Celeb

Hatvanmilliót tapsolt el Mc Hawer

Bors

2013. február 5. kedd 10:45

A mulatós zene nagyágyúinak hatalmas rajongótáboruk van, életükről azonban keveset tudunk. Ma a műfaj két úttörőjét MC Hawert és Tekknőt mutatjuk be.

Mc Hawer és Tekknő már tizenhárom éve a mulatós biznisz egyik legsikeresebb formációja. A két fiú a kilencvenes évek végéig külön utakon járt, de 2000 óta már csak duóban állnak színpadra.

Mc Hawer tizenöt éve még házaló ügynökként tengődött és báli zenekarok dobosaként kóstolt bele a szórakoztatóiparba, de később technoalapokra hangszerelt nótái tették ismertté.

– Szép sikereim voltak szólóban, de a sok cigi hatására megkopott az énekhangom, ezért kellett mellém egy profi énekes, aki az én stílusomban nyomul. Ráadásul akkoriban Tekknő volt az egyedüli riválisom, ezért őt kértem fel, ezzel egy csapásra ki is irtottam a konkurenciát – elevenítette fel a kezdeteket Mc Hawer.

Tekknő Miki azonban másként emlékszik a duó megalakulására. – Amikor Géza bontogatni kezdte szárnyait, sokat járt fel hozzám szakmai segítséget és telefonszámokat kérve. Ő egyre népszerűbb lett, mégis három hónapig könyörögnie kellett, hogy álljunk össze. Végül azért adtam be a derekam, mert az első két lemezem után már nem voltam olyan sikeres. Váltani akartam, de nem azt folytatni, amit Hawer csinált, ezért teljesen új műfajt teremtettünk – magyarázta Tekknő.

Bárhogy is történt, azóta számos arany- és platinalemez igazolja, hogy jól döntöttek, amikor a közös utat választották. Mégsem könnyű a közös munka, mert a fiúk a színpadon és a való életben is szöges ellentétei egymásnak: míg Tekknő a haknikért kapott gázsit építkezésbe és üzleti vállalkozásba fektette, addig Hawer szinte minden pénzét eltapsolta.

– Közel százmillió forintot kerestem az elmúlt másfél évtized alatt. Havi hárommilliót is összehakniztam nyaranta amikor dübörgött a duó. Sokkal jobban éltem, mint az átlag, de nagyon rosszul bántam a pénzzel. Súlyosan játékfüggő voltam, hatvanmilliót dobáltam a gépekbe. Most a fiam támogat anyagilag, hogy meg tudjunk élni – vallotta be Hawer, akit a szerencsejáték mellett az alkohol is a hatalmába kerített. Húsz év piálás után tavaly nyáron már annyira legyengült a szervezete, hogy önként kórházba vonult elvonókúrára.

– Rettentő nehéz időszak volt amikor Hawer sokat piált, sokszor megfordult a fejemben, hogy külön kéne folytatni. Ma már ezzel nincs gond, csak a műsor után lehet inni, megkövetelem, hogy a színpadon kifogástalan produkciót nyújtsunk – szögezte le Tekknő.

A duó szekere tehát továbbra is szalad, bár már nem olyan őrült tempóban, mint évekkel ezelőtt. – Mi kezdtük el ezt a stílust, aztán a sikereinken felbuzdulva gombamód szaporodtak a mulatós zenekarok. Ezzel nem is lenne gond, jó, ha van egy egészséges versenyszellem, de az már dühít, ha gyenge minőséget nyújtó előadók pár ezer forintért egyórás bulit is elvállalnak. Ezzel nem lehet felvenni a versenyt. Szerencsére ahol egyszer felléptünk, oda általában visszahívnak minket, és külföldre is járunk. Hamarosan Svájcba utazunk, s visszatérünk Ausztráliába is – tette hozzá büszkén Tekknő. 

További cikkek

Videoklip

Most jött ki Kulcsár Edina első saját dala: súlyos dolgokról énekel

Gyász

Lesújtó hírt jelentett be a színház: elhunyt a 43 éves magyar színész

Ez is érdekelhet

metropol.hu

Szörnyű hír érkezett! 43 éves korában meghalt a magyar színész

metropol.hu

Tragikus hírt kaptunk! Meghalt Csollány Szilveszter

origo.hu

Tyrannosaurus üldöz síelőt a Jurassic World: Világuralom előzetesében - videó

magyarnemzet.hu

A Gyurcsány–Bajnai-kormány által bezárt óvodában járt Orbán Viktor

vaol.hu

Új belépési szabályok Ausztriában

origo.hu

A tongai vulkánkitörés több száz hirosimai atombombával is felért - videó

nemzetisport.hu

Videó: a volt angol bíró szerint a Liverpool 2. és 3. góljai is játékvezetői hiba

origo.hu

Látványos légifelvételek a lovagkirály kedvenc várának felújításáról - galéria

origo.hu

Csollány Szilveszter élete képekben

life.hu

Berki Mazsi a házassága megromlásáról: "Krisztiánnal már nem tudtunk beszélgetni"

life.hu

Életveszélyes állapotban szállították kórházba a magyar rappert: végre hír érkezett az állapotáról

origo.hu

Kitette a netre, hogy 417-tel száguldott az autópályán, a rendőrség nem hagyja annyiban - videó