Celeb

Három kilót híznak a Hal a tortán sztárjai

Munkatársunktól

Létrehozva: 2014.12.21.

A TV2 gasztro­realityjében a sztárok sorra engedik be otthonukba a közönséget. A képernyőn minden olyan tökéletesnek tűnik. Mint megtudtuk, az ételek a valóságban is finomak, de gyakran csúszik hiba a gépezetbe.

Egy adás 80 óra

Általában egy epizódot két stáb forgat. Az egyik stáb leköveti az éppen adott vendéglátó bevásárlását, főzését. A másik interjúkat forgat a vendégekkel, követi az utazást, az érkezést. A va­csora helyszínén mindkét stáb dolgozik. A forgatás az éppen aktuálisan főző celebbel délelőtt 10 körül kezdődik, és a vendégek távozása után ér véget. Ez nemritkán késő éjjelig tart. Ezt követi az utómunka, amit egyszerre több ember végez. Legalább 70-80 munkaóra az, amíg elkészül egy epizód a forgatástól a leválogatáson át a vágásig, majd a képernyőre kerülésig.

Nyolc-tíz óra nyersanyag ké­szül egy forgatási na­pon, ebben már benne vannak az interjúk az összes szereplővel. A stáb leharcolt már egy kisbuszt, a második halas furgon koptatja az utakat. Több mint ötszáz vacsoravendég volt már, körülbelül 1600-1700 forgatási órával.

Vacsora 400 ezerből

Úgy tudjuk, a Hal a tortán szereplői 30 ezer forintból vásárolhatnak a vacsorára, de ezt na­gyon sokszor túllépik a sztárok. Mindenki ki akar tenni magáért, és ezért szinte mindenki a zsebébe nyúl. Készülnek plusz étellel, itallal, ajándékokkal is. A Hal a tortán sokéves történetének legdrágább vacsorája Fásy Ádám nevéhez fűződik, aki körülbelül 400 ezer forintot költött vendégeire.

Megcsúsznak

Az adásokban ugyan sohasem látszik, de általánosságban elmondható, hogy a szereplők annyira maximalisták, hogy sosem készülnek el időre. Gyakran megesik, hogy a celebek kinn a buszban ülve várják, hogy elkészüljön a vendéglátójuk. A legnagyobb csúszást Debre­cze­ni Zitának sikerült produ­kálnia egy korábbi adásban. A modell a vizsgája miatt akkora késésben volt, hogy mire hazaért, a vendégek ott ácsorogtak az ajtaja előtt, az ételhez pedig még hozzá sem kezdett.

Őszinteség tálalva

A műsor szerkesztői elmondták, hogy a produkciónak nem célja kellemetlen helyzetbe hozni senkit. A legfontosabb az, hogy a híresség is jól érezze magát, ettől lesz szórakoztató az adás. Ritkán fordult elő, hogy egy-egy jelenetet ki kellett vágni azért, mert valaki olyasmit mondott el, amit később nem vállalt.

A legtöbben a társaságnak vagy a finom boroknak köszönhetően a műsorban elmesélnek olyan dolgokat is, amiket stúdiókörülmények között talán nem említenének meg. Ilyen volt például, amikor Liptai beszélt arról a zsűritársainak, hogy fél a magánytól, vagy amikor Hujber Feri megmutatta a kislányát.

Egy falat sem marad

A forgatóstáb legnagyobb problémája, hogy általában olyan jól sikerülnek az ételek, hogy a forgatás végére nem marad semmi az egész nap lelkesen dolgozó stábnak. Ellenben nem ritka, hogy a hírességek két-három kilót híznak egy hét alatt. Aki fogyózik, annak nem szerencsés a részvétel.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek