Celeb

Eltűnt személyként keresik Pákó kisfiát

ozs

Létrehozva: 2012.11.21.

Fekete Pákó a rendőrséggel keresteti fiát, aki édesanyjával együtt hónapokkal ezelőtt eltűnt. A kétségbeesett apa minden áldozatra kész, hogy újra magához ölelhesse a kis Bencét.

Hiába van jogerős bírósági végzése Fekete Pákónak arról, hogy hetente ­lát­hatja kisfiát, nem teheti, mert a gyereknek az anyjával együtt nyoma veszett. – Feljelentést tettem a rendőrségen, hogy találják meg a kisfiamat, mert szőrén-szálán eltűnt az édesanyjával, sehol sem találom őket – panaszolta a Borsnak a kétségbeesett Pákó.

– A rendőrség kezében van az ügy, bízom bennük, hogy megtalálják. Én vagyok a gyerek apukája, jogom van tudni, hol van a fiam! A bíróság láthatási jogot ítélt meg a mulatós zene legkülönlegesebb alakjának, vagyis minden héten találkozhatna Bencével, de már két hónapja nem látta kisfiát. A gyerekkel eltűnt anya még a gyerektartást sem veszi át.

– Én befizettem a pénzt, de visszajött, mert a címzett ismeretlen. Nem hiszem, hogy Ági külföldre ment a fiammal, szerintem valamelyik rokonánál van, ahova nincs bejelentve. Ahova be vannak jelentve, ott már egyikük sem lakik, abból az óvodából is kiiratkoztak, ahol a bírósági határozat szerint átvehetném a kölyköt, fogalmam sincs, merre bujkálhatnak – értetlenkedett Pákó, aki minden követ megmozgat, hogy a hároméves Bencét újra magához ölelhesse. Ha tehetné, vissza se adná az ­édesany­jának.

– Ági nemcsak előlem, a törvény elől is menekül. Fogalmam sincs, miért tűnt el a fiammal együtt. Úgyis megüti a bokáját a végén, amiért nem tiszteli a bíró döntését. Írtam egy beadványt a bíróságnak, hogy szeretném, ha a gyereket nálam helyeznék el, mert az anyja nem alkalmas a nevelésére. Másfél éve folyik ez a hercehurca, de nem adom fel, mert imádom Bencét – magyarázta könnybe lábadt szemmel Pákó.

Az apának ügy­véd segít a fiú megtalálásában. – Bejelentettük, hogy nem tudunk a gyermek tartózkodásáról. Az anyuka a bírósági felhívásra sem jelentette be a lakcímét. Errôl a rendőrséget is értesítettük, onnan azt a választ kaptuk, hogy nem az ő hatáskörükbe tartozik, hanem a gyámügyébe. Ott viszont azt mondják, ők nem, csak a bíróság kötelezheti az anyukát arra, hogy közölje lakhelyét az apával. A bíróság kötelezte is: ha az édesanya nem jelenti be a lakcímét, akkor rendőri karhatalommal kényszerítik – nyilatkozta dr. Hyross Virág.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek