Celeb

Már profin költik a pénzt Hajdú Péter gyerekei

Létrehozva: 2013.09.17.

A Hajdú házaspár három- és négyéves gyermekei már most tudják, hogyan kell bánni a pénzzel. Dávid és Noémi a tolltartójában gyűjti a tízeseket, de zsebpénzt csak iskoláskorukban kaphatnak.

Hajdú Noémi és Hajdú Dávid már most kóstolgatja, hogy milyen a felnőttek és a pénz világa.

A szülők arra törekednek, hogy csemetéik tisztában legyenek az értékekkel, tudják, mit jelent a kemény munka és takarékoskodás. Dávid háromévesen már meg is vette az első olyan játékát, amelynek árát maga gyűjtögette össze a szülőktől kapott apróból.

– Mindkettejüknek van egy külön tolltartója, amelybe a spórolt pénzüket gyűjtik – magyarázta a Borsnak Kata. – Csak aprópénzt szoktak tőlünk kapni, tízeseket, húszasokat, az elvégzett munka függvényében. Legutóbb például rendet raktak a szobájukban, amit tíz forinttal jutalmaztam – mesélte az anyuka, majd hozzátette: olykor az asztalon felejtett aprópénz is eltűnik. Szerencséjükre Noémit és Dávidot a fényes érmék sokkal jobban izgatják a papírpénznél.

Kata hangsúlyozta, férjével arra is odafigyelnek, hogy a gyerekeket ne az anyagiak motiválják, ha segíteni kell otthon, ezért nem jár fizetség minden rendrakás után.

– Szeretném, ha a maguk szintjén megtanulnák kezelni a pénzt. A mostani vásárláskor Dávidka például nem értette, miért kell odaadnia azt a sok aprót, amit nagy nehezen gyűjtött össze. El kellett neki magyarázni, hogy a pénz erre való, össze kell gyűjteni és át kell gondolni, mire adjuk ki.

A producer és felesége – bár fontosnak tartja, hogy a gyerekek megtanulják beosztani a pénzt – rendszeres apanázst csak később adnak majd a kicsiknek.

– Iskoláskorukban kapnak majd először, annál előbb nem – jelentette ki Kata. – ­Biztos, hogy kikérem majd más anyukák véleményét arról, milyen összeget érdemes nekik adni, de a mostani viszonyokat nézve én heti ezer forintra gondoltam – mondta Kata, majd hozzátette, az iskolabüfében nem költhetnek majd pénzt, minden reggel ő csomagol nekik tízórait.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek