Celeb

Michael Douglas sokat játszott a nyelvével, ezért lett rákos

Bors

Létrehozva: 2013.06.03.

A színész szerint azért lett torokrákja, mert nem vette meg az orális szexet, sőt. Nyilván azt is beismerte, hogy fia miatt iszonyú stresszes volt 2010 környékén.

Michael Douglas azt állítja: az orális szex miatt lett torokrákja - írja a The Guardian. A színész ezt akkor nyögte be, mikor a vele interjút készítő riporter azt kérdezte: megbánta-e a mértéktelen alkoholfogyasztást és dohányzást miután rákos lett.

Douglas szerint nem kérdés, hogy HPV vírus tehet mindenről, ráadásul állítása szerint, 2010-ben nem is volt topon, hiszen fia miatt iszonyú sokat stresszelt - ekkor került börtönbe a gyerek -. 

A színész elmélete nem ördögtől való, hiszen a New England Journal of Medicine című szaklap 2007-ben publikált egy tanulmányt, amely arról szólt, hogy a humán papillomavírus (HPV) tehet számos daganatféle, pl. a méhnyakrák kialakulásáról is.

A kutatók több száz egészséges és beteg ember kórtörténetét vették fel, illetve vizsgálatok végeztek a jelentkezőkön, így kiderült, akik életük során hat vagy több emberrel létesítettek szexuális kontaktust orálisan, 3,4-szer nagyobb eséllyel betegedtek meg száj- és garatrákban. 

Ráadásul, akiknek a HPV már jelen volt a szervezetükben és dohányoztak, illetve alkoholt fogyasztottak nem váltak ettől kiemelten veszélyeztetté.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek