Celeb

Otthon táncolt, így lett belőle sztár

Címkék
ÓzdBarbee

Bors

2012. december 28. péntek 08:45

Vannak sztárok, akiket, ha nem lenne internet, senki sem ismerne. Számukra a világháló hozta meg az áttörést. Sorozatunk mai részében Barbee-t, a tinisztárt mutatjuk be.

A magyar tinisztárok közül Barbee, azaz Bata Adrienn mondhatja el magáról: jól tette, hogy vette a bátorságot, és feltöltötte első szárnypróbálgatásait a netre. Bognár Tibor zenei producer – aki ma már a menedzsere – rábukkant, és azonnal megfogta a fiatal lány tehetsége.

– Öt éve fedeztem fel a MySpace-en Barbee-t – kezdte a producer. - Őszintén szólva arra már nem emlékszem, mit énekelt, de volt valami egészen eredeti a mozgásában, ahogy énekelt és táncolt a webkamerának – nevetett Bognár Tibor.

– Megfogott, hogy egy 17 éves lány ilyen elánnal, önfeledten dalol, úgyhogy meg is mutattam Rakonczai Viktor barátomnak, aki egyetértett velem, hogy ebben a lányban van valami. Tudtam, hogy tinisztárnak született. Közös ismerősök révén eljutottam végül a Bata családhoz, és elutaztam hozzájuk Ózdra. Barbee olyan rémült képpel nyitott ajtót, mintha azt hitte volna, azért jöttem, hogy letartóztassam, hiszen fogalma sem volt róla, hogy miért állítottam be – tette hozzá Tibor.

– Hát persze, hogy ijedtnek tűnhettem akkor, abban a pillanatban, hiszen nekem ez az egész olyan volt, mintha elvittem volna a lottóötöst. Nem akartam elhinni, hogy tényleg meg akar ismerni egy zenei producer. Pedig bevallom, nem a család vagy a barátok szórakoztatására töltöttem fel az internetre a produkciómat, Justin Bieber példája lebegett előttem, aki akkoriban lett ismert. Arra gondoltam, hogy talán nemcsak külföldön működik ez, hanem nálunk is. És egyébként elárulom, hogy az a bizonyos első dal, amelyre Tibi már nem emlékszik, a Titanic főcímdala volt – vette át a szót Barbee nevetve.

– Szóval hogy visszatérjek a „nagy találkozásra”, miután magamhoz tértem az első sokkból, és elhittem, hogy tényleg azért jött egy producer, mert lát bennem fantáziát, leültünk, és elkezdtünk beszélgetni. Tibor egyből a lényegre tért, és mondta, hogy akkor most adjam elő neki ott helyben, élőben ugyanazt a műsort, mint amit korábban felvettem és feltöltöttem a netre. Elővette a fényképezőgépet meg a kamerát, én pedig énekeltem.

- Tetszett neki, mert utána már villámgyorsan történtek az események. Elvitt a stúdióba, nem sokkal később, pedig már egy díjkiosztó gálán állhattam színpadra. Nagyon nagyot fordult velem a világ, és sikerült, amire vágytam – mondta el a fiatal sztár.

Öt éve kezdődött a karrierje

Barbee, azaz Bata Adrienn 1990. július 15-én született Ózdon. Bemutatkozó videoklipje 2008-ban az Ébressz fel! című dalból készült, első albuma pedig 2009 júniusában jelent meg Popsztár címmel. Hógömb című, szintén közkedvelt, téli hangulatú klipjéhez megtanult korcsolyázni is, ám az igazi áttörést a Popsztár és a Kapj el! videók jelentették, ami 2010-ben meghozta számára a VIVA Comet év női előadója címet. Felfedezése óta 12 videoklipje készült, és ezek közül az egyiket Érezni fáj címmel New Yorkban forgatta 2011-ben. Ma már mint szövegíró is tevékenykedik, az éneklés mellett más előadóknak is rendszeresen ír szövegeket.  

További cikkek

Válás

Kiakadt Kulcsár Edina elhagyott férje: Mérhetetlen harag van bennem!

Szakítás

Újabb fordulat, Kulcsár Edina friss szerelme is elhagyta a családját

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Imádkoznak a rajongók: Az intenzív osztályon küzd az életéért a magyar zenész

borsonline.hu

Könnyek között tett őszinte vallomást Falusi Mariann

origo.hu

Családja gyászolja a budapesti rablóüldözőt, aki hősi halált halt

hirtv.hu

Ön szerint is a fekete párduc van rajta? Újabb, jobb minőségű videó készült - ezúttal Kerecsendnél

kemma.hu

Az országban elsőként az esztergomi kórházban lesz tb-finanszírozott oxigénterápia

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Máthé Dominik csak egyszer nézte vissza a gólját; elárasztották ajánlatokkal

origo.hu

Ez történik most a Szuezi-csatornában ott, ahol az Ever Given tavaly keresztbe fordult

borsonline.hu

Borzasztó felfedezés: így fog elpusztulni a Föld

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 18.: fontos kérdéseknek a végére teszünk pontot, lelkileg megújulunk

borsonline.hu

Kiakadt Kulcsár Edina elhagyott férje: Mérhetetlen harag van bennem!

origo.hu

Így nézett szembe a halállal az ír terrorista