Celeb

Ötmillióért kezelik Bajort a kínaiak

2014. március 14. péntek 07:15

Tizenketten dobták össze azt a csaknem ötmillió forintot, amiből a súlyos beteg színész Kínába utazik. Ők azonban titokban tartják kilétüket. Bajor, bár a két végén égette a gyertyát, még élni akar.

Először elutasította a kezelést, végül mégis sikerült rábeszélni a barátoknak, hogy az életet válassza: Bajor Imre napokon belül Kínába utazik, hogy egy speciális kezeléssorozatnak vesse alá magát.

Mint arról a Bors is beszámolt, a színész december óta nem dolgozik, mert nagyon beteg. Lemondta a színházi és a Heti Hetesben való szereplését is, és a vidéki házukba, Fülére költözött, hogy senki se zavarja. A hírek decemberben még arról szóltak, hogy a nagybeteg művész lelkileg összetört, nem érdekli semmiféle kezelés és gyógymód. A barátai azonban addig agitálták, míg beleegyezett, hogy orvoshoz fordul. Állítólag először egy budapesti klinikán próbálkozott, de semmi biztatót nem tudtak mondani neki. Innen jött az ötlet, hogy Kínába utazzon, ahol már sok reményvesztett ember kapott újabb lehetőséget.

A Bors információi szerint a kórház, amelyet Bajorék kinéztek, Kína Kuangcsou nevű városában található, ahol speciális kezeléseket végeznek. A klinika honlapja szerint a világ minden tájáról utaznak ide azok, akik hisznek abban a gyógymódban (európai orvostudomány ötvözve a tradicionális kínai gyógymódokkal), amelyet ez az intézmény kínál. A kezeléseknek azonban megvan az ára is, információink szerint egy átlagosnak mondható kúra körülbelül négymillió forintba kerül.

A repülőjegyért átlagosan kétszázezer forintot kell fizetni fejenként, a kezelés időtartama pedig legalább egy hónap, vagyis az összeghez még hozzáadódik a szállás és a napi ellátás díja is. Az összköltség körülbelül ötmilliós. Bajornak nincs ennyi pénze, tönkrement az étterme, ami gyakorlatilag minden vagyonát felemésztette. A színész barátai találták ki, hogy utazzon, és a pénzt is ők dobták össze. Imre tudta nélkül.

Ebbe a kínai kórházba mehet a színész. (Fotó: web)

 

– Tisztázzunk egy pár dolgot! Bár azt írták, hogy a felesége vele utazik, ez nincs így – kezdi a megszólalását a színész egyik legközelebbi barátja, aki név nélkül szeretne nyilatkozni. – Imre senkitől nem kért pénzt. Tizenkét ember dobta össze az utazás árát, sokan azt sem szerették volna, ha valaha is megtudja, hogy ők is adtak. Volt, aki utalt a bankszámlájára, volt, aki elvitte neki, és letette a konyhaasztalra – magyarázza a barát. – Imre betegségével kapcsolatban annyit mondhatok, hogy rosszul lett, először nem tudták az orvosok, hogy mi a gond, aztán kiderült, hogy nagyobb a baj, mint sejtették.

– Szerintem a róla szóló cikkeknek arról kellene szólniuk, hogy az ország drukkol egy alázatos és tehetséges színésznek, akire egy óriási csata vár. Imrének, mint mindenki másnak is, számos hibája van, de – ha már, mint színészt emlegetjük – legyünk annyira korrektek, hogy szakmailag ítélkezünk. Imre tökéletes színész és egy gyarló ember, aki tisztában van a hibáival. A két felén égette élete gyertyáját, de még maradna. Még nem jött el az ideje, hogy elmenjen. Harcolni akar, és mi, akik szeretjük és tiszteljük, nem tehetünk többet érte, minthogy biztosítjuk a körülményeket a csatához. Ennyivel tartozunk neki.

 

Négyezer éves tapasztalat

Forradalmi kort él át ezekben az években a távol-keleti gyógyítás. A négyezer évre visszatekintő kínai módszerek egyik alapja, hogy nem csak magát a betegséget, hanem a páciens teljes egészét is górcső alá veszik. A kínai alapfelvetés szerint a testünk energiaáramlását kell a megfelelő egyensúlyba hozni, mert így sokkal gyorsabb lehet a gyógyulás. A regenerálódást négyezer éves tapasztalatok alapján összeállított főzetekkel, teákkal is segítik. A Himalájából származó alapanyagokat különösen nagy becsben tartják, de a tengerek javait is felhasználják.

Az ősi gyógymódokat a modern kínai kórházakban újabban európai és amerikai módszerekkel ötvözik. Sokat vettek át például a mi diagnosztikai eljárá-
saink közül.

A kiszemelt kórháznak pazar az aulája, modernek a szobái. (Fotó: web)

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16510698_auto_resized.jpg
origo.hu

UFO kezdett üldözni egy repülőgépet, ami perceken belül nyomtalanul eltűnt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/20335_resized.jpg?avcount=1696449010
origo.hu

Zuglóban akart robbantani egy férfi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16509848_auto_resized.png
metropol.hu

Jó híreket jelentett be a kormány - mutatjuk a részleteket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16508437_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Káromkodtak a VAR-szobában a Szoboszlai csapatától tévesen elvett gól miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16511245_auto_resized.png
metropol.hu

Halálos baleset történt, több sérülttel is rohantak a mentők a kórházba

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16510841_auto_resized.jpg
vg.hu

Rájár a rúd Robert Ficóra az Európai Parlamentben, mióta megnyerte a szlovák választást

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/20336_resized.jpg?avcount=1696449010
origo.hu

A durva botrányok után nagyon sokba került a válás L.L. Juniornak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16508168_auto_resized.jpg
travelo.hu

Az ágyi poloskák terjedése veszélyeztetheti a párizsi olimpiát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/20330_resized.jpg?avcount=1696449010
life.hu

Ezért hívják a hólyaghurutot nászutas betegségnek is(x)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/20311_resized.jpg?avcount=1696449010
life.hu

A fájdalmas testi együttlét oka: Candida-fertőzés(x)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/10/f1fGVMjjyZ_YaQLfvWcpmUbnf5PZJfvlRsitVnGMQdY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU5NjdiNDY5NzE5ZjRjMmE5NjU1N2NkNTM3YzkyMmZi.jpg
Válóper

Ott voltunk! Hatalmas fordulattal zárult L.L. Juniorék válópere - fotón a bizonyíték

https://cdn.borsonline.hu/2023/10/nQBm3ctqqIJ2nwp3KjsnaDHlEsVUp1hlMl7f5XZrbUc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM5MzJkMzEwYTJjMTQ2NzQ4NTAyMWE5ODJhZmQ5NWIx.jpg
VÁLÁS

Pár hete még együtt mosolyogtak: előkerült a válófélben lévő Som-Balogh Edináék utolsó fotója