Celeb

Hollósi Frigyest élő lexikonnak tartották társai

GYLF

2012. december 6. csütörtök 07:45

Tegnap, hetvenegy éves korában elhunyt Hollósi Frigyes, Jászai Mari-díjas színész. Pályatársai meghatottan meséltek róla. Bodrogi szerint mindent tudott a világról, Stohl rá szeretne hasonlítani idős korában.

„A Nemzeti Színház társulata mély fájdalommal tudatja, hogy szeretett kollégánk, pályatársunk, barátunk, a mi Fricink, Hollósi Frigyes Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész, a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjének kitüntetettje 2012. december 5-én meghalt. A Nemzeti Színház és a Katona József Színház saját halottjának tekinti. Búcsúztatásáról később adunk tájékoztatást” – jelent meg a színház honlapján a tragikus hír szerdán délelőtt.

A Bors alig egy hónapja úgy értesült, Hollósi Frigyes, vagy ahogyan mindenki nevezte, Frici súlyos betegséggel került kórházba. Előadásokat is el kellett halasztani emiatt. A közeli kollégák elárulták lapunknak: tudtak a betegségéről, a tragédia híre így is váratlanul érte őket. Bodrogi Gyula szintén jól tudta, hogy egyik kedvenc kollégájára műtét vár.

– Részleteket nem mesélt, de sajnos már nem jött ki. Nagyszerű ember volt. A Nemzeti büféjében fotelt kapott a kollégáktól. Mindig ott ült és mesélt, a világ történéseiről mindig mindent tudott – emlékezett rá Bodrogi.

Koltai Róbertet telefonon értük utol. Éppen akkor, amikor megtudta a hírt.

– Ebben a pillanatban hallottam, odavagyok – mondta elcsukló hangon. – Ő mindenkinek a barátja volt, egy élő lexikon, egy csodálatos ember, jó színész. Próbálom megemészteni. Őszintén lesújtott a hír – mondta Koltai, akinek véleményén Stohl András is osztozott. – Olyan ember nem volt, aki ne szerette volna. Csak jót lehetett róla mondani. A titka talán, hogy mindenki felé szeretettel fordult. Jó lenne, ha én is ilyen lehetnék öreg koromra, mint ő volt – mondta lapunknak Buci, aki több televíziós produkcióban és a színpadon is együtt játszott az elhunyt színésszel.

A Família Kft. Szivaros Fricijeként milliókat szórakoztathatott Hollósi Frigyes. A fura család lelkét, Esztergályos Cecíliát szintén megrázta a hír.

– Szörnyű ez az egész. Borzasztó, hogy megyünk el szépen sorban, hiszen egy korosztály vagyunk. Addig kellett volna megbecsülni őt is, amíg élt. Rendszeresen már nem tartottuk a kapcsolatot, de ő volt az, akivel az életem során nagyon sokat kacagtunk. Róla mindig az jut eszembe, akármit mondok, mond rá egy olyat, amivel biztosan megnevettet. Nyugodjon békében! – mondta a legendás Szép Károlyné megformálója.

További cikkek

Fájdalom

Babicsek Bernát édesanyja: Naponta visszajárunk a házba, ahol a fiam meghalt

Fájdalom

Könnyekben tört ki Babicsek Bernát édesanyja, ezt mondta a tragédia után

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Meztelenül mutatta meg a világ egyik legszebb fenekét Alena - 18+

ripost.hu

Megunta a titkolózást: Bevallotta, kit szeret Tóth Dávid exe

she.life.hu

Nyílt levél a férfinak, akit nem értékeltem eléggé

szon.hu

A levegőből figyelnek a zsaruk Nyíregyházán! Ennyi ember bukott le! (videó)

vg.hu

Elveszítette vagyonát a bitcoinmilliomosok negyede

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 29.: az Ikrek fellélegezhet, a Skorpió adja át magát a boldogságnak

origo.hu

Zalatnay Sarolta: külföldi szexkalandoktól a meztelen képekig - fotók

nemzetisport.hu

Újpest: közeleg a váltás, magyar kézbe kerülhet a csapat

origo.hu

Magyarország és Lengyelország elleni tudatos támadásról hozott nyilvánosságra információkat a spanyol sajtó