Celeb

Hédi szobrot készít Bubik Istvánról

Brunner Mónika

Létrehozva: 2014.08.03.

Bubik István halála előtt kezdte el az Anyaság című festményét Szentandrássy Hédi képzőművész, akitől a színésznek kislánya született. Gyásza miatt a képet azóta sem tudta befejezni.

Bubik Istvánnak tetszett az a grafitrajz, amin maga Szentandrássy Hédi látható állapotosan két tigris között, a feje felett a színész arcképével, mondta lapunknak a képzőművész, aki több mint tíz éve kezdte el a művet.

– Ez egyelőre még csak egy vázlat, amit István is látott, emlékszem, a tigrisektől nagyon el volt ájulva. Amikor meghalt, sokkot kaptam, és a ceruza ott maradt a kezemben… Onnantól kezdve nem nyúltam a képhez – emlékezett Hédi, aki azóta sem tudta befejezni az alkotást, de talán végre erőt vesz magán, és megfesti Anyaság című művét.

Az asszony azt is elmesélte, hogy Bubik sokszor megihlette. – Mivel kerámiákat is készítek, ezért ő is sokat kapott. Egyszer csináltam egy boroskészletet, és a borosvázára ráírtam egy magyaros szöveget, hogy most az hol lehet, nem tudom. Mindenesetre azt tervezem, hogy egy életnagyságú szobrot is készítek róla – mondta.

Mint arról korábban beszámoltunk, Szentandrássy Hédi és kislánya, Kincső, – aki a színművész házasságán kívül született – azt tervezi, hogy elhagyja az országot, mert elegük van az előítéletekből. Azt azonban még nem tudják, mikor költöznek. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek