Celeb

Rékasi: a düh sokat árt nekem

2013. szeptember 27. péntek 08:15

A „férfi vadászösztön” is felelős lehet Rékasi Károly dühkitöréséért. A pszichológus szerint a szeretet megoldás lehet a bajra. Rékasi azt mondja, egy premier miatt nőtt meg benne a feszültség.

Sokaknál kiverte a biztosítékot lapunk tegnapi írása, amelyben arról számoltunk be: Rékasi Károly dühében a József Attila Színházban ütött egy hatalmasat a kellékasztalra és megsérült. Nem is csoda, hogy eljárt Rékasi keze: színdarabokban játszik, próbál, napi sorozat főszereplője, és ­ma­gán­élete miatt is fokozott az érdeklődés iránta.

A pszichológus azt mondja, manapság már bárki kerülhet a Rékasiéhoz hasonló helyzetbe, különösen, ha férfiról van szó. – A férfi fiziológiai működése más, mint a nőé: a tesztoszteron-adrenalin keverék dinamikus reakciót ad. Régen a vadászathoz nagyon jó volt, manapság meg nem nagyon vadásznak a férfiak – magyarázta a Borsnak Baktay-Korsós Gizella. – A mai élet nem olyan, mint amire a férfiszervezet tervezve van.

Maga az életmód is lehet ok: ha valaki nem tudja kipihenni magát, túlpörög és nem tud jól aludni. Akadnak kudarcélmények is, amikor felmegy az adrenalinszint. Az adrenalin arra van kitalálva, hogy tudjunk küzdeni vagy menekülni. Aktív izommunkára készült. Ehhez képest ha nyugton kell ülnünk és kedvesen mosolyogni, akkor ezt sokkal nehezebben bontja le a szervezet és áll vissza egy normál egyensúlyi működésre.

A lélekgyógyász azt is hozzátette, nem számítanak szokatlannak az efféle ­dühkitö­rések. – Nehéz helyzetben van az, akinek sok helyen kell megfelelnie, viselkedési szabályokat betartania, nagy teljesítményt hoznia. No és az is számít, hogy mennyit van szeretve valaki, kényeztetik-e őt...

Ez már a magánélet része... Általánosságban elmondható, hogy egy normális ember akkor mutat olyan tüneteket, mint Rékasi Károly, ha nagy terhelésnek, stressznek van kitéve – magyarázta a pszichológus, hozzátéve, jót tenne neki, ha szakemberhez fordulna. 

„Ilyen vagyok, ez lett a vége”

A színész így kommentálta azt az esetet, amikor ­indulato­san belevágott a színházi asztalba: – Ahogy közeledik Az aranyember premiere, úgy nő bennem a feszültség. A próbán szembesültem a hiányosságaimmal, amelyekkel adós vagyok még, s ez lett az eredménye. Szoktam ilyenekhez folyamodni, de igyekszem másokat nem megsérteni. Ilyen vagyok, ez lett a vége.

Majd elmondta, születésnapján körbe akarta biciklizni éjszaka a Balatont, de el sem indulhatott, annyira fájt a keze. Majd hozzátette: – A nem gondolkodásom, a dühöm sok dolgot tönkretett. Mindenkit arra kérek, számoljon húszig hasonló helyzetben – mondta lapunknak Rékasi. 

Még több hírért kattintson Facebook oldalunkra!

További cikkek

Gyász

Kiderült, így tervezik Damu Roland temetését

Erőszak

Kitálalt a gyönyörű színésznő, kamerák előtt erőszakolta meg a rocker

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meghozta az autós futár a rendelést, meglátta a lépcsőt, a következő jelenet eszméletlen volt

ripost.hu

Riasztást adtak ki hat megyére, brutális köd csap le az országra

origo.hu

Forradalmi döntés született, az egész világon elkezdődhet a repülő autók korszaka - videó

vg.hu

Jótékonykodásra is fordít vagyonából Rihanna, a világ leggazdagabb énekesnője

szon.hu

Eltávolították a tetemeket a rakamazi Nagy-Morotva jegéről

origo.hu

Egy év alatt 224 új fajt azonosítottak a Mekong-térségben

nemzetisport.hu

Kép: „A te stílusod, a te szabályaid” – C. Ronaldón remekül áll a szemüveg

origo.hu

Rengeteg autóst érint ez a január végi határidő, sokan elfelejthették

metropol.hu

Szörnyű hír érkezett, öngyilkos lett az ismert színész

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Izland nyert, de a franciák vereségére is szüksége van az elődöntőhöz

astronet.hu

A Mars a Bak jegyében jár, és felforrósítja körülöttünk a levegőt

origo.hu

Az utas kinyitotta egy furgon ajtaját a Széna téren, ami ezután jött, az igazi szégyen - videó