátait is váratlanul érte és megdöbbentette Sinkó László halála. A Kossuth-díjas művész szemérmesen kezelte betegségét, így csak családtagjai tudhatták, milyen nagy a baj.

Sinkó László, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész 75 éves korában hunyt el. A tragikus hírről először unokaöccse, Sinkovits-Vitay András számolt be saját Facebook oldalán, igaz, rébuszokban beszélve:

„Köszönet, hála és könyörgés azért a csodálatos emberért, művészért, rokonért, akit ma délben veszítettünk el... A szeretet egységével...”

Hogy kit gyászol a színész-dinasztia tagja, ekkor még csak sejteni lehetett, a gyászhírt hivatalosan Sinkó szűkebb hazája, Budakalász közösségi oldala tette közzé.

A Borsnak telefonon ugyan sikerült elérnie Sinkovits-Vitayt, de az érezhetően mélyen megrendült művész nem tudott, nem akart nyilatkozni nagybátyjáról.

A régi pályatárs, Törőcsik Mari is nehezen jutott szóhoz, Sinkó rendkívül közel állt hozzá, rengeteg közös élmény kötötte össze vele, de a halálának pontos okát még ő sem ismeri:

– Ezek nagyon nehéz dolgok... A színházban tudtuk, láttuk, hogy beteg, de azt nem, hogy ennyire... – nyilatkozta elcsukló hangon a színésznő. – Együtt kezdtük a pályát, és nagyon nehéz feldolgozni, hogy ő sincs már közöttünk. Ez a tragédia újabb darabot vett el az életemből, amit már soha nem kapok vissza. Lassan senki nem marad nekem a régi barátok közül.

Az elhunyt művész barátját, Bodrogi Gyulát teljesen váratlanul érte kollégájának halálhíre:

– Gyerekkori barátság kötött Sinkó Lacihoz. Óriási színész volt, soha nem fogom elfelejteni például, hogy milyen fantasztikus alakítást nyújtott a Tizenkét dühös emberben. Annak idején még a bátyjával Sinkovits Imrével is sokat játszottam együtt, szörnyű hogy most a fiatalabb fivér is távozott közülünk.

Rengeteg kiemelkedő színházi és filmes alakítása mellett Sinkó László részt vett a magyar televíziózás egyik legnagyobb és legemlékezetesebb vállalkozásában, a Másfélmillió lépés Magyarországon című ismeretterjesztő sorozat elkészítésében. Ebben Juhász Árpád geológus volt az egyik társa, aki így emlékezett meg róla a Facebook oldalán:

„Fekete hét volt ez számomra. Tegnap távozott Sinkó Laci is az örök vadászmezőkre, talán megtesz ott is másfél millió lépést.” 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt a MOL különleges beszámolója

vg.hu

Zelenszkij már ősszel tudhatta, hogy támadni fognak az oroszok

mandiner.hu

Állandó pörgés az életem – Bíró Lajos a Mandinernek

ripost.hu

Egy időutazó megjósolta II. Erzsébet királynő halálát

origo.hu

Holtan találták Vajna Tímea barátját, a rendőrség is nyomoz

astronet.hu

Ez a 4 csillagjegy a kezébe veszi a sorsát, és megvalósítja az álmait augusztus végéig

borsonline.hu

Szlávik János bejelentette: új fertőzés terjed, súlyos megbetegedést okoz

borsonline.hu

Durva változás jön a budapesti tömegközlekedésben, közleményt adott ki a BKK

borsonline.hu

Fotó: Olyat csinálnak Rúzsa Magdi ikrei, szüleik szétröhögik magukat

További cikkek

Kihívás

Megküzdött a gyilkos kórral a magyar zenész

Probléma

Otthagyta az elvonót Molnár Gusztáv, súlyos dolgok derültek ki