Celeb

Szülei múltját kutatja a Pókember

Bors

Létrehozva: 2012.07.11.

Az idén ünnepli ötvenedik születésnapját a közkedvelt képregényfigura, aki a mozivásznat is meghódította. Méltó módon ünnepelhet ő is és a rajongók is, fantasztikus szereplőgárdával és új sztorival tér vissza a filmvászonra Peter Parker.

A világ egyik legnépszerűbb szuperhőse végre visszatér A csodálatos Pókember című új kalandfilmben. Peter Parker, akit Andrew Garfield alakít, gyerekkorában elveszíti szüleit. Nagybátyja, Ben, azaz Martin Sheen, és nagynénje, May, akit Sally Field játszik, magukhoz veszik, és felnevelik az elárvult kissrácot. A félszeg, visszahúzódó Petermagányos tinédzser, aki szeretné elnyerni szerelme, Gwen Stacy (Emma Stone) kezét. A kissé esetlen, mégis sajátosan sármos fiú rendesen meg is dobogtatja Gwen szívét, és annak rendje és módja szerint kezdetét veszi a románc, de Peter múltja közbeszól.

A fiú ugyanis, amikor egy szép napon rábukkan édesapja rejtélyes iratokat tartalmazó aktatáskájára, megszállottan nyomozni kezd, hogy szülei eltűnésére magyarázatot találjon. Így aztán hiába is hódította meg szívszerelmét, a Petert övező rejtélyek és titkok egyre több konfliktust okoznak a kapcsolatukban.

A filmkészítők új fejezetet nyitnak a mítoszban, és olyan oldalát mutatják meg Peter Parkernek, amelyet a nézők eddig nem láthattak. Nagyon sok minden van a Pókember világában, amit filmes eszközökkel még nem dolgoztunk fel – mondta Marc Webb.

– Úgy írtuk meg a történetet, hogy középpontba került Peter utazása, a vágy, hogy megtalálja elveszett apját – mondja Webb.

A film nagyszerűsége nem csupán abban rejlik, hogy nem egy unalomig ismert történetet dolgoz fel újra, hanem a rendező törekvéseinek megfelelően vadonatúj sztorinak tekinthető. Az élmény azért is különleges, mert a forgatás során, ahol csak lehetett, valódi eszközöket használtak, és a manapság szinte kötelező számítógépes effektek tömkelegét is jelentősen mérsékelték. Ezzel pedig nemhogy visszaléptek volna, épp ellenkezőleg: a számítógépes trükköktől megcsömörlött néző hitelesebbnek érzi a filmet.   

 

Ajánljuk  

A csodálatos Pókembert nem csak az új szemszög, látványvilág és a 3D-s filmélmény miatt ajánljuk. A New York-imádó nézőknek külön élmény a helyszín, hiszen a város mindig is hozzátartozott a Pókember-mítoszhoz, és ebben a filmben főszerepet játszik. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek