Celeb

Mindenkit elbűvölt a Líbiából menekült lány Az ének iskolájában

BL

2014. április 13. vasárnap 09:45

A Libiai háborúban mindenüket elvesztették, három éve menekültek Magyarországra, de sikerült talpra állnia a héttagú családnak. Bár mindent elölről kellett kezdeniük, hazánkban nyugalomra találtak, és a különleges hangú Sarah is felvételt nyert Az ének iskolájába.

Hátrahagyva korábbi éle­tüket, három éve, mindössze két hátizsákkal és kedvenc cicájukkal menekültek Líbiából Magyarországra. Öt gyermek kezdett új életet itt, akik közül a 13 éves Sarah felvételt nyert Az ének iskolájába. Alig fél éve kezdett el az énekléssel foglalkozni, és a fürdőszobából hipp-hopp a színpadon találta magát.

– Sarah nagyon csendes kislány, de ha énekel, kiszakad belőle minden érzés – árulta el magyar származású édesanyja, aki szigorú vallási szabályaik ellenére is arra biztatta a lányát, hogy jelentkezzen a műsorba. – Minket nem a nyeremény vagy a szereplési vágy motivált, csak úgy gondoljuk, hogy Sarah a fellépések által sokkal nyitottabbá, közvetlenebbé válhat.

A mai világban az Iszlámról nagyon sokféle elképzelés van. A nagyon fanatikusoknál az éneklés bűnnek számít, de mi ezt fel sem tudjuk fogni. A szokásokhoz tartják magukat a gyerekek, de a vallás nem jelenti azt, hogy burokban élünk, így az öt gyermekem közül az egyik énekel, a másik divattervezést tanul, és ez így van jól – mondta meggyőződéssel az édesanya, aki majd’ húsz évet élt Líbiában, így még őt is megviselte, hogy el kellett menekülniük a háború elől.

– Szép, gyönyörű, csendes életet élünk Líbiában, de 2011-ben kitört a háború. Szétlőtték a házunk falait, kirabolták, felhasogatták a bútorainkat, amiért 30 évet dolgoztunk, az mind odalett. Nulláról kezdtük újra. Rossz volt, hogy el kellett jönni, de itt nyugodtabbak vagyunk, a gyerekek jó iskolába járnak, három év alatt a nyelvet is elsajátították.

Olyan országban éltünk, ahol nem kellett fizetni adót, se villanyt, se vizet, de Magyarország nyugalmat ad számunkra, és ez mindent megér. Nagyon boldogok vagyunk, a gyerekek is nagyon élvezik az itteni életet – fejezte be az édesanya , akinek kislányát a TV2-n ma este induló Az ének iskolájában hallhatjuk.

További cikkek

Válás

Kulcsár Edinára is lesújtott a szépségkirálynők átka

Kínos

Olyan intim videót tett közzé véletlenül Tóth Andi, hogy azonnal törölni kellett

Ez is érdekelhet

boon.hu

Miskolci Tündérkert: bizonytalan, hogyan tovább

borsonline.hu

Feszes cicanadrágban mutatta meg tökéletesen kerek fenekét ÉNB Alexa – fotó

origo.hu

Meglátta az egyetlen üres helyet a járdán, úgy parkolt le, ahogy csak a legnagyobb profik tudnak

mandiner.hu

Kaszab Zoltán (Vasárnap): Saját bukására játszik a baloldal?

zaol.hu

Farkas Imre, az egykori Zalahús tulajdonosa: „Nem tudok elég nagy köszönetet mondani…”

origo.hu

Fizetős követésekkel újít az Instagram

nemzetisport.hu

Férfi kosár NB I: győzött a Körmend, a ZTE és a Sopron is

vg.hu

Új roncsprogrammal szabadulnak az autómatuzsálemektől

origo.hu

Meghökkentő, de igaz: a világon létezik még egy Hősök tere - galéria

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: bombameglepetés – Izland feltörölte a padlót a franciákkal!

vg.hu

Az ózonterápia is sikeres lehet a koronavírus kezelésében

origo.hu

Súlyos autóbalesetet okozott Arnold Schwarzenegger - fotók