Filmbe illő vacsorával kápráztatja el vendégeit Liptai Claudia hétfő este a TV2 Hal a tortán című gasztoshow-jában.
A műsorvezetőnek egy barátnője által sikerült kibérelnie azt a budapesti irodalakást, amelyben a híres író, Iam Flaming életrajzi filmjét is forgatták – így nem is volt kérdés, mi lesz az est koncepciója.
Clau a James Bond-filmek mintájára készítette és szolgálta fel a vacsorát, négy vendég ügynöke, Till Attila, Bereczki Zoltán, Majoros Péter és Hajós András számára.
– Nagyon szeretem a James Bond-filmeket, és imádom azt a kifinomult eleganciát, melyet ez a közeg képvisel: a 70-es évek stílusát, a dizájnos terítéket és persze a finom gourmet fogásokat. Bevallom, kicsit megszenvedtem a konyhában, mert olyan ételeket választottam, melyeket korábban még nem készítettem. De nagy segítségemre volt a barátnőm, akivel ketten hoztuk össze a vacsorát – árulta el Clau, aki szerencsére pár égési sérüléssel megúszta az első „küldetést”. A házigazda számára azonban nem csak az ételeknek, az apró részleteknek is tökéletesen stimmelniük kellett.
– A vendéglátásban is maximalista vagyok, ezért arra törekedtem, hogy minden részlet
a helyén legyen. Olyan emberek jöttek el hozzám, akik fontosak számomra. Azt szerettem volna, ha jól érzik magukat, jókat esznek és egy jót beszélgetünk. Úgy érzem, ezt sikerült is összehoznom – vallotta a Borsnak Claudia, akinek talán egyedül az adagok mennyiségét nem sikerült tökéletesre fejlesztenie. A nagy étvágyú ügynökökbe ugyanis fért volna még jó pár falat.
– Egész nap arra készültem, hogy itt vacsorázom, úgyhogy nyilván az volt az egyetlen megoldás, hogy meg kellett mondani Claunak, kell még sütnie húst – mondta a műsorban nevetve Majka, aki a fiúkkal együtt kivonult a konyhába, ahol fazékból ette villával a krumplipürét, míg Claudia egy újabb adag húst készített a nagyétkű zsűritagoknak.
007-es menü
Ez lesz a titkos ügynökök tányérján: