Celeb

Hollywoodi tragédiák: legdrágább kincsüket gyászolják a sztárok

2014. április 13. vasárnap 11:45

Fájdalmasan sok hazai és nemzetközi híresség veszítette el a legdrágább kincsét: a gyermekét. Egyelőre nem tudni, pontosan mi vezetett Peaches Geldof 25 éves lányának halálához, sok esetben azonban a drog végzett a sztárgyermekekkel.

Bob Geldofot 1985 közepéig csak a brit könnyűzene bennfentesei ismerték. Ám amikor az év júliusában szervezésében az etióp éhezők megsegítésére megtartották a Live Aid szuperkoncertet, egyszeriben felkapta a média. Béke Nobel-díjra jelölték (nem kapta meg), II. Erzsébet pedig lovaggá ütötte. Az addigi tucatzenész a világ egyik legismertebb figurája lett. Azonban nem tudott ellenállni a hírnévvel sokszor együtt járó tudatmódosító szerek csábításának, mint ahogyan szerelme, felesége Paula Yates tévés személyiség is együtt zuhant vele.

Olyannyira, hogy gyermekeinek édesanyja 41 éves korában herointúladagolásban halt meg Londonban, és Geldof többször is nyilvánosan hangot adott azon félelmének, hogy lányai is kábítószerhez nyúlnak. Igaza lett. Néhány éve Peachest egy átbulizott éjszaka után barátai mesterséges lélegeztetéssel tartották életben, amíg a mentő ki nem érkezett, a diagnózis: túladagolás. Akkor még nem halt bele. Hétfőn azonban, mindössze 25 évesen a saját otthonában hunyt el. 

Belehaltak fiuk elvesztésébe

Minden idők egyik legvonzóbb színésznője, Romy Schneider belehalt fia elvesztésébe. A Sissit, vagyis Erzsébet császárnét első ízben 17 évesen eljátszó sztár húszévesen beleszeretett Alain Delonba, de eljegyzésüket hamar felbontották, és Romy már Harry Meyennek szült fiúgyermeket. Válásuk után a férfi öngyilkosságot követett el, és 1981-ben bekövetkezett a legszörnyűbb tragédia: a színésznő gyönyörű fia, a 14 esztendős David Christopher Meyen nagyszüleihez a kerítésen átmászva próbált bejutni, ám a hegyes rudak szinte felnyársalták.

Romy az alkoholba menekült, és egy évvel később, karrierje csúcsán párizsi lakásán holtan találták. Ahogyan Schneider, úgy a hányatott sorsú egykori playmate, Nicole Schmith is egy esztendővel élte túl imádott fia halálát. Daniel Wayne Smith 2006-ban éppen édesanyját látogatta meg nem sokkal azután, hogy megszületett kishúga, ám a kórházban hirtelen meghalt – gyógyszertúladagolás végzett vele. Édesanyja már nem élte meg 2007 karácsonyát.

Egy országot fogadott örökbe

Sajnos a magyar hírességeket sem kerülték el a hasonló családi tragédiák. Csak Levente Péter legszorosabb barátai tudják, hogy a régebbi korosztályok „Móka Mikije” két fiát is elveszítette. „1969-ben meg is érkezett Levente Domokos. Éppen Prágában voltam a bábszínházzal, amikor megszületett, de fel sem tudott sírni: néhány perc múlva meg is halt” – beszélt megrendülten egy későbbi interjúban.

Dorka lányának születése után azonban még egyszer át kellett élnie a „túlélhetetlent”: Marcit féléves korában veszítette el a házaspár. „Marcika halála után három évig a poklot jártam, elviselhetetlenné váltam saját magam és a környezetem számára. Minden alkalommal sírva mentem fel a színpadra, beletöröltem a szemem a függönybe, és azután jól megkacagtattam mások gyerekeit”.

További cikkek

Szexbotrány

András herceg 11 oldalon keresztül tagadja az ellene felhozott vádakat

Válás

Meglepő dolgot állítanak Kulcsár Edina új párjáról: Ezért nem kell elválnia?

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Felmérés: Romániában húsz százalék fölé nőtt a szélsőségesnek tartott AUR támogatottsága

ripost.hu

Most kaptuk: megérkeztek a legfrissebb koronavírus-adatok

life.hu

Kamerák előtt szüli harmadik gyerekét Czutor Zoli felesége: a hetedik hónaptól veszik fel az eseményeket

mandiner.hu

Márki-Zay Gulyás Mártonról: Ő nyíltan meleg, és szerintem kommunista. Nagyon szeretem!

szon.hu

Alig tudja rejteni... Megnőttek Nemazalány keblei?

origo.hu

Több ezer tonna műanyagrészecskével telítődött a hó az Alpokban

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: A franciák megtörtek minket az agresszív játékukkal – Rasmus Lauge

origo.hu

Letartóztatott egy ételfutárt a rendőr, majd maga vitte ki a rendelést - videó

ripost.hu

Ezért érdemes most összegyűjtened 10 tojásos dobozt

mandiner.hu

Márki-Zay Péter nem spórolt londoni útjával

mandiner.hu

Sára Botond: Elvittem a ferencvárosiak üzenetét Karácsony Gergelynek

origo.hu

Ezek most Magyarország legolcsóbb új autói, ki nem találná, melyik márka áll az élen