Celeb

Elhunyt Hollósi Frigyes

Bors

Létrehozva: 2012.12.05.

A Nemzeti Színház a honlapján tette közzé a hírt. A Nemzeti Színház és a Katona József Színház saját halottjának tekinti a színészt. Búcsúztatásáról később adnak tájékoztatást.

"A Nemzeti Színház társulata mély fájdalommal tudatja, hogy szeretett kollégánk, pályatársunk, barátunk, a mi Fricink, Hollósi Frigyes Jászai Mari-díjas színművész, Érdemes Művész, a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjének kitüntetettje 2012. december 5-én meghalt" - írja a nemzetiszinhaz.hu.

A Nemzeti Színház és a Katona József Színház saját halottjának tekinti a színészt. Búcsúztatásáról később adnak tájékoztatást. 

Régóta beteg volt

Hollósi Frigyest 2011 májusában műtötték meg, mert daganatot találtak a vastagbelében. Júniusban engedték ki a kórházból, és tíz nappal később már munkába is állt. Nem titkolta, akkor megérintette a halál szele. "Ha jól belegondolok, soha nem féltem a haláltól. Bár eszembe jutott, hogy talán itt a vége, de egyáltalán nem estem kétségbe. Azóta gyógyultnak nyilvánítottam magam. Valószínű, hogy a munkám, a hivatásom tartja bennem igazán a lelket. Ha nem lennék ennyire elfoglalva, talán nem is így jöttem volna ki a betegségből - mondta a Nemzeti Színház művésze januárban a Hot! magazinnak.

Hollósi Frigyes 1941. április 21-én született Budapesten. Jászai Mari-díjas magyar színész, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze volt. Ha nem veszik fel a színműveszetire, azt nyilatkozta, sportolóként élt volna, hiszen NB1-es kézilabdázó volt. Nagy álma az volt, hogy megélje a 70-et, majd a 72. életévet. Egyik utolsó vele készült interjúban azt mondta: semmi másra nem vágyik, mint dolgozni, a barátaival, illetve a családjával lenni.

A Nemzeti Színházban szinte az utolsó pillanatáig játszott, hiszen legutolsó bemutatója október 14-én volt. Halálának oka egyelőre nem ismert.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek