Celeb

Ötmillióért kezelik Bajort a kínaiak

2014. március 14. péntek 07:15

Tizenketten dobták össze azt a csaknem ötmillió forintot, amiből a súlyos beteg színész Kínába utazik. Ők azonban titokban tartják kilétüket. Bajor, bár a két végén égette a gyertyát, még élni akar.

Először elutasította a kezelést, végül mégis sikerült rábeszélni a barátoknak, hogy az életet válassza: Bajor Imre napokon belül Kínába utazik, hogy egy speciális kezeléssorozatnak vesse alá magát.

Mint arról a Bors is beszámolt, a színész december óta nem dolgozik, mert nagyon beteg. Lemondta a színházi és a Heti Hetesben való szereplését is, és a vidéki házukba, Fülére költözött, hogy senki se zavarja. A hírek decemberben még arról szóltak, hogy a nagybeteg művész lelkileg összetört, nem érdekli semmiféle kezelés és gyógymód. A barátai azonban addig agitálták, míg beleegyezett, hogy orvoshoz fordul. Állítólag először egy budapesti klinikán próbálkozott, de semmi biztatót nem tudtak mondani neki. Innen jött az ötlet, hogy Kínába utazzon, ahol már sok reményvesztett ember kapott újabb lehetőséget.

A Bors információi szerint a kórház, amelyet Bajorék kinéztek, Kína Kuangcsou nevű városában található, ahol speciális kezeléseket végeznek. A klinika honlapja szerint a világ minden tájáról utaznak ide azok, akik hisznek abban a gyógymódban (európai orvostudomány ötvözve a tradicionális kínai gyógymódokkal), amelyet ez az intézmény kínál. A kezeléseknek azonban megvan az ára is, információink szerint egy átlagosnak mondható kúra körülbelül négymillió forintba kerül.

A repülőjegyért átlagosan kétszázezer forintot kell fizetni fejenként, a kezelés időtartama pedig legalább egy hónap, vagyis az összeghez még hozzáadódik a szállás és a napi ellátás díja is. Az összköltség körülbelül ötmilliós. Bajornak nincs ennyi pénze, tönkrement az étterme, ami gyakorlatilag minden vagyonát felemésztette. A színész barátai találták ki, hogy utazzon, és a pénzt is ők dobták össze. Imre tudta nélkül.

Ebbe a kínai kórházba mehet a színész. (Fotó: web)

 

– Tisztázzunk egy pár dolgot! Bár azt írták, hogy a felesége vele utazik, ez nincs így – kezdi a megszólalását a színész egyik legközelebbi barátja, aki név nélkül szeretne nyilatkozni. – Imre senkitől nem kért pénzt. Tizenkét ember dobta össze az utazás árát, sokan azt sem szerették volna, ha valaha is megtudja, hogy ők is adtak. Volt, aki utalt a bankszámlájára, volt, aki elvitte neki, és letette a konyhaasztalra – magyarázza a barát. – Imre betegségével kapcsolatban annyit mondhatok, hogy rosszul lett, először nem tudták az orvosok, hogy mi a gond, aztán kiderült, hogy nagyobb a baj, mint sejtették.

– Szerintem a róla szóló cikkeknek arról kellene szólniuk, hogy az ország drukkol egy alázatos és tehetséges színésznek, akire egy óriási csata vár. Imrének, mint mindenki másnak is, számos hibája van, de – ha már, mint színészt emlegetjük – legyünk annyira korrektek, hogy szakmailag ítélkezünk. Imre tökéletes színész és egy gyarló ember, aki tisztában van a hibáival. A két felén égette élete gyertyáját, de még maradna. Még nem jött el az ideje, hogy elmenjen. Harcolni akar, és mi, akik szeretjük és tiszteljük, nem tehetünk többet érte, minthogy biztosítjuk a körülményeket a csatához. Ennyivel tartozunk neki.

 

Négyezer éves tapasztalat

Forradalmi kort él át ezekben az években a távol-keleti gyógyítás. A négyezer évre visszatekintő kínai módszerek egyik alapja, hogy nem csak magát a betegséget, hanem a páciens teljes egészét is górcső alá veszik. A kínai alapfelvetés szerint a testünk energiaáramlását kell a megfelelő egyensúlyba hozni, mert így sokkal gyorsabb lehet a gyógyulás. A regenerálódást négyezer éves tapasztalatok alapján összeállított főzetekkel, teákkal is segítik. A Himalájából származó alapanyagokat különösen nagy becsben tartják, de a tengerek javait is felhasználják.

Az ősi gyógymódokat a modern kínai kórházakban újabban európai és amerikai módszerekkel ötvözik. Sokat vettek át például a mi diagnosztikai eljárá-
saink közül.

A kiszemelt kórháznak pazar az aulája, modernek a szobái. (Fotó: web)

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15803065_auto_resized.jpg
origo.hu

Ha kevesebb pénzed van, Porschét veszel, ha több, Ferarrit - bemutatjuk az új Nagy Őt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/13033_resized.jpg?avcount=1679618407
origo.hu

Nem szívesen hord melltartót a szuperszexi focistanő - képek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15800050_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kiderült, kell-e még a hétvégén átállítani az órákat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15802835_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Görögtűzbe borult a város: így vonultak a szurkolók a Puskás Arénába + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15801359_auto_resized.jpg
ripost.hu

Ezt kell most tenned a leanderrel, egész nyáron csodás virágokat hoz majd

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/13032_resized.jpg?avcount=1679618407
origo.hu

Lucy Liu meztelen fotókat készített Drew Barrymore-ról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15801367_auto_resized.jpg
travelo.hu

Világszerte elkezdődött a muszlimok pompával és böjttel teli hónapja, a ramadán

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15803050_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Szexragadozó karmaiban halt meg a magyar édesanya: a rendőrök nem hittek az aggódó családnak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15802961_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ismert emberek is érintettek a milliárdos költségvetési csalásban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/13004_resized.jpg?avcount=1679618407
mindmegette.hu

FULL EXTRÁS VILLÁMEBÉD, AMI HOSSZÚ ÓRÁKRA ELTELÍT – ÍME A BLT-SZENDVICS!(x)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15802582_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Napi két liter vizet kell inni? Hatalmas tévedés!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/03/9EmfyiILzKpBsVB9_ry-6XeTXgPQJZjdracCg0OPlZo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2QyZTcwNThhNWUyMjQwNDc4OTM0MGUwODRlYzk2M2Vl.jpg
Testsúly

Meglepő: volt felesége segíti Árpa Attila fogyását

https://cdn.borsonline.hu/2023/03/FngrzQBJsx6REMhgTLMwlBnHiYBIWWs7IItzgRhrdOI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2U0NTNhZmM3MzlhNTQ0MmY4YTFkZjQwN2VkZTY5MTUw.jpg
Kaland

Két hétig nem látja a családját Ördög Nóra: "Folyamatosan körülöttük jár az eszem"