Celeb

Bodrogi Gyuláékat kifosztották a bankok

F. Zs.

Létrehozva: 2015.03.02.

A svájci frank alapú hitel nem válogat kétkezi munkás vagy Kossuth-díjas között, mindkettő életét nyomorítja. Bodrogi Gyula és Voith Ági is pórul járt.

Sok ezer családot érint az átkos, kifizethetetlen bankhitel, s ha az árfolyamkülönbséget esetleg vissza is kapják, az emberek többsége még így sem fog megszabadulni – talán élete végéig sem – az adósságától.

Ez ügyben nincs különbség híres és nem híres ember között. Noha az előbbiek sokszor az átlagnál jobb körülmények között élnek, ettől még ők is ko­moly gondban találhatják magukat, ha egy nem elég alaposan átolvasott szerződésre írták a nevüket.

– Nem kell minket sajnálni, nem ezért beszélek róla, hanem azért, mert sokak számára ez egy létező probléma, amiről nem szabad hallgatni – mondta Bodrogi Gyula, a nemzet színésze, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész.

– Én egy autót vettem nyolcmillióért, ami tizennégymillióba került végül. És még én vagyok a szerencsés, aki ki tudott jönni a hitelcsapdából! Ez egy rossz vicc – mondja a művész.

Bodrogi Gyula egykori felesége, Voith Ági is rossz helyzetben van, amiből jogi úton kíván kimászni. Több hírességgel karöltve pert indított azért, mert a bankok az adósokra hárították az árfolyamkockázatot. 2007-ben 5,5 millió forintot vett fel autójára, ebből eddig visszafizetett 8,5 milliót, de még mindig tartozik héttel. A színésznő szerint amit a bankok csinálnak, az fosztogatás.

– A pertársasághoz azért csatlakoztam, mert úgy érzem, van benne elég potenciál, talán az énekesek, színészek és zenészek közössége képes lesz eredményt elérni – mondta a Bors kérdésére a színésznő, aki nem akart be­szél­ni a megváltozott életkörülményeiről. Nem szeretné, ha bárki azt hinné, azért haknizik az újságokban, hogy ezzel bármiféle előnyhöz jusson.

Voith Áginak lenne hová fordulnia, ha végképp kilátástalan helyzetbe kerülne, hiszen a mai napig remek kapcsolatban van a volt férjével, Bodrogi Gyulával.

– Szerencsére ott nem tartunk, hogy ne tudjunk mit enni, de természetesen rám bármiben számíthat Ági – mondta Bodrogi, majd ismét a hitelre terelte a szót:

– Egyre gyakrabban hallani arról, hogy megoldást keresnek. Szerintem a probléma egyetlen tollvonással megoldható, ki kell jelenteni, hogy törvénytelenül jártak el a bankok. Másként ez nem megy. Rábeszéltek egy frank alapú hitelre, de a bank sosem vett frankot a pénzünkből, forintot adtak és forintot fizettünk vissza, egy idegen pénznem árfolyamán. Becsaptak minket. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek