Mindent a vendégekért! Ezzel a jelmondattal vágott a Hal a tortán versenyébe Joshi Bharat, aki vegetáriánus lévén még nem fogott húst a kezébe. A műsor kedvéért azonban marhából készített lakomát, miközben rosszullét kerülgette.
Még családja hatszáz éves hagyományait is feladja a győzelemért Joshi Bharat, amikor a Hal a tortán mai adásában marhahúsból készült étellel vendégeli meg társait. Az indiai születésű, vegetáriánus műsorvezető még soha nem evett, pláne nem főzött húst, sôt még akkor is a hányinger kerülgeti, amikor visszaemlékezik az egyébként remekül sikerült vacsorára, s máig lelkiismeretfurdalással gondol a délutánra, amikor lábasba kockázott egy hajdan élő lényt.
– A bráhmanában, vagyis a papi kasztban, amelybe én is születtem, még tojást sem lehetett bevinni a lakásba, nemhogy húst. El sem tudom képzelni, hogy valaha is meg tudnék enni egy állatot, nekem az olyan, mintha más embert kannibalizmusra kényszerítenének – mesélte Joshi, aki a harmadik napon főzött Harsányi Leventének, Árpa Attilának, Dobó Katának és Falusi Mariannak a SuperTV2 gasztrorealitiyjében.
– Levente már az első naptól azon viccelődött, hogy milyen szívesen enne nálam egy kis marhahúst. Mondtam, hogy csak zöldségeket fognak kapni. Aztán rájöttem, hogy nem én vagyok a fontos, hanem a vendégeim, ezért minden ellenérzésemet legyűrve megfőztem a marhacurryt – folytatta a műsorvezető, aki csak kesztyűben tudta elviselni a hús érintését. A marha tisztítását és a kóstolást így is a feleségére kellett bíznia.
– A felkockázást vállaltam, de roppant furcsa volt a hús állaga, puha és folyton csúszkált. A mardosó lelkiismeret-furdalásom némileg enyhült, amikor láttam, hogy a vendégeknek mennyire ízlik a rogan-josh nevű indiai mohamedán étel – mondta Joshi, aki ezúttal alkoholt is fogyasztott, amit vallása szintén nem engedélyez.