Celeb

Szókimondása miatt mellőzték Morgan Freemant

Bors

Létrehozva: 2015.08.15.

Nehéz elképzelni, hogy Morgan Freemant elutasították, ha jelentkezett egy szerepre, márpedig a nyolcvanas évek elején egyetlenegyet sem kapott meg. Oka volt: az önbecsülése, méltósága.

– Chicagói fekete fiú voltam, aki imádott moziba járni. Ha megnézik az akkori katasztrófafilmeket, feltűnhet, hogy a túlélők csak fehérek voltak. Elhatároztam, ha szerepet kapok, akkor ezt szóvá is teszem – emlékezett vissza a 78 esztendős világsztár, aki betartotta ígéretét. Amikor behívták a The Thing castingjára, megkérdezték tőle, mit szól a szövegkönyvhöz?

– Összesen tizenegy ember van a filmben. Nyolc közülük fehér tudós, van még egy szakács, egy szerelő, meg még valaki. Az utóbbi három a színes bőrű. Ön szerint mit gondolok róla? – kérdezett vissza Freeman. Még több ilyen, és ehhez hasonló párbeszéd zajlott le, de Morgan a mai napig tartja magát az elvei­hez, nem kötött kompromisszumot.

– Nem akarok részt venni olyan produkciókban, amelyek bárkit lebecsülnek, becsmérelnek. Különösen engem – jelentette ki Freeman.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek