Bébiadagot adott vacsorára Liptai Claudia

Hal a tortán
PUBLIKÁLÁS: 2014. december 08. 04:10
Filmbe illő vacsorával kápráztatja el vendégeit Liptai Claudia hétfő este a TV2 Hal a tortán című gasztoshow-jában.
T. T.

A műsorvezetőnek egy barátnője által sikerült kibérelnie azt a budapesti irodalakást, amelyben a híres író, Iam Flaming életrajzi filmjét is forgatták – így nem is volt kérdés, mi lesz az est koncepciója.

Clau a James Bond-filmek mintájára készítette és szolgálta fel a vacsorát, négy vendég ügynöke, Till Attila, Bereczki Zoltán, Majoros Péter és Hajós András számára.

– Nagyon szeretem a James Bond-filmeket, és imádom azt a kifinomult eleganciát, melyet ez a közeg képvisel: a 70-es évek stílusát, a dizájnos terítéket és persze a finom gourmet fogásokat. Bevallom, kicsit megszenvedtem a konyhában, mert olyan ételeket választottam, melyeket korábban még nem készítettem. De nagy segítségemre volt a barátnőm, akivel ketten hoztuk össze a vacsorát – árulta el Clau, aki szerencsére pár égési sérüléssel megúszta az első „küldetést”. A házigazda számára azonban nem csak az ételeknek, az apró részleteknek is tökéletesen stimmelniük kellett.

– A vendéglátásban is maximalista vagyok, ezért arra törekedtem, hogy minden részlet
a helyén legyen. Olyan emberek jöttek el hozzám, akik fontosak számomra. Azt szerettem volna, ha jól érzik magukat, jókat esznek és egy jót beszélgetünk. Úgy érzem, ezt sikerült is összehoznom – vallotta a Borsnak Claudia, akinek talán egyedül az adagok mennyiségét nem sikerült tökéletesre fejlesztenie. A nagy étvágyú ügynökökbe ugyanis fért volna még jó pár falat.

– Egész nap arra készültem, hogy itt vacsorázom, úgyhogy nyilván az volt az egyetlen megoldás, hogy meg kellett mondani Claunak, kell még sütnie húst – mondta a műsorban nevetve Majka, aki a fiúkkal együtt kivonult a konyhába, ahol fazékból ette villával a krumplipürét, míg Claudia egy újabb adag húst készített a nagyétkű zsűritagoknak. 

007-es menü
Ez lesz a titkos ügynökök tányérján:

  • vöröslencse-krémleves pirított baconnel,
  • szűzérme orosz julienne mártással (cukkini- és gombamártással), burgonyapürével,
  • párizsi krémmel töltött piskótatekecs.
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.