Celeb

Bochkorék kétségbeesve keresnek állást

Bors

2012. június 18. hétfő 08:15

Akár már ma is eldőlhet a hétszázmilliós adósságot felhalmozó Neo FM sorsa. Bochkor Gábor hónapok óta puhatolózik, miként lehetne átmenteni máshová a sikerműsornak számító Bumerángot.

Bochkor Gábor és Boros Lajos állása – több kollégájukkal együtt – veszélybe került a Neo FM-nél. A csatornához tartozik a Bumeráng ­című reggeli show, amelynek ők a műsorvezetői, ám a rádiót működtető FM1 Zrt.-nek több mint hétszázmilliós tartozása gyűlt össze az NMHH felé. A médiatanács pénteken utolsó esélyt adott a Neo FM-nek, részletfizetést és a késedelmi kamat elengedését ajánlotta, ám ha legkésőbb hétfőn nem kezdenek törleszteni, rövidesen elveszíthetik a sugárzási engedélyt, így megszűnhet az 1999 óta létező Bumeráng is.

A Bumeráng csapata annak idején abban a tudatban szerződött a Neo FM-hez, hogy minden feltétel adott egy piacvezető reggeli műsor készítéséhez. Ezért váratlanul érte őket, talán becsapva is érezték magukat, amikor szembesültek az anyagi problémákkal. Ilyen helyzetben ki róhatná fel nekik, hogy elkezdtek gondolkodni a jövőjükön.

A Bors úgy tudja, hogy Bochkorék már tavaly több médiumnál is puhatolózó tárgyalásokat folytattak a Bumeráng átmentésére. Állítólag az is szóba került, hogy interneten közvetítenék a műsort. Információink szerint Bochkor nem csupán saját maga és műsorvezetőtársai jövőjét szeretné biztosítani, hanem a Bumeráng egész stábját (hangmérnököstül, szerkesztőstül stb.) szeretné magával vinni. Ez tiszteletre méltó dolog, ugyanakkor megnehezíti, hogy megfelelő helyet találjanak.

Szerettük volna Bochkor Gábort is megszólaltatni az ügy­ről, de elhárította érdeklődésünket. Vasárnap délután telefonon sikerült utolérnünk Földes Ádámot, a Neo FM vezérigazgatóját, ő azonban a hétvégi szabadnapjára hivatkozva nem kívánt nyilatkozni a rádió megmentéséről szóló terveiről. Azt mondta: hétfőn tájékoztatja a nyilvánosságot a fejleményekről. A Neo FM esetleges megszűnése esetén felszabaduló frekvencia további sorsáról egyelőre még nem született döntés a Médiatanács részéről.

Botrányos pályáztatás

A Neo FM azt a frekvenciát nyerte meg az ORTT pályázatán 2009-ben, amin addig a Sláger Rádió sugárzott. A vesztes cég bírósághoz fordult, és jogerősen nyert is. Az ítélet szerint az ORTT a Neo FM pályázatát nem fogadhatta volna be, és nem is köthetett volna velük műsorszolgáltatási szerződést. Az ítélet azonban nem hagyta helyben az eredeti állapot helyreállítására irányuló kérelmeket, így az új adó folytathatta a sugárzást. A Sláger Rádiót tulajdonló cég azóta nemzetközi döntőbírósághoz fordult, a pályázat törvénytelensége okán. Az ügy egy washingtoni székhelyű nemzetközi választott bíróságon folytatódik, várhatóan júliusban.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

A belgák megölték, feldarabolták, majd 62 év múlva visszaadták Lumumba aranyfogát a családjának

origo.hu

Megrázó képeken az oslói terrortámadás

borsonline.hu

Rengetegen lettek ma milliomosok: Mutatjuk a lottószámokat

vg.hu

Összegyűjtötték a Balaton legolcsóbb és legdrágább nyaralóit, megdöbbentők a különbségek

ripost.hu

Egy vagyont bukhat felelőtlensége miatt Marics Peti

hirtv.hu

Egyre több a súlyos beteg Izraelben

mandiner.hu

Ál-Klicskó verte át Berlin polgármesterét

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2022. június 27-július 3.: ez a nagy egymásra találások időszaka

life.hu

Gyógyszerkészítmény az emésztési zavarok ellen (x)

borsonline.hu

Riasztást adtak ki: Kegyetlen, ami az ország felé közelít

borsonline.hu

Megtudtuk, ki vágta el a torkát a 2-es metró alagútjában

borsonline.hu

Hatalmas botrány, a királyi család kiutálta Meghant

További cikkek

Figyelmeztetés

Vérfagyasztó üzenetet kaptak Tóth Gabiék: Nem hagyhatják el a lakást

Vlog

Zokogva jelentkezett be Berki Mazsi: Hatalmas bejelentést tett – videó