Celeb

Klárikára íratta mesés vagyonát Korda

F. Zs., M. F.

2014. december 12. péntek 04:00

Balázs Klári zsebébe került a táncdalénekes minden ingósága. A Kanadában élő lánya viszont semmit sem kap.

Balázs Klári és Korda György szerelme legendás. A minap is szeretetteljesen nyilatkozott a táncdalénekes a Storynak arról: halála előtt az a legfontosabb elintéznivalója, hogy Klárikának hosszú és gondtalan életet biztosítson. Ezért egy tollvonással oda is ajándékozta minden vagyonát a szeretett nőnek.

Az élet azonban – és pláne a jog – sajnos nem ennyire romantikus. Korda a végrendelkezéskor sajnos nem tett említést a sokáig eltitkolt lányáról, aki Kiss Kati táncdalénekesnőtől született 1978-ban. Bár az apa és lánya, Judit – aki Kanadában él olasz férjével – sokáig nem tartotta a kapcsolatot, ha Korda György eltávozna, a gyermeke is részesedhet a milliárdos örökségből.

Gyuri bácsi kemény munkával tisztességes vagyont halmozott fel az elmúlt öt évtizedben. Csak a két ingatlanja, a Korda-villa és a Velencei-tó partján lévő házuk összértéke megközelíti az egymilliárd forintot, emellett csinos jogdíjak folynak be a számlájára a bő ötmillió eladott lemeze után, de a pókerversenyeken és a -közvetítésekkel sem keres rosszul. A Bors számításai szerint másfél milliárdra is rúghat az összeg.

Megkérdeztük dr. Berényi András ügyvédet, hogyan rendelkezik ilyenkor az egyébként is nemrégen átírt, megváltoztatott örökösödési törvény? Hagyhatja-e bárki kizárólag a feleségére a teljes vagyonát, ha van egy gyermeke is?

– Az örökösödési törvények alapján minden leszármazottnak jár az úgynevezett köteles rész, ami az elhunyt vagyonának 25 százalékát jelenti – mondja Berényi. – Ebben az esetben ugyan a végrendelkező minden vagyonát még halála előtt átruházta feleségére, ezután a gyermek nem juthatna hozzá az őt megillető köteles részhez. Ám abban az esetben, ha ajándék, nem pedig adásvétel jogcímen történt meg a vagyon átírása, megtámadható a döntés, és polgári per során megkaphatja a leszármazott a jussát – tájékoztatta a Borsot a jogász.

Azt ugyan nem tudni, hogy Kordáék ajándékozási vagy adás-vételi szerződést írtak, az ügyvédek a gyakorlatban szinte kizárólag az első formulával találkoznak.

A Bors megtudta: a kérdés már csak azért is indokolt, mert Korda gyermekét hivatalosan meg is keresi majd az ügyben eljáró közjegyző, mert a hagyatékátadó eljárásról kell tájékoztatnia őt. Ekkor dönthet úgy a leszármazott, hogy kívánja-e jogi úton érvényesíteni az egyébként jogos követelését. Ha részt kér, a bíróság dönt a megosztás arányairól.

Természetesen megkerestük Korda Györgyöt, de sem az énekes, sem Klárika nem kívánt megszólalni.

A feleség hozta össze Kordát és Juditot

Természetesen a jövőre gondolva senkinek sem a várható örökség jut eszébe. Legkevésbé a szerető feleségnek, Klárikának, már csak azért sem, mert éppen ő volt az, aki biztosította a férjét arról: nem féltékeny a múltjára, s ő szorgalmazta a találkozót Korda és 
a lánya, Judit között.
 

További cikkek

Botrány

Csuti Kulcsár Edináról vallott: Soha nem tudtam volna olyat csinálni, amit ő

Gyász

Kiderült, így tervezik Damu Roland temetését

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Zacher Gábor kitálalt, így hat az omikron az oltottakra

ripost.hu

Sokkoló látványt nyújt a hármasikreket váró nő hasa, rossz irányba nőttek a babák - Videó

origo.hu

Különleges kivilágítást kapott a Sydney Operaház - képek

hirtv.hu

Mozaik - Egyre több a razzia a közlekedési járműveken

heol.hu

Labdarúgójukat gyászolják a bélapátfalviak

origo.hu

Egy év alatt 224 új fajt azonosítottak a Mekong-térségben

nemzetisport.hu

Videó: nézni is borzalmas – a nehézsúlyú UFC-bajnok „ott” ütötte meg a Jackass sztárját

vg.hu

Jótékonykodásra is fordít vagyonából Rihanna, a világ leggazdagabb énekesnője

kemma.hu

Tűz miatt kiürítettek egy komáromi gyárat: 6 embert szállítottak kórházba

life.hu

Csollány Szilveszter kifutott az időből: ez a beavatkozás megmenthette volna az életét

origo.hu

Karácsony Gergely azt mondta, belefér belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban