Celeb

Halálos iramban 7: nem lassítanak

Balajti Péter

Létrehozva: 2015.04.07.

A film nem csak azért marad emlékezetes, mert a főhős Paul Walker a mozi készítése közben elhunyt.

Paulnak – olvasható a Halálos iramban 7. című szuperprodukció végén, mely ezzel a sorral és egy montázzsal, valamint egy szimbolikus autós jelenettel emlékezik a forgatás idején, szabadidejében autóbalesetben elhunyt főszereplőre, Paul Walkerre.

Bár bennfentes infók szerint átdolgozták a forgatókönyvet, s egyes jelenetekben az elhunyt színészt testvérei, Cody és Caleb, illetve számítógép-animáció pótolták, ezeket szinte lehetetlen kiszúrni az egyébként hihetetlenül pörgős, lélegzetelállító-agykikapcsolós moziban. A mai csúcstechnika, úgy tűnik, tényleg csodákra képes, s bizonyára ez is hozzájárult a becslések szerint 250 millió dolláros végösszeghez. Igaz, a parádés akciójeleneteken sem spóroltak: női bunyó, férfiküzdelem, tűzharc, repülőből ejtőernyőző kocsik, felhőkarcolókon átszáguldó járgányok, élethű számítógépes grafika, feszes vágás és bravúros kameramozgás dobja meg a néző adrenalinszintjét. A nemcsak költségvetésben, de játékidőben is minden korábbi részt túlszárnyaló moziban a régi kedvencek mellé olyan sztárok társulnak, mint Jason Statham, Kurt Russell, a harcművész Tony Jaa és a kétszeres Oscar-jelölt Djimon Hounsou.

A család fontosságát hangsúlyozó produkcióban Letty elveszett emlékei visszaszerzésével, Brian az apukaszereppel, Hobbs és Dom pedig egy korábban lenullázott ellenfél tesójával küzd. Utóbbi nem tréfál, s a teljes csapaton bosszút akar állni Tokiótól Abu-Dzabin át az államokig.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek