Celeb

VV Krisztián a szegénységből akar kitörni

Létrehozva: 2014.02.06.

VV Krisztiánnak egyszer már megmutatta az élet a kegyetlen oldalát. A focistatehetség azért nem lehetett profi, mert taníttatására nem volt pénz. A minimálbér alatt dolgozó pincérnek a játék minden reménye.

A pénztelenség miatt nem teljesülhetett VV Krisztián álma. Az ízesen beszélő hajdúnánási fiú tehetségére már kisiskolás korában felfigyeltek, a szőke srác ugyanis úgy rúgta a bőrt, ahogy kevesen a környéken.

A fiú szülei mindent meg is tettek, hogy támogassák gyer­me­kü­ket, de ahhoz már nem volt elegendő pénz a családi kasszában, hogy egy nagyobb város sportiskolájában taníttassák. – Krisztiánt hétévesen vittem le az első edzésre. Tizenkét éves kora után Cserépfalun lôtte a gólokat. Edzői és csapattársai is hittek benne, de Hajdúnánáson nincs sok lehetőség. Debrecenbe vagy Budapestre kellett volna mennie, ebben azonban senki nem tudott segíteni – árulta el Krisztián édesanyja, aki mindezek ellenére mindent elkövetett, hogy szeretetben nevelje gyermekét.

Az iskola befejezése után Krisztián pincérként helyezkedett el. Egész hónapnyi munkájáért 65 ezer forintot kapott. Becsületesen dolgozott, de közben úgy érezte, ennél többre hivatott. – Azt mondta nekem, hogy elmegy és megnyeri az autót, a lakást és a pénzt. És ha ő valamit a fejébe vesz, akkor az úgy is lesz. Ilyen szempontból nagyon határozott srác – mesélte a Borsnak Edit.

A 22 éves fiúnak a bátyja adott kölcsön, hogy eljusson az RTL Klub székházába a válogatókra.

Krisztián szülei nem panaszkodnak, de nem tagadják, hogy sok nehézséggel kellett megküzdeniük. – Nem mindig volt fenékig tejfel az életünk. A férjemmel mindketten dolgozunk, én eladóként, ő pedig a mezőgazdaságban. Ami mindig is a legfontosabb volt számunkra, hogy a gyerekeinknek mindent megadjunk, amit tudunk. Egyszerű, de nagyon boldog életet élünk – jelentette ki az anya. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek