Celeb

Másfél millióra nőtt Alföldi festményének ára

K. B. V.

2013. szeptember 23. hétfő 08:35

Korábban a Nemzeti műtermében alkotott, ma ritkábban ragad ecsetet Alföldi Róbert. Több száz képet festett már, műveinek ­értéke egyre emelkedik.

Alföldi Róbert kedvelői bizonyára tudják, hogy a színész-rendező kiválóan kezeli a festőecsetet. Volt már kiállítása Párizsban és New Yorkban, egy-egy művéért pedig több százezret is hajlandók fizetni a gyűjtők.

A 2000-es évek elején készült egyik képét, a Korlátot egyenesen 1,5 millió forintért kínálja megvételre jelenlegi tulajdonosa egy apróhirdetési portálon. A Best Man című alkotás – ugyanettől a tulajtól – egymillió forintért vár új gazdára, de több art deco stílusú művére is itt keresnek vevőt jelenlegi tulajdonosaik. Akad tájképe, amely már 356 ezer forintért is beszerezhető, Szieszta című vászna pedig akár 130 ezer forintért is hazavihető.

Bár Alföldi művei drágának tűnnek, a szakemberek úgy vélik, hogy áruk nem irreálisan magas. Az X-Faktor mentorának képei ugyanis rendkívül kelendőek, piacra kerülve mindig hamar elkelnek.

– Öt képet rendeltem évekkel ezelőtt Alföldi Róberttől. Nagyon alapos munkát végzett: megkértem, hogy a fal és a kanapé színéhez is passzoljanak a képek. Költözés miatt hármat már eladtam. Mind aláírással és névre szóló bizonyítvánnyal rendelkezik – mesélte lapunknak Kakuk Csaba, aki szoros barátságot ápol a művésszel. A műgyűjtő azonban nem válik meg végleg Alfölditől, azt tervezi, ha megtalálja új otthonát, ahhoz illő képeket kér majd a művésztől.

A Korlát a művész legdrágább képe: 1,5 milliót ér

Alföldi egyébként már több száz képpel és több tucat kiállítással büszkélkedhet, de igen rapszodikusan fest, számtalan elfoglaltsága mellett ugyanis erre jut a legkevesebb idő, így csak olyankor ragad ecsetet, ha érzelmileg olyan állapotba kerül, amit a vásznon tud a legjobban kifejezésre juttatni. Információink szerint az akkor még igazgatóként dolgozó Alföldi egy ideig a Nemzeti Színház műtermében festett, legjobb korszakának pedig éppen a 2000-es évek elejét tekintik a szakértők. Azt a korszakot, melyből a milliós és a másfél milliós kép is új vevőre vár.

– Ezek az árak valóban magasak, de nem irreálisak. Két szempontot kell figyelembe venni az árnál. Egyrészt a 2000-es évek elején a világgazdasági válság még nem volt hatással a műkereskedelemre, mára viszont igen. Ez lefele vinné az árat, viszont a Nemzeti Színház és az Alföldi személye körül kialakult hangulat megfigyelhetően növelte a képek árát – magyarázta Forró Tamás, a Belvedere Szalon ügyvezetője.

Még több hírért kattintson Facebook oldalunkra!

További cikkek

Szakítás

Horváth Gréta édesanyja megható vallomása: „Örülök, hogy az édesanyád lehetek”

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

PL: Alisson bravúrjai is kellettek, de kihasználta a City botlását a Liverpool

metropol.hu

A jövő héten tetőzhet az ötödik hullám Magyarországon

she.life.hu

Egy utolsó levél annak, akit már nem szerethetek többé...

magyarnemzet.hu

A Fradi szurkolói ölték ki a Fradi-szurkolót az Újpest bajnokából

kemma.hu

Gyereket is kórházba vittek a Környénél összetört kocsiból (helyszíni fotók)

origo.hu

A tudósok szerint megvan a szuperélelmiszer, ami véget vethet az éhezésnek

nemzetisport.hu

Jégkorong MK: elképesztő meccsen védte meg a címét a DEAC a Fehérvár ellen

vg.hu

A Pfizer vezérigazgatója szerint nem járható út négyhavonta oltatni

borsonline.hu

Zokogva nyilatkozott Babicsek Bernát édesanyja: „Mi akartuk eltemetni a fiunkat”

borsonline.hu

Az orvosok is megdöbbentek azon, mit találtak a 67 éves bácsi szervezetében

ripost.hu

Fergeteges lesz a lovaglópóz ettől a pikáns trükktől

origo.hu

Megőrülnek a cicáért, mert pont úgy néz ki, mint Csizmás Kandúr