Celeb

Kollégája leváltja Eszenyit?

2013. augusztus 28. szerda 08:45

Életemet és véremet adom a Vígszínházért, ha kell – nyilatkozta korábban Eszenyi Enikő. Hát most kell, mert veszélyes ellenfelet kapott az igazgatói székért folytatott harcban: Balázs Pétert.

Hétfő délután nyilvánosságra hozták a Vígszínház igazgatói posztjára beadott pályázók nevét. Eszenyi Enikő nemrégiben még úgy gondolta, hogy nem lesz igazi ellenfele a nagy múltú teátrum igazgatói posztjáért folyó küzdelemben, de tévedett.

Veszélyes riválisra akadt, akinek győzelme a frissen a Vígbe szerződött Stohl András és az ott rendezéseket vállaló Alföldi Róbert sorsát is befolyásolja.

Amikor a pályázatot kiírták, színházi berkekben eleinte azt lehetett hallani, hogy a szolnoki színház igazgatója, Balázs Péter is versenybe száll a posztért, aki évtizedekig volt a pesti társulat tagja. 

Eszenyi azonban egy, a Magyar Narancsnak adott interjúban azt mondta, hogy telefonon beszélt régi kollégájával, aki arról biztosította, hogy nem pályázik a helyére. Ezért keltett tegnap óriási meglepetést a hír: Balázs Péter a Vígszínház igazgatója akar lenni.

Bár Eszenyi komoly szakmai és közönségsikerekkel dicsekedhet, s a körúti teátrum kasszája rendszeresen megtelik, az új pályázó korántsem esélytelen. Győzelmi esélyeit nagyban javítja, hogy közismerten kifejezetten jó kapcsolatot ápol a konzervatív kormányzó párt fontos személyiségeivel, miközben Eszenyi inkább szabad szellemű értelmiségi körökben forog otthonosan.

Nem véletlen, hogy az ő társulata fogadta be a Nemzetiből távozó Alföldi Róbertet és Stohl Andrást. Sorsuk most újra bizonytalanná vált.

Balázs Péter szűkszavúan nyilatkozott lapunknak. 

– A hír igaz, valóban beadtam a pályázatomat a Vígszínház igazgatói posztjára. Köszönöm az érdeklődést, de kérem, értsék meg, a szakmai bizottság döntéséig nem kívánok többet mondani, utána majd lesz miről beszélni.

Eszenyi Enikőt nem sikerült elérnünk, az igazgatónő ugyanis rögtönzött értekezletet hívott össze a színházban, ezen vett részt.

Stohl Andrást a Nemzeti Vágta sajtótájékoztatóján kérdeztük meg a történtekről. A színész újságírónktól értesült Balázs Péter pályázatáról, és egyelőre nem kívánta kommentálni.

Biztos a győztes?

Sokan máris biztosra veszik, hogy Eszenyinek mennie kell. Legalábbis azok, akik Alföldi Róbertet szeretnék a Nemzeti igazgatójaként látni.

„A Mephistót és a Danton halálát még ebben az évben nézzétek meg a Vígben! Mi szóltunk” - írta az Újra Alföldi című Facebook-oldal létrehozója.

Más oldalakon is felbukkan hasonló vélemény:

„Foglaljuk össze a lényeget: meddig lehet megnézni a Mephistót?” „Szerintem Balázs Péter nagyon jó volt a Nagy ho-ho-horgász-ban.”  

További cikkek

Kínos

Olyan intim videót tett közzé véletlenül Tóth Andi, hogy azonnal törölni kellett

Vallomás

Házasságáról vallott Tápai Szabina: Más lett a fontossági sorrend

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Női kézi BL: győzött a Rosztov, és átvette a vezetést A-csoportban

likebalaton.hu

Mese a titokzatos balatonfüredi csipkeernyős hölgyről

origo.hu

Súlyos autóbalesetet okozott Arnold Schwarzenegger - fotók

vg.hu

Új roncsprogrammal szabadulnak az autómatuzsálemektől

bama.hu

Megfenyegették a kozármislenyi háziorvost az oltások beadása miatt

origo.hu

Fizetős követésekkel újít az Instagram

vg.hu

Hiába kifogásolta Putyin a nyugat önti a fegyvereket Ukrajnára

mandiner.hu

Zsidók és keresztények, népiek és urbánusok elmúlt évszázadbeli küzdelméről beszélt Márki-Zay a magyar kultúra napján

mandiner.hu

„Feri, Szaszi és Peti előre megállapodnak az ülések előtt” – cikket közölt a 444.hu az ellenzék belső viszonyairól

nemzetisport.hu

Férfi kosár NB I: győzött a Körmend, a ZTE és a Sopron is

origo.hu

Meghökkentő, de igaz: a világon létezik még egy Hősök tere - galéria