Celeb

15 kilót fogyott Schubert Éva

2013. szeptember 28. szombat 08:35

Belefogyott betegségébe Schubert Éva. Embert próbáló nyolc hónapon van túl a művésznő, mégsem panaszkodik, csak sajnálja, hogy nem tudott hódolni kedvenc szórakozásának, az olvasásnak.

Túl van a második szemműtétén is a Kossuth-díjas színésznő, újra kinyílt előtte a világ. Schubert Éva életét jó nyolc hónapja keseríti meg a szürke hályog okozta homály.

Még januárban, születésnapján derült ki: baj van a szemével. Az orvos műtétet javasolt, amelyre először augusztusban, legutóbb pedig most hétfőn került sor. A színésznőnek még öt hétig kell pihentetnie a szemét, hogy teljesen tisztán lásson.

– Azt mondta az orvosom, hogy jól sikerült a műtétem, most már a jobb szememről is eltűnt a hályog – kezdte a Borsnak Schubert Éva. Úgy, mint az első beavatkozás után, most is hangsúlyozta: nem beteg, jól érzi magát, csak az olvasás hiányától szenved. De még emiatt sem keseredett el, megtalálta az utat az irodalomhoz.

– Olvasni nem tudok, ezért szavalok magamban. Múltkor éjszaka ötven Petőfi-verset mondtam el – árulta a színésznő, akinek kedvenc írása a költőtől a Levél Arany Jánoshoz, de a latin versekre is emlékszik és a nagy favorit, Ady Endre szavait sem felejtette el.

– Kaptam egy könyvet Orbán Viktorról, ami egy lengyel író tollából született. Azt fogom először elolvasni – tette hozzá a 82 éves színésznő. Mint mondja, lelkileg nem viselte meg a január óta tartó betegség, inkább fizikailag terhelte meg, jelentős súlyt is veszített. – Sokat fogytam. Körülbelül 15 kilót. Az orvos nem mondott rá semmit, de nekem az a legfontosabb, hogy jól lássak, minden más rendben van.

Még több hírért kattintson Facebook oldalunkra!

További cikkek

Szexi

Milliókat keresek a meztelenkedéssel, és édesanyám a legnagyobb rajongóm!

Dráma

Tovább gyűrűzik a Kulcsár Edina féle botrány

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Betiltották a kritikai fajelmélet oktatását Virginiában

likebalaton.hu

Különleges szálláshelyek a Balatonnál #2 – Malom a Lesence pataknál

origo.hu

Ezek a világ legfényűzőbb börtönei - galéria

magyarnemzet.hu

Floridai magánszigeten építkezik a budapesti közműholding vezetője

origo.hu

Megint eltűnhet egy népszerű, emblematikus állat

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Magunknak és sok mindenki másnak is csalódást okoztunk – Marguc

origo.hu

Ettől rettegnek az amerikai légitársaságok a koronavírus után

mandiner.hu

Hegedűs Anna (Transzparens Újságírásért Alapítvány): A szerb Blikktől a hvg címlapjáig: így terjedt az RTL álnéven jegyzett kritikája

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 19.: az Oroszlán megmutatja az igazságot, a Vízöntő jelet kap

nemzetisport.hu

Arsenal: közös megegyezéssel távozik a védő – hivatalos

origo.hu

130 éve született Oliver Hardy, a Stan és Pan-filmek népszerű színésze - galéria