Celeb

Liptaiék támadója kiborult a bíróságon

B. M.

Létrehozva: 2013.03.16.

Első fokon egy év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Liptai Claudia volt barátjának támadóját. P. Péter teljesen kiakadt.

Liptai Claudia volt barátjának támadóját egy év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte csütörtök délelőtt a II. és III. Kerületi Bíróság. Mint arról a Bors is beszámolt, másfél éve Liptai Claudia és akkori kedvese, B. Péter – aki akkor a Mokka szerkesztője volt – egy ismert budai bevásárlóközpont egyik szórakozóhelyén töltött este után a taxijukra várakoztak, amikor összeszólalkoztak egy társasággal.

Az egyikük, P. Péter a vád szerint úgy megütötte Liptai akkori barátját, hogy nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. P. Pétert bűnösnek mondták ki. Súlyos testi sértés miatt egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélték, három év próbaidőre felfüggesztve. Azért kapott ilyen súlyos ítéletet, mert a bűncselekményt próbára bocsátása alatt követte el, amelyet még anno garázdaságért kapott.

– Semmilyen verekedés nem volt, mégis bűnösnek vagyok beállítva. Ököllel nem ütöttem meg senkit, ők voltak, akik agresszíven viselkedtek, alkohol befolyásoltsága alatt álltak. A sértett utánam futott, utánam rúgott, utánam ütött. Azért, mert közszereplőről van szó, amit mondanak, az szent? – értetlenkedett a bíróság előtt az utolsó szó jogán P. Péter.

A bírónő indoklásában kiemelte: nem hihető, hogy P. Péter nem ököllel ütött, ugyanis a sértettnek nyílt orrcsonttörése lett, és a bal felső metszőfoga elmozdult a helyéről. Bár a vádlott azzal védekezett, hogy ezeket a sérüléseket B. Péter akkor is szerezhette, amikor őt kergetve a villamossíneken elesett, a bírónő rámutatott: a kergetőzésnél a sértett orra már vérzett, tehát sérüléseit nem szerezhette később.

A felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt P. Péter ügyvédjével fellebbez az ítélet ellen. Természetesen szerettük volna megkérdezni Liptai Claudiát is az esetről, ő azonban nem kívánta kommentálni az ügyet. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek