Celeb

Háromszor nézte Leslie Nielsent vaskereskedőnek

A. T.

2015. május 17. vasárnap 17:00

Élete eddigi kilencvenkét éve szép nők gyűrűjében telt. Több ezer hölgyről készített fényképet, még a hollywoodi sztárok is egymásnak adták a kilincset, mondván, Szipál Márton fotóművész képein mindenki gyönyörű. Hogyan látja a világhírű fotós a szépséget, a női vonzerőt?

– Mitől szép egy nő?
– Nem tudom. Kinek mi tetszik, de szerintem a kisugárzás a lényeg.

– A férfi szeme megakad a nőn. Hol időz el legszívesebben?
– Szem, száj és nyak. Ezek a nők legszebb és legszexibb testrészei. Gondolj csak bele! Ülsz egy parkban, és jön egy pasi. Erre te automatikusan megrázod a hajad, és szabaddá válik a legszexibb testrészed, a csupasz nyakad. Ugye ismerős a szi­tuáció? Ha ehhez még szép a fejformád is, akkor nyert ügyed van. Anyukám annak idején azt tanította, hogy az igazi nő harmincéves kora után levágatja a haját, így szabaddá válik a nyaka. Hosszú hajat csak a kislányok viselnek. Legalábbis szerinte, és ezt én is így gondolom.

– A nők mely életkorban és életszakaszban ragyognak legfényesebben? Amikor szerelmesek, gyermeket szülnek, vagy mikor tízen-, huszon-, harmincévesek?
– Nem, nem. Szerintem az életesemények kevésbé számítanak. Én azt mondom, a nők húsz- és harmincéves koruk között a legszebbek, utána már öregedni kezd a bőrük. Ez nem azt jelenti, hogy akkor nem szépek, csak a csillaguk már nem olyan fényes.

– Egy szépségről könnyű jó fényképet csinálni, de mit tehetnek azok az asszonyok, akikkel nem bánt kegyesen a természet, vagy épp nem fotogének?
– Váltsanak fotográfust! Mindenkiről lehet jó fényképet csinálni. Olyan nincs, hogy nem. Fényképek esetében nem hiszek a fotogénségben, az a mozgó képnél számít.

– Elárulja ennek a titkát?
– Matematika. Az egész matematika. A geometria ismerete és használata az alap. Ha az ember jól bánik a formákkal, akkor a beállításokkal csodákat művelhet. Nekem volt egy speciális szokásom. Gyakori volt, hogy mindenkit hófehérre sminkeltek, én viszont hiszem, hogy jó, ha van egy kis szín az emberek arcán. Épp ezért sötét színeket csináltam a vendégeimnek. Sokszor boszorkánysötétet, de ez nagyítás után világosította a szemüket és a hajukat is több tónussal. Sikert arattam, de feltételem volt, hogy én sminkelem és készítem a frizurájukat. Aki mégis beleszólt, attól előre elkértem az ötszáz dollárt, és utána azt csináltam, amit kért.

– A mai digitális technikával bárkiből lehet bombázó. Önnek annak idején nehéz dolga lehetett…
– Az első tíz évben divatfotósként dolgoztam. Világot jártam, tapasztalatot szereztem. Egész életemben egy lámpával fotóztam, nem értem, miért kell több lámpa a fotózáshoz. Ahogy mondtam, a beállításokkal, a sminkkel, frizurával, majd a nagyításokkal játszottam. A mai napig egy lámpával dolgozom, nem is érdekelnek a modern lehetőségek.

– Még dolgozik?
– Erős vagyok. Öt iskolában is tanítok, és ha úgy adódik, akkor fényképezem. 

– A hollywoodi sztárok kedvenc fotósa volt. Az imént a kezembe adta a műveit összegző könyvet. Elképesztő alkotások Sammy Davisről, Priscilla Presley-ről, Mariel Hemingway-ről, Leslie Nielsenről…
– Érdekes találkozásaim voltak. Bevallom, a nevekkel már bajban vagyok. Priscilla gyönyörű nő, és profi. Ráadásul okos, és választékosan beszél. Nem lehetett róla rossz képet csinálni. A Hemingway lánnyal nehéz dolgom volt. Akkoriban jött le az alkoholról és a drogokról. A keze folyamatosan remegett. Alig lehetett fényképezni nyugodt pillanatában. Végtelenül büszke voltam magamra, hogy ennek ellenére sikerült jó fotót készíteni róla. Leslie Nielsennel különös módon találkoztam. Épp a stúdiómba kerestem csavarokat. Lementem a vaskereskedésbe, mondtam az ott lévő férfinek, hogy mit szeretnék. Útbaigazított. Aztán még egyszer mentem, megint ő volt ott. Harmadszor kilincset akartam venni, akkor is elmondta, hol találom, de szólt, hogy nem ő az eladó, nem dolgozik az üzletben. Fél év múlva egy filmstúdió kért, hogy fantasztikus képeket szeretnének az egyik felfutó ágon lévő színészükről. Ránéztem a férfire és felkiáltottam: Úristen, hát ez a vaskereskedő! Aztán volt egy lány. Dollármilliomos szülők gyermeke. A nevét ne kérdezd, nem emlékszem. Halálos szerelembe esett Sylvester Stallonéval. Már ki volt tűzve az esküvő napja, a meghívókat is postázták, amikor a papa az asztalra csapott, hogy kezdő holly­woodi színésznek ő nem adja a lányát. Gyönyörű nő volt, egy oroszlánnal fotóztam.

– Milyen életet élt Hollywoodban?
– Mozgalmasat. Egy háromszintes házban éltem, ahol állandóan vendégeket fogadtam. Egyszerre akár hatot-hetet is, hozzám soha nem kellett bejelentkezni. Rengeteget buliztunk… Az ötödik feleségem halála után viszont egyedül éreztem magam. Szerencsére bírom erővel, de a női szépségben már csak a fotókon gyönyörködöm. Ám vallom, hogy minden nő lehet gyönyörű. Ha másképp nem megy, akkor egy jó frizura és smink kell hozzá. Utóbbi nemcsak a ráncokat, a bőrhibákat is elfedi…

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15801464_auto_resized.jpg
origo.hu

Ez történt a stúdióban Kis-Benedek József ájulása után - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/13033_resized.jpg?avcount=1679617506
origo.hu

Nem szívesen hord melltartót a szuperszexi focistanő - képek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15801324_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Nem vagy szép kismama, olyan vagy, mint egy bálna"- Hosszú Katinkába csúnyán beleszállt egy kommentelő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15802470_auto_resized.jpg
mandiner.hu

„Az autó néhány másodperc alatt gázkamrává változott” – kigyulladt az észt külügyminiszter páncélozott autója Kijevben

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15802306_auto_resized.jpg
ripost.hu

Hihetetlen meglepetés: egy világsztár fia üzent Sipos Tominak - Videó!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15802412_auto_resized.jpg
vg.hu

Megérkeztek az első MiG 29-es vadászgépek Ukrajnába - Moszkva vádaskodik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/13032_resized.jpg?avcount=1679617506
origo.hu

Lucy Liu meztelen fotókat készített Drew Barrymore-ról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15800390_auto_resized.jpg
astronet.hu

Csodálatos együttállás látható az égen

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15803050_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Szexragadozó karmaiban halt meg a magyar édesanya: a rendőrök nem hittek az aggódó családnak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15801615_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Drámai következmények: kidobhatják Harry herceget az Egyesült Államokból

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/13004_resized.jpg?avcount=1679617506
mindmegette.hu

FULL EXTRÁS VILLÁMEBÉD, AMI HOSSZÚ ÓRÁKRA ELTELÍT – ÍME A BLT-SZENDVICS!(x)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15802582_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Napi két liter vizet kell inni? Hatalmas tévedés!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/03/9EmfyiILzKpBsVB9_ry-6XeTXgPQJZjdracCg0OPlZo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2QyZTcwNThhNWUyMjQwNDc4OTM0MGUwODRlYzk2M2Vl.jpg
Testsúly

Meglepő: volt felesége segíti Árpa Attila fogyását

https://cdn.borsonline.hu/2023/03/FngrzQBJsx6REMhgTLMwlBnHiYBIWWs7IItzgRhrdOI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2U0NTNhZmM3MzlhNTQ0MmY4YTFkZjQwN2VkZTY5MTUw.jpg
Kaland

Két hétig nem látja a családját Ördög Nóra: "Folyamatosan körülöttük jár az eszem"