Celeb

Szívritmus-szabályozó tartja életben a sztárt

Bors

2013. február 3. vasárnap 10:45

35 évesen majdnem belehalt az évekig tartó önpusztításba a Guns 'n' Roses egykori gitárosa, Slash, de végül felhagyott a kábítószerrel. Ma, 47 évesen két gyermeket nevel.

– A hippikorszak gyermeke vagyok – írja magáról életrajzi kötetében az 1965. július 23-án született gitáros. Slash Saul Hudson néven látta meg a napvilágot a ködös Angliában: édesanyja afroamerikai, jelmeztervezőként dolgozott, apja lemezborítókat készített a kor híres előadóinak. A család 1976-ban költözött Los Angelesbe, ahol a 11 éves fiúból hamar biciklibajnok lett. – Három évvel később került egy gitár a kezembe – mondja. – Abban a pillanatban hagytam a biciklit a fenébe, és a hangszer vált fontossá.

Slash egy halom középiskolai zenekarban játszott, alig 18 évesen pedig már úgy élt, mint egy igazi rocksztár: sztriptízbárokba járt, hetente váltogatta a barátnőit, ivott, füvet szívott, és ha volt pénze, akkor keményebb drogokra költötte. Első híres zenekara, a Guns N’ Roses 1985-ben alakult, és alig két évvel később megjelent első nagylemezük, az Appetite for Destruction. – Turnéra indultunk, és mire visszatértünk Los Angelesbe, sztárok lettünk – meséli. – Egyenes út vitt a teljes leépülés felé.

Slasht előadóként körülölelte a siker, a magánélete viszont katasztrofális volt. – Heroinfüggő voltam, és állandóan megcsaltam a barátnőmet, Renée-t – vallja be, mindezek ellenére 1992-ben elvette a modellt. – Az a házasság az első pillanattól kezdve halálra volt ítélve. Mégis eltartott öt évig.
A gitáros alig-alig járt haza: körbeturnézta a bolygót, de ha éppen Los Angelesben volt, akkor is a haverjaival lógott. – Senkivel nem jöttem ki, csak a pia és a heroin érdekelt.

Slash 1997-re annyira összeveszett a Guns énekesével, Axl Rose-zal, hogy kiszállt a zenekarból, és egy füst alatt a házasságából is. Nem meglepő, hogy néhány tiszta hónap után ismét a heroin rabja lett, és csak 2006-ban dobta el véglegesen a tűt. Akkor egyébként már öt éve élt együtt feleségével, akivel két közös gyerekük van. London tíz-, Cash pedig kilencéves.

A hosszú évekig tartó ivásnak és drogozásnak Slash egy életre viseli a következményeit. 35 éves korában egy pacemaker beültetésével mentették meg az életét, amivel ma is vígan él. – Minden napot megköszönök az Úrnak. Kész csoda, hogy életben vagyok.  

További cikkek

Vége

Harry herceg elvesztheti az utolsó kapcsot is, ami a brit királyi családhoz köti

Párkapcsolat

Megtörte a csendet Kulcsár Edina új párja: Engem senki nem hallgatott még meg!

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a szárnyaló Montenegró a horvátokat is elpáholta

ripost.hu

Ez a négy csillagjegy sokszor csalódott már a szerelemben

life.hu

A nászutas Hódi Pamela megható fotóval üzent kislányainak a tengerpartról

makronom.mandiner.hu

Elismerték: a munkaalapú társadalmat bontanák le az ellenzéki népszavazási kezdeményezéssel

kemma.hu

Rendőrségi fotón ismerték fel magukat a tatabányai tinik, azonnal feladták magukat

origo.hu

Nagy a baj a NASA szerint: bármikor becsapódhat egy aszteroida a Földbe

nemzetisport.hu

Női kézi NB I: a FTC játék nélkül megkapta a Szombathely elleni meccs pontjait

vg.hu

Nem csak meggyőződésből oltásellenes Djokovic

mandiner.hu

„Belebetegszem a tehetetlenségbe” – Így panaszkodnak az ország sorsáról liberális hírességek (videó)

life.hu

Szörnyű hírt közöltek Young G feleségével

nemzetisport.hu

BL: nem játszhatnak Franciaországban az oltatlan Chelsea- és Real-játékosok

origo.hu

Már Magyarországon is rendelhető az új Opel Astra, az árától hanyatt fog esni