Celeb

Frontember nélkül folytatja a Republic

ozs

2014. március 12. szerda 08:00

Elismerte Boros Csaba, a Republic együttes gitárosa, hogy az együttes megvált Cipő utódjától, Sipos F. Tamástól. Az énekesét egy éve elvesztő banda nem szeretne új frontembert.

Négy nappal a Bors Sipos F. Tamás kirúgásáról szóló cikke után megtörte a csendet Boros Csaba, a Republic basszusgitárosa. A zenész címlapunkra reagálva a Class FM Morning Show tegnapi adásában elismerte azt, amit Abella Miklós, a zenekar menedzsere pár nappal ezelőtt „színvonaltalan információra” hivatkozva nem mert: a Republic és Sipos F. szakított.

– Mi az elején úgy gondoltuk, hogy hívunk egy olyan embert, aki tapasztalt, markáns hangú, nem kell a szakmáról beszélni vele. Nem kell elmagyarázni neki, hogy mit kell tennie a színpadon, és hogyan kell énekelnie. Csak sajnos az a probléma, hogy Tamásnak a hangja igencsak markáns és meghatározó a magyar poppalettán.

Sok mindent letett már az asztalra az elmúlt évtizedek során. Kezdetben azt hittük, hogy majd menni fog és el tudunk ettől vonatkoztatni, mi és a közönség is. Sajnos, ez nem sikerült – ismerte el a zenekar basszusgitárosa Sebestyén Balázsnak.

A beszélgetésből kiderült az is, hogy nem keresnek újabb énekest, házon belül oldják meg az ügyet. Boros többet énekel majd ezután, bár esze ágában sincs frontemberré válni.

A Republic basszusgitárosát hiába próbáltuk telefonon utolérni, hogy feltehessük a kérdéseinket a közeljövő terveivel kapcsolatban, elfoglaltságra hivatkozva utasította el lapunkat.

Félelmetes egybeesések

Különös körülmények között került elő Cipő, egy még különösebb körülmények között írt dalszövege. Történt, hogy 1983-ban a Cipőfűző zenekar Budapestre érkezett a Ki mit tud?-ra. A fiatalok egy fővárosi kifőzdében ültek, amikor Bódi László spontán légmellet kapott. Először mindenki azt hitte, hogy hülyéskedik.

A Cipőfűző zenekar. Bódi László első csapata

Ám végül mentőt hívtak hozzá, ami a Bajcsy Zsilinszky Kórházba szállította, oda, ahol rá harminc évre 2013. március 11-én meghalt. Cipő édesanyja akkor is mindennap látogatta a fiát.

– Amikor Laci a mosdóban volt, azt mondta az egyik szobatársa, hogy valamin nagyon dolgozott a fiam, amit később a szekrénye fiókjába tett. Kinyitottam és megtaláltam egy csomagolópapírra írt dalt. Hazavittem és eltettem, de annyira eldugtam, hogy csak tavaly novemberben bukkantam rá egy füzetben – mondta a ma este a TV2 Frizbi című műsorban a fiára emlékező Bódi Lászlóné. A melankolikus dalszöveget Baronits Gábor olvassa majd fel. 

További cikkek

SZERELEM

Csuti: Együtt gyakoroltuk ezt a dalt, csak nem tudtam, hogy rólam szól

Bizarr

Eddig használt bugyikat árult, de most még meredekebb területre merészkedett Rebekka

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: óriási fordítás, a svédek drámai hajrával elődöntősök

mindmegette.hu

Gyors, egyszerű és brutálfinom: félórás paradicsomos csirke

origo.hu

Gyereket vár a női kézilabda-válogatott klasszisa

magyarnemzet.hu

Stabil kormánypárti előnyt mért az Alapjogokért Központ

boon.hu

Szívszorító: így búcsúznak lányai Csollány Szilvesztertől

nemzetisport.hu

Sportrádió: Nemcsak az Eb-t, az elmúlt éveket is vizsgálni kell – Kocsis Máté

origo.hu

Gigantikus delfint idéző gépekkel fuvaroz túlméretes szállítmányokat az Airbus

ripost.hu

Ez mindent megváltoztat: súlyos bejelentést tett Szlávik János az omikronnal kapcsolatban

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 26.: az Uránusz és a Vénusz fényszöge meglepő fordulatokat hozhat

origo.hu

Újra látták a rejtélyes kiskunsági fekete párducot

origo.hu

Hihetetlen izgalmak után dőlt el az elődöntőbe jutás a skandináv rangadón a kézi-Eb-n - videó