Celeb

Toncsi is a százmilliós botrány áldozata

GYLF, B. M.

2013. május 21. kedd 08:15

Néhány hónap alatt sikeres üzleti karriert futott be Bálint Antónia egy egészségmegőrző termékeket forgalmazó cégnél, amely most bebukott. A károsultak megtalálták Toncsit, és magyarázatot várnak tőle, noha az ő pénze is elúszott.

Igazgató, húsz ember főnöke, és hetente kapja a fizetését Bálint Antónia, aki egy multicégnél kezdett el dolgozni – számolt be róla a Bors másfél éve.

Csakhogy mostanra kiderült: Toncsi egy olyan cégnél lett igazgató, amely piramisszerűen épült fel és forgalmazott ügyfelei részére „isteni kapszulákat”, különböző egészségmegőrző és kozmetikai termékeket, mindemellett kötvényeket is kibocsátottak, a jelek szerint jogtalanul.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete lapunk megkeresésére megerősítette: a szóban forgó cég, az Organic Mission Zrt. és jog-utódja, az OrgFood Products Zrt. ügyében is vizsgálódnak.

– Az Organic Mission nem rendelkezik PSZÁF-engedéllyel befektetési szolgáltatás végzésére – írták.

A károsultak pedig kétségbeesésükben Bálint Antónia rajongói oldalán elégedetlenkednek. Míg valaki kiposztolta, hogy csődeljárás folyik a cég ellen, addig mások rosszalló megjegyzést tettek az MLM-cég egyik vezetőjére, aki elismert marketingszakemberként több televíziós műsorban szerepelt.

Ebből úgy tűnhet, mintha Bálint Antóniát is felelősségére vonnák, hiszen az egykori szépségkirálynő ott volt a cég nagyszabású rendezvényein, amelyeket elegáns hotelekben tartottak.

– Én is áldozat vagyok – mondta a Borsnak Bálint Antónia. – Ez egy MLM-cég, sok ilyen működik Magyarországon. Megkerestek, hogy lépjek be, vásároljam a termékeiket, és ha tudom, ajánljam a többi embernek. Többféle csomag létezik, aki a legnagyobb csomagot vásárolja, elnevezik igazgatónak. Én is az lettem, a sok száz másik igazgatóval együtt, de valójában hálózatépítők voltunk – mesélte Antónia, aki valóban szorgalmasan dolgozott. Aztán mikor a cég a tőzsdére ment, ő is vásárolt a kötvényekből. Bízott abban, hogy jó helyre kerül a pénze.

– Néhány hónap elteltével azzal szembesültem, hogy vizsgálódnak a cég ellen, és hogy bizonytalanná vált az a százezres nagyságrendű összeg, a maradék megtakarított pénzem, amit befektettem, amikor én is kötvényeket vásárolam, csakúgy, ahogy a többi befektető. Egy éve nem vagyok kapcsolatban a céggel, és fogalmam sincs, mi lesz a pénzemmel – mondta.

A Bors megpróbálta megszólaltatni a zrt. alapítóit, de elérhetetlenek. A károsultak időközben egy internetes honlapon gyűjtik a bizonyítékokat a cég ellen.
Közülük feltehetően rengetegen a rendőrséghez fordultak, a zsaruk ebben az ügyben azonban a hatályos jogszabályok szerint nem adhattak tájékoztatást.  

További cikkek

Gyász

Három évvel a tragédia után így néz ki Andy Vajna Los Angeles-i sírhelye

Pornó

Elárulta a gigamellű felnőttfilmes, mennyit szexel valójában

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

PL: a 94. percben még a Leicester vezetett, végül a Tottenham nyert

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 20.: a Szűz fontos tanulságokat kap a sorstól, a Bika szerencsés valamiben

origo.hu

Megint csalt, megint lebukott az RTL Klub

hirtv.hu

A kórházból jelentkezett a hármas ikreket váró Rúzsa Magdi: Kell a biztatás! Szorítsatok!

szon.hu

Félrehúzta a köntösét a nagymellű szőke szépség

origo.hu

1,2 millió ember halálát okozta antibiotikumoknak ellenálló kórokozó

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kisebb katasztrófa, hogy a magyar válogatott kiesett – Kentin Mahé

origo.hu

Sztárok, akik már vásároltak jegyet az űrbe - galéria

life.hu

Meghökkentő fotók: G.w.M. felesége néhány évvel ezelőtt Kulcsár Edina óriási rajongója volt

mandiner.hu

Vitézy Dávid helyretette Karácsonyt villamosügyben

origo.hu

Hózáporokkal és viharos széllel jön a hidegfront