Celeb

Jennifer Love Hewitt prosti és még rendez is

Bors

2013. november 13. szerda 13:45

Jennifer Love Hewitt nem egy provokatív nő. Az Ügyféllista sorozatban azonban a lehető legnőiesebb, csábító oldalát kell domborítania, hogy karaktere hiteles legyen.

Az Ügyféllista sorozat a 2010-es azonos című film alapján készült. Hogyan merült fel a film után a sorozat ötlete?

Jennifer Love-Hewitt: Már a film forgatása alatt felmerült az ötlet, hogy a történetből akár egy sorozatot is lehetne készíteni, ám akkor még nem foglalkoztunk komolyan a gondolattal, hiszen még azt sem tudtuk, hogy a film mennyire lesz sikeres a mozikban. A film végül nem okozott csalódást, az alakításomat Golden Globra is jelölték, ami hatalmas elismerést jelent számomra és a film számára is.

Valójában a Golden Globe estélyen érett meg bennem a gondolat, hogy a sorozatot is el kéne készíteni. Másnap felkerestem a producertársaimat, akik lelkesen egyetértettek velem. A sorozat persze több ponton is eltér a filmtől. Más szereplőgárdával dolgozunk, és a történeten is kissé változtattunk. A filmben például a főhősnő a férjével él, miközben prostituáltként keresi a kenyerét. A sorozatban Riley férje már az első epizódban elhagyja őt.

Ezenkívül a sorozatban jóval több időt szentelünk a szalon hétköznapjainak bemutatására, továbbá alaposabban betekinthetünk Riley munkán kívüli mindennapjaiba és kapcsolataiba is. A sorozat elsősorban Riley életének kettőségét igyekszik bemutatni, azt, hogy hogyan bűvészkedik a két világ között. Ez a kettőség adja a történet drámáját és feszültségét.

A sorozatban az általad megformált Riley Texasból származik. Ha jól tudom, te is Texasban nőttél fel. Könnyen fel tudtad idézni jellegzetes texasi kiejtésedet?

Jennifer Love Hewitt: Nagyon könnyen vettem fel a régi kiejtésemet. Inkább az okozott nehézséget, hogy újra leszokjak róla! Amikor a forgatások után kicsit összejöttem a barátaimmal, kikerekedett szemekkel meredtek rám, amikor megszólaltam: Jennifer, mi ütött beléd, miért beszélsz olyan furcsán, mint egy texasi háziasszony?

Szerinted Sugarland lakói hogyan vélekednek a sorozatról?

Jennnifer Love Hewitt: Jó kérdés... talán meg kéne kérdezni tőlük. Engem is érdekelne. Az Ügyféllista egyrészt igyekszik hűen visszaadni egy tipikus texasi kisváros életét. Másrészt azonban a történet a képzelet szüleménye, amelynek célja a szórakoztatás, ezért muszáj kissé el is rugaszkodnia a valóságtól. Remélem, a sugarlandiek sem várják el a sorozattól, hogy mindenben megegyezzen az őket körülvevő külvilággal. Szerintem nagyon fog nekik tetszeni a sorozat!

Riley alakítása adott-e neked valami újat, tanultál-e belőle valamit. Milyen érzés volt egy ennyire vonzó nő szerepét eljátszani?

Jennifer Love-Hewitt: Sokat tanultam Riley megformálásából. Személyiségemből adódóan nem vagyok egy provokatív nő. A hétköznapokban nem nagyon szoktam hangsúlyozni a nőiességemet. Mivel azonban Riley prostituáltként dolgozik, számtalan jelenetben elengedhetetlen volt, hogy szexi alsóneműkben kihívóan viselkedjem. A forgatás alatt elő kellett csalogatnom magamból a bennem rejlő csábító nőt.

A lehető legnőiesebb oldalamat kellett kidomborítanom a szerephez. De csöppet sem bántam! A színjátszásban az az egyik legizgalmasabb dolog, hogy néha egy-egy szerep megformálása közben döbbenünk rá, hogy az általunk alakított karakter is a jellemünk egyik része, ráadásul olyan, amelyről eddig nem is hittük, hogy létezik. Azt hiszem, ha fiatalabb volnék, jóval komolyabb nehézséget okozna egy ilyen szerep eljátszása, de 33 évesen már felnőtt nő vagyok, ismerem az erősségeimet és a gyengeségeimet, képes vagyok használni a nőiességemet, vagyis készen állok az ilyesfajta helyzetek megoldására.

A szerep mindazonáltal hozzásegített, hogy szembesüljek, az emberi sérülékenységgel és védtelenséggel is. Riley a szalonban csábító, magabiztos nő, ám ugyanakkor végtelenül kiszolgáltatott is. A nehéz körülmények kényszerítik rá, hogy elvállalja ezt a fajta munkát. Ha volna rá módja, valószínűleg más kenyérkereset után nézne.

Nem volt kényelmetlen érzés az egész stáb előtt nap mint nap alsóneműben rohangálni?

Jennifer Love-Hewitt: Nem, egyáltalán nem, mivel a sorozatban a vetkőzős jelenetek soha nem öncélúak. A történet szempontjából mindig mindegyiknek megvan a maga helye, értelme és jelentősége. Ráadásul, szerintem nagyon jól eltaláltuk az egyensúlyt abban is, hogy meddig mehetünk el a pikáns részek bemutatásában. Feszegettük a határokat, de soha nem léptük át őket. Mindig tudtuk, hogy mikor kell megállni, snitt, ennyi elég, innen már a néző képzelőerejére bízzuk a dolgokat.

Természetesen nehéz megmondani, hogy pontosan hol húzódnak a határok, de talán igazat adsz nekem, ha azt mondom, hogy manapság sok sorozat átlépi a határokat. Gondolod, hogy ez baj? És minek tudható be ez a jelenség? Talán a kornak, amelyben élünk?

Jennifer Love-Hewitt: Szerintem nem baj, ha egy sorozat provokatív. A Dexter, a Nurse Jackie vagy a Sopranos is provokatívak, részben emiatt is olyan sikeresek - mindamellett persze, hogy nagyon jók is. Nincsen ezzel semmi gond. Az emberek szeretnek néha elfeledkezni a saját hétköznapi problémáikról, és betekintést nyerni más emberek, lehetőleg izgalmas és különleges emberek világába. A mi sorozatunk is épp amiatt érdekes, hogy a hétköznapi valóságból kiindulva egy olyan különleges, ugyanakkor törvényen kívüli világgal ismerteti meg a nézőt, amely szinte mindenkit érdekel.

Riley átlagos texasi háziasszonyként éli az életét, mígnem a sors úgy hozza, hogy prostituáltként kell dolgoznia. A sorozat egy teljesen valóságos, sajnos igen sokak által jól ismert problémából indul ki. Egy egyedülálló nő nehéz anyagi körülmények közé kerül, és nem tudja kifizetni a villanyszámláit, a lakástörlesztést stb. Ez egyáltalán nem kivételes eset, és az sem példa nélküli, ha valaki ilyenkor prostitúcióra adja a fejét. Nem mindennapi történet, ugyanakkor mégsem olyan ritka, mint azt gondolnánk. A film egyébként megtörtént eseményeket dolgoz fel.

A prostitúció azonban mindenképpen provokatív választás, a sorozat írói pedig épp ezt a nem mindennapi szálat próbálják minél inkább hangsúlyozni. Fontos azonban, hogy a sorozat nem erőlteti a provokatív jelleget. Úgy véltük, hogy a nézőt nem kell minden részletbe beavatnunk, ami a szalonban történik. Az ábrázolást addig a pontig vittük el, amely még szükséges ahhoz, hogy a világ, amelyet a történet elénk tár, hiteles legyen. Nehéz a megfelelő egyensúlyt eltalálni, de azt gondolom, nekünk sikerült. A sorozat nézettsége is bizonyítja ezt.

Már gyermekkorod óta komoly sikereket könyvelhetsz el mint színész, és karriered azóta is csak ível felfelé. Ez igen ritka a szakmában. Sok fiatalon befutott színész karrierje felnőtt korában derékba törik, mert később nem találják meg a nekik való szerepeket. Mi a te titkod? Hogyan vagy képes a csúcson maradni?

Jennifer Love-Hewitt: Bárcsak tudnám! Az biztos, hogy egész életemben rengeteget dolgoztam, és soha nem szédített meg a siker. Mindig tudtam, hogy egy-egy kasszasiker még nem jelenti azt, hogy az ember révbe ért. Ebben a szakmában soha nem dőlhet hátra az ember, egyfolytában küzdeni kell. Minden szerepet komolyan vettem, és lelkiismeretesen igyekeztem helyt állni. A munkatársaimmal is mindig tisztelettel bántam. A filmkészítés csapatmunka, egyedül nem megy. Akik engem választottak egy adott szerepre, hittek bennem és ez nagyon megtisztelő.

Akik velem együtt dolgoztak, segítették a munkámat. Ezt mindig tudatosan észben tartottam. Szóval azt hiszem, hogy a munkához való hozzáállásom hozzásegített a sikerhez. Ezt az érdemet nem akarnám elvitatni magamtól. Ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy természetesen nagymértékben a szerencsének köszönhetem a karrieremet. Mindig elképesztően szerencsés voltam. Valójában nem tudnám megmondani, hogy mi az, ami az egyik színészt előreviszi, és mi az, ami miatt a másik, ugyanolyan tehetséges színész elbukik.

Én mindenesetre nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy azok közé tartozom, akik előrejutottak. A minap az édesanyámmal éppen erről beszélgettünk, mondtam is neki: Alig tudom elhinni, hogy 33 évesen már 24 éve vagyok a szakmában! Szakmai szempontból már most matuzsálemi kort éltem meg. Szóval valóban nagyon szerencsésnek mondhatom magam.

Milyen további terveid vannak? Azt halottam, hogy a Vérmes négyes sorozatban is szerepelsz majd újra, és azt is olvastam, hogy a párkapcsolataidról szóló könyvedet, az I Shot Cupid-ot is folytatni szeretnéd.

Jennifer Love-Hewitt: Igen, folytatom a könyvemet. Kicsit betegeskedtem az elmúlt napokban, úgyhogy volt időm most is írni. Sok tanulságos dolgot vontam le az eddigi kapcsolataimból, és ezeket a tapasztalataimat meg szeretném osztani másokkal is. A Vérmes négyes sorozat néhány további epizódjában is fogok szerepelni. Imádom azt a szerepet! Nagyon vicces és élvezetes!

A sorozatban Cybil Shepard alakítja az édesanyádat. Annak idején Cybil, Bruce Willis-szel az oldalán nagyot alakított a híres Moonlighting sorozatban. Szeretted azt a műsort?

Jennifer Love-Hewitt: Ó napokig tudnék beszélni Cybilről! Amikor úgy döntöttünk, hogy sorozatot készítünk az Ügyféllistából, egyben biztos voltam: Cybil nélkül nincs sorozat. Szerencsére boldogan elvállalta a szerepet. Tinédzserkoromban imádtam a Moonlighting-ot . Felnéztem Cybil-re, annyira nagyszerűen alakította a szexi, vagány nőt. Fantasztikus színész. Mint embert is nagyon szeretem és tisztelem. Végtelenül kedves, figyelmes és finom teremtmény. Egyszerűen jó a közelében lenni, és mi jól tudunk együttműködni. Minden egyes vele töltött forgatási nap örömöt okoz.

A sorozat színvonalát is emeli, hogy szerepel benne egy ilyen kaliberű színész. A sorozat vendégsztárjai mindig izgatottan kérdezgetik: És mikor fogok találkozni, Cybil Sheparddal és Loretta Devine-nal? Az egész stáb nagyon büszke rá, hogy két ilyen erős, energikus világsztár forgat velünk.

Az Ügyféllista producere és főszereplője is vagy egyben, így a sorozat készítésének több fázisába is bekapcsolódsz. Van ennek pozitív és negatív oldala is?

Jennifer Love-Hewitt: Ez a felállás egyetlen hátránnyal jár, mégpedig azzal, hogy iszonyúan elfoglalt vagyok, és a rengeteg munkától már kezd kicsit kikészülni a szervezetem. Viszont rengeteg előnyét élvezem. Lehetőségem van kitanulni a tévésorozatkészítés minden csínját-bínját, az összes fázisát. Mint producer nyomon követhetem a többi színész munkáját, így tudok nekik segíteni is.

Ha látom, hogy az egyik színész valamit nagyon jól csinál, valamiben erős, rögtön szólok az író-stábnak, hogy a karakternek ezt az oldalát jobban domborítsák ki. Jó érzés ilyen módon is segíteni és formálni az egész történetet. Ráadásul, mint producer a saját színészi munkámat is képes vagyok más szempontból látni, és ez nagy mértékben segíti az alakításomat. Egyébként pedig az egész sorozat büszkeséggel tölt el. Ahogy a munka halad előre, és közeleg a premier, tényleg úgy érzem magam, mint egy büszke, izgatott anya, aki épp készül világra hozni a gyermekét.

Úgy tudom, rendezni is szeretnél, sőt már rendeztél is. Ez egy új irány a karrieredben? Mennyire komoly az elhatározásod?

Jennifer Love-Hewitt: Igen ez egy új irány, amelyet nagyon komolyan veszek. A jövőben szeretnék minél többet rendezni. Épp most tudtam meg, hogy az Ügyféllista sorozat első évadjának utolsó epizódját is én fogom rendezni. Jövő héten kezdek felkészülni a feladatra, és már rendkívül izgatott vagyok. Persze nem tudom, hogy a szereplők mennyire örülnek annak, hogy én, aki már közelről ismerem a színészek titkait, most hirtelen átülök a kamera másik oldalára. Szerintem jó móka lesz, és mindenki nagyon fogja élvezni.
 

További cikkek

Dráma

Átérzem a hajléktalanok problémáját! – Itt húzta meg magát a magyar zenész, akinek leégett a háza

Család

Kiderült, mikor születik és hogy fogják hívni Nádai Anikó gyermekét

Ez is érdekelhet

vg.hu

Oroszország szerint a NATO-nak Romániát és Bulgáriát is el kéne hagynia

888.hu

Házkutatások sora Cseh Katalinék ügyében

life.hu

Kigúnyolta Kulcsár Edina és G.w.M. kapcsolatát az egykori villalakó: durván megfenyegette a zenész testvére

vg.hu

Hatalmas pofont kapott a Netflix

bama.hu

Kattant a bilincs: ismét baranyai dílerekre akadtak a rendőrök

origo.hu

Ma van a Magyar Informatika Napja

nemzetisport.hu

A Paks a Poolnál és a Citynél is többet lő – NB I kontra topligák

vg.hu

Az omikron ellen is működhet az új francia oltás

kemma.hu

Helyszíni fotók: rommá törtek a kocsik a tatabányai halálos balesetben

origo.hu

Soha nem látott szalagkorlát épül egy magyar út mellett, meg fog lepődni, hogy néz ki - fotók

life.hu

"Milyen rúzst használsz, Norbika?" - Támadják a kommentelők Schobert Norbit: fotó

origo.hu

Ügyesen feltette a BMW-s a hóláncot, csak azt nem találta el, melyik kerékre kellett volna