Celeb

Négyévesen szinkronizált Kökényessy Ági

B. Gy.

2012. május 29. kedd 09:45

KÖLCSÖNADOTT HANGOK 1. - Világsztárok és mesefigurák szólalnak meg a hangjukon, míg az arcukat nem látja a néző. Sorozatunk elsô részben Jennifer Aniston magyar hangját, Kökényessy Ágit ismerhetik meg.

Kökényessy Ági az ország egyik legismertebb szinkronhangja. A művésznő nem ma kezdte ezt a szakmát, már négyéves korában ő kölcsönözte a Mikrobi című rajzfilmsorozatban a kis Pepe hangját. Összetéveszthetetlenül Jennifer Anistonhoz kötik, és bár az arcát kevesen ismerik fel, ha megszólal, rögtön furcsán kezdenek nézni rá az emberek.

– A Jóbarátokban szinkronizáltam először Jennifer Anistont, és utána még nagyon sokszor. Előfordult már, hogy a boltban csak annyit mondtam egy eladónak: köszönöm, és furcsán nézett, mert a hangot, amit hallott, máshoz társította, aztán pedig rájött, én vagyok Aniston magyar hangja – meséli Kökényessy.

Annak, ha valaki egy sztár állandó magyar hangja lesz, megvannak az előnyei és a hátrányai is egyaránt. Sok szinkronszínész úgy véli, ha egy ismert világsztárt szinkronizál rendszeresen, akkor az egyfajta szakmai biztonságot jelenthet számára, hiszen amíg a hollywoodi csillagnak vannak filmjei, addig neki is lesz munkája. Kökényessy erről másként vélekedik.

– Természetesen jó dolog valakinek állandóan kölcsönözni a hangom, de ez egyáltalán nem jelent biztonságot – magyarázta a színésznő. – Biztonságban akkor érezném magam, ha én is annyit keresnék, amennyit Aniston, de erről természetesen szó sincs.

Kökényessy Ági állandóan látható színpadon is, itt pedig nehézséget jelent számára, hogy a nézők ne Jennifer Anistont hallják benne. – Az Új Színházban nemrég volt egy előadásom. Utána egy idős hölgy megkeresett és azt mondta, rettenetesen félt a darabtól, mert tudta: én fogok játszani benne, engem pedig szinkronhangként ismer, és úgy gondolta, nem tud elvonatkoztatni ettől. Ez színészileg óriási teher – magyarázta Kökényessy. – Ugyanakkor a néni azt mondta, két perc alatt elfelejtette, hogy más arccal ismeri a hangomat.

(Folytatjuk) 

További cikkek

Utolsó

Ez volt Csollány Szilveszter utolsó tévés szereplése - videó

Videoklip

Most jött ki Kulcsár Edina első saját dala: súlyos dolgokról énekel

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a francia válogatott a 2. félidőben átgázolt Montenegrón

borsonline.hu

Lesújtó hírt jelentett be a színház: elhunyt a 43 éves magyar színész

origo.hu

Kékvérű kolosszus a német SUV-ok ellen - Range Rover (2022) bemutató

vg.hu

Jó ötletnek tűnt, de pénze 95 százalékát elbukta a fizetését bitcoinban kérő sztársportoló

bama.hu

Kádban tapossa a fejeket a szalántai család

origo.hu

Harcol a véres Pokémon-játékkal a Nintendo

nemzetisport.hu

Gyász: Az én szememben a gyűrűk ura marad – Kammerer Zoltán

origo.hu

2010 óta két és félszeresére nőtt a magyar konzervipar eredménye

ripost.hu

Összeomlottak Varga Irén rajongói. Kedvencük bejelentette, hogy nincs tovább

life.hu

Berki Mazsi a házassága megromlásáról: "Krisztiánnal már nem tudtunk beszélgetni"

ripost.hu

Meglepő, mit mond Csollány Szilveszterről és a lélegeztetett betegekről a pszichoterapeuta

origo.hu

A Telex már december 7-én elkészítette a 'Meghalt Csollány Szilveszter' cikket - mutatjuk a bizonyítékot