Celeb

Titokban temették el Pap Verát

B. M., A. T.

Létrehozva: 2015.05.09.

Rajongói, tisztelői, akik készültek arra, hogy utolsó útjára kísérjék Pap Verát, már csak egy gyertyával búcsúzhatnak tőle. A színésznőt ugyanis már örök nyugalomra helyezték.

Ma egy hónapja, hogy Pap Vera örökre lehunyta a szemét. A Kossuth- és Jászai-díjas színésznő hosszú küzdelem után vesztette el harcát a gyilkos kórral szemben. Mindössze ötvenkilenc évet élt.

Verát a szerettein kívül barátai, kollégái és rajongói gyászolják, de utolsó útjára csak kevesen kísérhették. Családja mondhatni, a legnagyobb titokban már végső nyugalomra helyezte földi maradványait, ami a művészvilágban meglehetôsen szokatlan.

– Eszenyi Enikő igazgatónő és a kollégák tiszteletben tartották, hogy szerettei szűk körben kívántak elbúcsúzni tőle – közölte a Bors megkeresésére a Vígszínház sajtóosztálya. Pap Vera kollégái, pályatársai és barátai a Vígszínházban április 24-én, egy meghitt emlékesttel tisztelegtek nemcsak a munkássága, hanem a színésznő csodálatos emberi mivolta előtt is.

– Úgy érzem, a színházzal és a kollégákkal méltón búcsúztunk Pap Verától, aki nagyon nagy űrt hagyott maga után. Végig játszott a betegsége alatt is, hihetetlen lelkierőt mutatott fel mindvégig – nyilatkozta elcsukló hangon Venczel Vera. – Én sem lehettem ott a temetésén. Az teljesen szűk családi körben történt.

Pap Vera ügyvéd férjét korábban többször is kerestük, de a gyásztól megtört férfi nem kívánt nyilatkozni. A pár tizenhat évvel ezelőtt ismerkedett meg egymással, és idejük nagy részét Szigligeten, a férj ügyvédi praxisához közel töltötték. Gyermekük nem született, de boldog és kiegyensúlyozott életet éltek, s hittek abban, hogy ez az élet nagyon sokáig tart.

– Beteg voltam, de hál’ istennek már jól vagyok. Amikor az évad elkezdődött, még egyáltalán nem volt biztos, hogy jól leszek vagy hogy mi lesz velem – mondta a színésznő tavaly még bizakodva az Új Szónak és a szinhaz.hu-nak. – A férjem mindenben támogat.

Betegsége azonban kiújult, és ő átszerződött az égi társulatba. Pap Vera még halála előtt értesült arról, hogy a közönség beválasztotta a Halhatatlanok Társulatába. Az Örökös Tagság díjátadó ünnepségén azonban sajnos már nem lehetett jelen, emlékét azonban örökre őrzik a kollégák, a rajongók és a tisztelők.

Végső búcsút vettek tegnap Kóti Árpádtól

Péntek délután több százan kísérték utolsó útjára Kóti Árpádot, a Nemzet Színészét a debreceni Köztemetőben. Többek között a város polgármestere, Papp László, a színház igazgatója, Ráckevei Anna és Kállay Bori színművésznő mondott búcsúbeszédet. Egy olyan emberre emlékeztek, aki hűséges volt a színészethez, és a városhoz, amelytől feleségét és családját kapta. Korábban élete párja, Ildikó a Borsnak elmondta, hogy a színművész – akit az utóbbi években több betegséggel kezeltek – mindig is a színpadon szeretett volna meghalni. Otthonában lett rosszul, a mentősök már nem tudták újraéleszteni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek